Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesinin 8'inci Olağan Genel Kurulu, HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kur
Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesinin 8'inci Olağan Genel Kurulu, HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Genel kurulda, eğitim çalışanlarının ekonomik ve mesleki sorunları ile eğitim sistemine ilişkin talepler gündeme geldi.

Genel kurulda söz alan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, eğitim sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Maarif Modeli, zorunlu eğitim ve Kürtçe dersi konularına değinen Ramanlı, bu başlıklardaki görüşlerini katılımcılarla paylaştı.
Genel kurulda yeniden başkan seçilen Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, sendikal mücadelenin insan, emek ve adalet temelinde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
Dört yıllık görev süresince 3 bini aşkın okul ve kurum ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Önlü, Batman merkezinden ilçelere, üniversiteden köy okullarına kadar eğitim çalışanlarıyla bir araya geldiklerini söyledi.
Batman'da Eğitim-Bir-Sen'in 5 bin, Memur-Sen'in ise 10 bin üyeyi aştığını kaydeden Önlü, sahada olmanın ve eğitim çalışanlarının sorunlarını doğrudan dinlemenin önemine dikkat çekti.
Atama, görevlendirme ve görevde yükselme süreçlerinde yaşanan sorunlara değinen Önlü, mülakat uygulamalarını ve güvenlik soruşturmaları nedeniyle yaşandığını belirttiği mağduriyetleri eleştirdi. Önlü, çalışanların yıllarca verdiği emeğin belirsiz değerlendirmelerle yok sayılamayacağını ve geleceklerinin denetlenemeyen kararlara bırakılamayacağını ifade etti.

Önlü "Adaletin olmadığı yerde liyakat, liyakatin olmadığı yerde güven, güvenin olmadığı yerde huzur olmaz." ifadelerini kullandı.
Eğitim çalışanlarının üzerindeki gereksiz proje, evrak ve rapor yükünü eleştiren Önlü, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin zamanlarını eğitime ayırabilmeleri gerektiğini belirtti.
Önlü "Biz öğretmenin proje memuruna, okul müdürünün evrak takipçisine dönüştürüldüğü bir sistemi değil; eğitim çalışanlarının bütün imkânlarıyla asli görevlerine odaklanabildiği bir eğitim sistemi istiyoruz." dedi.
Okulların derslik, personel ve fiziki imkân eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini de vurgulayan Önlü, eğitim ortamlarının ihtiyaçlarının karşılanması çağrısında bulundu.
Önlü, eğitim kurumlarındaki güvenlik ve temizlik sorunlarının ertelenmemesi gerektiğini söyledi.
Öğretmenlerin can güvenliği endişesi taşımadan görev yapabilmesi, çocukların ise güvenli ve temiz okullarda eğitim görmesi gerektiğini belirten Önlü "Biz taziye mesajları değil, kalıcı tedbirler istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Hayat pahalılığı karşısında maaşların alım gücünün korunmasını isteyen Önlü; emeklilikte yaşanan gelir kayıplarının giderilmesi, ek ders ücretlerinin artırılması ve birinci dereceye yükselen kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini dile getirdi.
Öğretmenlerin norm kadro ve resen yer değiştirme mağduriyetleri ile yönetici atamalarındaki belirsizliklere de değinen Önlü, memurların, şeflerin, teknisyenlerin, hizmetlilerin ve üniversite çalışanlarının mali ve özlük haklarına ilişkin taleplerini sıraladı. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), 168. Bakanlar Kurulu Toplantısı için Bahreyn'in başkenti Manama'da bir araya geldi. Körfez ülkelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya KİK Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi de katıldı. Bahreyn'in ev sahipli
Şanlıurfa Hür Gençlik tarafından Dergâh Camisi’nde düzenlenen sabah namazı buluşmasında, cemaatle birlikte namaz kılındı. Programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, HÜDA PAR İl Başkanı Faruk Polat ve HÜDA PAR Genel Merkez İstişa
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Bağcılar Göztepe Spor Kompleksi'nde "Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" sloganıyla düzenlenen kongreye halk yoğun ilgi göster
Bitlis’te etkili olan yoğun yağışlar, Yükseliş Mahallesi’nde yolun çökmesine neden oldu. Gece saatlerinde meydana gelen çökme, dere yatağına kadar uzandı. Çökmenin yaşandığı sırada yolun bulunduğu alanda kimsenin olmaması, olayın can kaybı veya yaralanma
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine ulaşımı sağlayan kara yolunda meydana gelen kaya düşmesi, ulaşımın tamamen durmasına neden oldu. Yolun tamamen kapanması üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Haber erilmesinin ardından bölgede müdahale çalışma
Ergani'de trafiğin yoğun olduğu Botanik Park önündeki sıkışıklığa dikkat çeken HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Uğur Uşar, araçların kaldırıma çıkmak zorunda kaldığını belirterek parkın 1,5-2 metre geri çekilmesiyle sorunun çözülebileceğini söyledi. Saray Ma
Ege Üniversitesi Rektörlüğü, kampüs ve yurt yaşam alanlarında sahipsiz köpeklerin saldırıları sonucu öğrenciler ile akademik ve idari personelin fiziksel ve ruhsal travmalara maruz kaldığını belirterek konuya ilişkin kamuoyu duyurusu yayımladı. Açıklamada
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna’daki lojistik merkezleri ve limanlar ile Ukrayna ordusunun çıkarları doğrultusunda kullanılan deniz araçlarına yönelik saldırılarını sürdürdüğü belirtildi. Bakanlığın paylaş
Zelensky: ABD istihbarat paylaşımını yeniden başlattı
Novak: ABD'ye dizel yakıt sevkiyatı sözleşme imzalandıktan 15-20 gün sonra gerçekleşecek
03Elazığ'da motosiklet denetimi: 63 sürücüye 1 milyon 311 bin lira ceza
04Bitlis merkezli 4 ilde bahis operasyonu: 5 şüpheli tutuklandı
05Isparta'da bir haftada 34 aranan kişi yakalandı
06Siyonist siyasetin özü: İşgal ve saldırı politikalarını ben yöneteyim
07AB, işgal altındaki Batı Şeria'da siyonist yerleşimci saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor