Polenlerin çamaşırlara kolayca yapışması nedeniyle alerjik hastaların elbiselerini dışarıda kurutmaktan kaçınması gerektiğine dikkat çeken Alerji...
Polenlerin çamaşırlara kolayca yapışması nedeniyle alerjik hastaların elbiselerini dışarıda kurutmaktan kaçınması gerektiğine dikkat çeken Alerji ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, "Alerjik çocuklar eve geldiklerinde kıyafetleri değiştirilmelidir. Kıyafetler açık havada kurutulmamalı, saça yapışan polenleri temizlemek için yatmadan önce saçlar yıkanmalıdır" dedi.
Bahar mevsiminin gelişiyle polen alerjisinin de artışa geçebileceği konusunda uyarıda bulunan Medical Park Ordu Hastanesi Alerji ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, polen alerjisi olanlara önemli tavsiyelerde bulundu.
Polenler depresyona neden olabilir
Burnun, akciğerlerin ve gözlerin, havada süzülen alerjik maddelerin vücutla temas noktaları olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ali Kutlu, "Hava yoluyla taşınan polenler, ev tozu akarları, küfler başlıca çevresel alerjenlerdir. Bahar aylarında polenler bitkilerin tohumlarına duyarlı olan insanlarda öksürük, astım atakları, geçmeyen burun akıntısı, hapşırık, burun, göz kaşıntısı, sinüzit gibi yakınmalara yol açar. Bu yakınmalarla birlikte halsizlik, yorgunluk ve hatta depresyon hali ortaya çıkabilir" diye konuştu.
Yeşilden uzak durarak polenden kaçamazsınız
Birçok hastanın kavak polenlerine alerjik olduklarını düşündüğünü fakat çoğunun çimen polenlerine alerjileri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ali Kutlu, şunları söyledi:
"Yeşil alanlardan uzak durarak polenlerden kaçınmak mümkün değildir. Polenler gözle görünmez ve rüzgârla çok geniş mesafelere yayılabilir. Tekrarlayan polen alerjisi olanlar şikâyetleri başlamadan mevsim öncesi alerjik hastalıklara yönelik koruyucu ilaçlar kullanmalıdır. İlaç tedavisine rağmen inatçı şikâyetleri olan, şikâyetleri çok uzun süre devam eden hastalar için alerji aşıları tedavi alternatifidir. Çimen ve tahıl polen alerjileri olanların tedavisinde dilaltı tabletler kullanılabilmektedir."
Aşı yıl boyunca yapılabilir
Polen aşılarının yıl boyunca yapılabileceğini ifade eden Prof. Dr. Ali Kutlu, "Aşılamaya sezondan 2 ay önce başlamakta fayda vardır. Enjeksiyon formundaki aşılar, ilaçlar gibi SGK ödeme kapsamındadır. Hastaların hangi polene alerjik olduklarının tespiti için alerjik hastalıklar uzmanlarına müracaat etmeleri gerekmektedir. Polen alerjisi olan hastalar, bazı basit korunma önlemlerinden dahi fayda görebilirler" şeklinde konuştu.
Çamaşırları açık havada kurutmamaya özen gösterin
Polenlerin çamaşırlara kolayca yapıştığı için alerjik hastaların elbiselerini dışarıda kurutmaktan kaçınmaları gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Ali Kutlu, "Alerjik çocuklar eve geldiklerinde kıyafetleri değiştirilmelidir. Kıyafetler açık havada kurutulmamalı, saça yapışan polenleri temizlemek için yatmadan önce saçlar yıkanmalıdır. Günlük kıyafetler yatak odasında çıkarılmamalıdır. Göz alerjisi olanlar geniş güneş gözlükleri kullanabilir. Araçlarımızın polen filtreleri sezon öncesi değiştirilmeli ve mümkünse araç kullanırken camlar açılmamalıdır" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Seçil Aydın Oral, çocuklarda dil ve konuşma gelişimine ilişkin yaygın inanışları değerlendirerek, ailelerin dikkat etmesi gereken belirtileri ve günlük yaşamda uygulayabilecekleri destekleyici yöntemleri anlat
Batman'da özel bir hastanede görev yapan Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ekrem Yıldırak, İLKHA muhabirine verdiği röportajında, prostat hastalıkları, prostat büyümesi ile prostat kanseri arasındaki farklar, risk faktörleri ve erken teşhisin önemi hakkında değerlen
39 yaşındaki David Rosenthal isimli kullanıcı, platformu başlangıçta şiir yazmak için kullandığını ancak kısa sürede bağımlı hale geldiğini belirtti. Şikâyet dilekçesine göre ChatGPT, Rosenthal’ın dikkat eksikliği ve depresyon ilaçlarının etkileşimleri ko
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğinde, akciğer kanseri tedavisinde önemli bir operasyona imza atıldı. Kentte ilk kez uygulanan kapalı yöntemle akciğer lobunun çıkarılması ameliyatı, Op. Dr. İslam Aktürk ve Op. Dr. Alper Süer taraf
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yapımı tamamlanan 60 yataklı 3'üncü basamak erişkin yoğun bakım ünitesi, tüm yataklarının devreye alınmasıyla hasta kabulüne başladı. Daha önce 10 yatakla hizmet vermeye başlayan ünitenin k
Şırnak’ın Silopi ilçesinde trafik kazası geçiren 20 yaşındaki Ramazan B’nin kafa, yüz ve boyun bölgesinde kırıklar oluştu. Silopi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan gencin, iddiaya göre gerekli cerrahi malzemelerin eksik olması nedeniyle ameliyata
Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Hastanesi bünyesinde kurulum ve hazırlık çalışmaları tamamlanan robotik cerrahi sistemi, hasta tedavisinde kullanılmaya hazırlanıyor. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu'nun girişimleriyle hastaney
Klinik Psikolog İpek Erol, egzamanın görünür belirtilerinin sosyal ilişkiler ve günlük yaşam üzerindeki etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. Egzamanın etkisi yalnızca ciltle sınırlı kalmıyor! Egzamanın çoğu zaman kaşıntı, kuruluk ve ciltteki görünür d
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
03İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
04Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
05Kış erken geldi, kar ve fırtına kapıda... Meteoroloji'den kritik uyarı!
06Lastiği patlayan araç üst geçidin ayağına çarpı: 2 ölü, 2 yaralı
07Fransa'daki protestolarda 360 kişi gözaltına alındı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor