Aksa Doğalgaz, 2024 yılı faaliyet raporu ve sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Her iki rapor şirketin yıl içerisinde gerçekleştirdiği atılımları, stratejik büyüme vizyonunu, sürdürülebilir finansal ve çevresel etki faaliyetleri ile gelec...
Aksa Doğalgaz, 2024 yılı faaliyet raporu ve sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Her iki rapor şirketin yıl içerisinde gerçekleştirdiği atılımları, stratejik büyüme vizyonunu, sürdürülebilir finansal ve çevresel etki faaliyetleri ile gelecek hedeflerini anlatıyor.
Türkiye genelinde 62 bin kilometreyi aşan şebeke uzunluğuyla 29 il merkezi, 339 ilçe ve beldede 7,3 milyon abonesini doğal gazla buluşturan Aksa Doğalgaz, 2024 yılı performansı, sürdürülebilir büyüme ve çevresel etki çalışmalarını detaylıca açıkladığı faaliyet ve sürdürülebilirlik raporlarını yayınladı.
‘Güçlü ve Doğal Büyüme’ temasıyla yayınlanan faaliyet raporunda Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, "2024 yılında önemli atılımlar hayata geçirdik: Bursagaz ve Kayserigaz’ı bünyemize katarak stratejik büyüme vizyonumuzu yeni bölgelere taşıma, hizmet ağımızı daha da genişletme yönünde güçlü bir adım attık" diye konuştu.
"Doğallığın Gücüyle, Türkiye’nin Neredeyse Her Köşesinde" temasıyla hazırlanan sürdürülebilirlik raporu ise 1 Ocak-31 Aralık 2024 dönemini kapsıyor. Şirket raporda, sürdürülebilirlik çalışmalarının, tüm operasyonel faaliyetlerinin merkezinde yer aldığını çalışmalarından detaylarla birlikte aktardı.
2024’te FAVÖK tutarı 188 milyon dolar
Gerçekleştirdikleri faaliyetlerin doğal gazı ulaştırdıkları her bölgede yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunduğunu, yerel ekonomiyi canlandırdığını ve çevresel fayda oluşturan etkiyi de sağladığını vurgulayan Arslan, "Makroekonomik dalgalanmaların etkisini sürdürdüğü 2024 yılında da finansal dayanıklılığımızı koruyarak güçlü bir performans ortaya koyduk. Yıl sonu itibarıyla konsolide ciromuz 1,8 milyar ABD doları, FAVÖK tutarımız ise 188 milyon ABD dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu tablo, operasyonel gücümüzü korurken kaynaklarımızı etkin yönettiğimiz ve finansal istikrarı geleceğe taşıyan bir yılı geride bıraktığımızı ortaya koyuyor" diye konuştu.
2030 Global AKSA Stratejisi
Kazancı Holding’in yarım asrı aşan bilgi ve tecrübesinden güç alarak ilerlediklerine dikkat çeken Arslan, şöyle devam etti: "Adımlarımızı Holdingimizin 2030 Global AKSA Stratejisi çerçevesinde atıyor, sürdürülebilir büyüme atılımlarımızı yalnızca bugünü değil, geleceği de gözeten uzun vadeli yatırımlarla şekillendiriyoruz. Bu kapsamda 2024 yılında gerçekleştirdiğimiz toplam yatırım tutarı 4,9 milyar TL’ye ulaştı. Bursagaz ve Kayserigaz satın almalarımızla birlikte hedeflerimize ulaştık, satın alma sonrası oluşan fiziki büyüklükler, finansal göstergelerimizde de önemli bir ivme oluşturacak. 2030 hedeflerimizi bugünkü göstergelerimizle değerlendirerek, yeni ve güçlü hedeflerle yolumuza devam edeceğiz. Ayrıca, 2025 sonu için de halka arz hazırlıklarımızı tamamlama planımız bulunuyor."
10 aboneden 9’u olumlu geri bildirimde bulundu
Dağıtım sektöründe öncü bir uygulamayı daha hayata geçirdiklerini belirten Arslan, "Şirket olarak, tüm temas noktalarımızdaki müşteri deneyimini kesintisiz biçimde ölçümleyip geliştiriyoruz. Mükemmel Müşteri Deneyimi hedefimiz kapsamında abonelerimize toplam 976 bin 930 anket gönderimi gerçekleştirdik. Abonelerimizin geri bildirimlerini içeren 15 farklı konu başlığı altında iletilen bu anketler aracılığıyla 60 bini aşkın yanıtı analiz ettik. Uluslararası müşteri memnuniyeti ölçüm standartları arasında yer alan NPS (Net Tavsiye Skoru) ve CSAT (Genel Memnuniyet) skorlarının sistematik ölçümünü sağlayarak süreçlerimizde somut iyileştirme adımları attık. Yanıtlanan tüm anketlerin ortalaması dikkate alındığında, 5 üzerinden 4,3 oranında bir genel memnuniyet skoru elde ederken, her 10 abonemizden 9’u olumlu geri bildirimde bulundu" dedi.
Sera gazı emisyonlarında yeni azaltım stratejileri
Sürdürülebilirlik Raporunda, Karbon Emisyonu Hesaplanması ve Azaltılması Projesinin detaylarını aktardıklarını ifade eden Arslan, projeyi tüm dağıtım bölgelerinde başarıyla uyguladıklarının bilgisini paylaştı. Arslan, "Bu doğrultuda, 2024 yılına ait Kapsam 1, 2 ve 3 emisyonlarımızı ISO 14064 Kurumsal Sera Gazı Emisyonlarının Hesaplanması ve Raporlanması Standardına uygun olarak hesapladık. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz tüm hesaplamaları da kamuoyuyla şeffaf bir biçimde paylaşmayı taahhüt ediyoruz. Öte yandan 2024 yılında 207 ofisimizi Yenilenebilir Enerji Kaynak Belgesi (YEK-G) ile belgelendirerek elektrik tüketimimizden kaynaklı Kapsam 2 karbon emisyonlarımızı nötrledik. Enerji verimliliğine yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
11,13 milyon ton CO2e daha az karbon emisyonu
Yapılan açıklamaya göre, şirketin faaliyet gösterdiği bölgelerde doğal gaz kullanılmasıyla bir yılda milyonlarca ton daha az karbon emisyonu gerçekleşti. Sürdürülebilirlik Raporunda karbonsuzlaşma yolunda hayata geçirdiği uygulamaları detaylarıyla anlatan şirket, faaliyet gösterdiği bölgelerde kömür yerine doğal gaz kullanımını yaygınlaştırarak sadece bir yılda 11,13 milyon ton CO2e (karbondioksit eşdeğeri) daha az karbon emisyonu salımı gerçekleşmesini sağladı. Şirket, bu miktarın yaklaşık 469 milyon ağaçtan oluşan bir ormanın temizleyebileceği karbon miktarına eş değer olduğunu vurguladı.
Şirketin 2024 yılı faaliyet ve sürdürülebilirlik raporlarına aksadogalgaz.com.tr adresinden ulaşıldığı belirtildi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Sungurlu Belediyesi ile banka arasında gerçekleştirilen maaş promosyon anlaşması kapsamında personellere, Şubat ayında 90 bin TL ödenecek.Sungurlu Belediyesi, bünyesinde görev yapan memur, sözleşmeli memur, kadrolu işçi ve şirket işçilerini kapsayan maaş
ASELSAN, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) ile deniz platformları savaş sistemlerinin tedariki ve entegrasyonuna yönelik 225 milyon avro tutarında sözleşme imzalandığını duyurdu.ASELSAN, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ASFAT i
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ’Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi’yle 8 milyar 59 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında 2025 yılı içerisinde gerçekleşti
Bursa’da Besaş ekmeğine yeni yılla birlikte zam geldi. 12,5 lira olan 400 gram ekmek 17,5 liraya yükseldi.Besaş, güncelleme ile alakalı üretim giderlerinin artmasını gerekçe gösterdi. Son olarak 24 Haziran 2024’te 7,5 liradan 12,5 liraya çıkarılan francal
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım Ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi.Kasım ayında 314 milyon 776 bin dolar ihracat, 125 milyon 488 bin dolar ithalat gerçekleştirildiğini belirten B
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos ve 27 Ekim tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından, ilçenin yeniden ayağa kalkması için örnek bir dayanışma hareketi başlatıldı. Sındırgı Sivil Toplum Platformu öncülüğünde başlatılan "Komşuluk Projesi" k
DÜZCE(İHA) – Düzce’den kasım ayında 31 milyon 701 bin dolar ihracat gerçekleşti.Türkiye İstatistik Kurumu, Düzce’de kasım ayında genel ticaret sistemine göre 31 milyon 701 bin dolar ihracat, 24 milyon 554 bin dolar ithalat gerçekleştiğini bildirdi.
Çorum İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde 797 firma ve 7 bin 237 ürün denetlenirken, 3 firmada toplam 12 üründe fahiş fiyat uygulandığı tespit edildi.Çorum İl Ticaret Müdürlüğü tarafından, 2026 yılını kapsayan asgari ücretin beli
Hatay’da müstakil evin terası alevlere teslim oldu
Aksaray’da kontrolden çıkan otomobil takla attı: 3 yaralı
03Eskişehir’de katliam gibi kaza: 3 ölü
04UMKE’den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
05Karaman’da park halindeki 2 araca çarpan otomobilin sürücüsü kaza yerini terk etti
06Şanlıurfa’da yangın paniği: Mahsur kalanları itfaiye ekipleri kurtardı
07Antalya’da market deposu alev alev yandı, temel gıda alanı küle döndü
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük