Ali Bahar Antalya OSB Teknik Koleji, ilk mezunlarını verdi. Okul bahçesini dolduran öğrenciler keplerini coşku ve gururla havaya fırlattı.Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde iş garantili mesleki eğitimin öncüsü Ali Bahar Antalya OSB Te...
Ali Bahar Antalya OSB Teknik Koleji, ilk mezunlarını verdi. Okul bahçesini dolduran öğrenciler keplerini coşku ve gururla havaya fırlattı.
Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde iş garantili mesleki eğitimin öncüsü Ali Bahar Antalya OSB Teknik Koleji, bu yıl ilk mezunlarını verdi. 2021-2022 eğitim öğretim döneminde kapılarını açan ve kısa sürede mesleki teknik eğitimde örnek gösterilen okulda, görkemli bir mezuniyet töreni düzenlendi. Törende 254 öğrenci, keplerini coşku ve gururla havaya fırlattı.
Törende renkli anlar yaşandı
Tören öncesinde okul bahçesinde başta veliler olmak üzere tüm davetlilere geleneksel tavuk-pilav yemeği ikram edildi. Açılışta, okul birincisi öğrenci okul kütüğüne ilk mezuniyet armasını çaktı. Son sınıf öğrencileri geleneksel bayrak, flama ve okul içindeki sorumluluklarını alt sınıflara devretti.
Hüzün ve mutluluk bir arada
Mezuniyet alanında duygulu anlar yaşandı. Öğrencilerin yüzlerinde hem mezun olmanın sevinci hem de geleceğe dair umut vardı. Aileler, çocuklarının bu gurur dolu anını büyük bir heyecanla takip etti. Bazı velilerin gözyaşlarını tutamadığı törende, alkışlar hiç dinmedi.
Protokolden yoğun katılım
Törene, ev sahibi Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasanali Gönen’in yanı sıra, Başkan Vekili Yiğit Budak, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İncir, Antalya OSB Eğitim Komisyonu Başkanı Mustafa Gizli,Komisyon Üyeleri Fatin Tapcı, Ömer Bacanak, Aydın Topuz, Antalya OSB Bölge Müdürü ve Teknik Kolej Kurucu Temsilcisi İlhan Metin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Başkan Yardımcısı Hakan Pakalın ve ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, ATSO ve Antalya OSB’nin Önceki Dönem Başkanı, CHP Antalya Eski Milletvekili Çetin Osman Budak, Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Bahşi, Antalya Organize Sanayi İş İnsanları Derneği Başkanı Mehmet Atılgan, bölge sanayicileri, öğretmenler ve veliler katıldı.
Bahar ailesi öğrencileri yalnız bırakmadı
Törenin en anlamlı misafirleri ise, okulun kurucusu merhum Ali Bahar’ın ailesi oldu. Merhum başkanın annesi Melek Bahar, oğlu Tibet Bahar ve kardeşi Berkay Bahar da törende hazır bulundu. İlk mezuniyet coşkusuna tanıklık eden aile bireyleri, konukların yoğun ilgisi ve saygısıyla karşılandı. Merhum Ali Bahar, törende sık sık alkışlarla anıldı; onun vizyonu ve eğitime olan inancı, törende yankılanan tüm konuşmaların ortak paydası oldu.
"Bu gün hiç olmadığım kadar gururluyum"
Törenin açılış konuşmasını yapan Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasanali Gönen, Ali Bahar’ın vizyonuna duyduğu minneti şu sözlerle dile getirdi:
"Bugün büyük bir başarıya tanıklık ederken, bu başarının en büyük mimarının aramızda olamayışının hüznünü de yaşıyoruz. Bu okulun temellerini atan, vizyonunu çizen ve en büyük hayali bu kürsüden ilk mezunlarını görmek olan başkanımız, kardeşim, yol arkadaşım Ali Bahar, ne yazık ki ebediyete intikal etti. Bugün burada alınan her diploma, onun hayalini yaşatmanın sessiz ama güçlü bir yankısıdır."
Öğrencilere "yanınızdayız" mesajı
Başkan Gönen öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada ise her zaman onların yanında ve destekçileri olacaklarına vurgu yaptı. Başkan Gönen, "Sevgili gençler, bu kapıdan birer lise öğrencisi olarak girdiniz. Bugün ise karşımızda; mesleki yeterliliği yüksek, hayalleri büyük, hedefleri net bireyler olarak duruyorsunuz. Sadece bugünün değil, yarının da mimarlarısınız. Yolunuz açık olsun, başarı sizinle olsun. Ve şunu sakın unutmayın; biz her zaman yanınızdayız" ifadelerini kullandı.
Kepler coşkuyla havaya atıldı
Konuşmaların ardından mezuniyetin en unutulmaz anı yaşandı. Mezun öğrenciler, öğretmenleri ve protokol üyeleriyle birlikte geri sayım eşliğinde keplerini havaya fırlatarak bu özel günü taçlandırdı. Okul bahçesi alkışlarla, tezahüratlarla ve sevinç çığlıklarıyla dolarken; öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya dans edip mezuniyetlerini kutladı. Geleceğe adım atan gençler, sevinçlerini arkadaşları ve aileleriyle paylaşarak bu anı ömür boyu hatırlayacakları bir anıya dönüştürdü. Bu yıl mezun olan öğrencilerden Anadolu Teknik Programı öğrencisi 60 gencin üniversite tercihinde bulunması, Anadolu Meslek Programındaki 194 öğrencinin ise OSB’deki fabrikalarda kadrolu olarak çalışma hayatına adım atması bekleniyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
AYT kapsamında adaylar; Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden toplam 160 soruyu yanıtlayacak. Adaylara bu oturum için 180 dakika süre tanınacak. Yaklaşık 1 milyon 628 bin adayın katılımıyla ya
ÖSYM verilerine göre, Türkiye genelinde bugün gerçekleştirilen TYT’ye 2 milyon 425 bin 628 aday başvurdu. Bursa’daki sınav merkezlerinde de sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Cem Sultan Anadolu İmam Ha
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu için Diyarbakır'da okul önlerinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son kontrollerin ardından salonlara giriş yaptı. Aileler ise okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını bekleyerek heyecana ortak oldu. Ölçme, S
Sınava yaptıkları hazırlık aşaması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan adaylar, sınav sonucunda elde edecekleri puanlara göre yol hartası çizeceklerini ifade etti. Kerem Kayhan Sınava hazırlık sürecinde aralıksız çalıştığını söyleyen Kerem Kayhan, "Sınav
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün itibarıyla başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 2 milyon 425 bin 628 aday üniversite hayaline ulaşmak için ter döküyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik
Sınav kaygısının oluşumunda aile tutumlarının önemli rol oynadığını belirten Karataş, velilerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve stres artarken, uzmanlar sınav
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) için geri sayım sona erdi. Uzun hazırlık sürecinin ardından milyonlarca aday hafta sonu yapılacak sınavlarda ter dökecek. Yarın 10.15'te yapılac
Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi. Durmuş, konuşmasında yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarında eğitim alacak çocukların nitelikli dini bilgiyle buluşmasının önemine dikkat
Bolu'da otobüs kazası: 5'i ağır 15 yaralı
ABD: İran'a saldırı başlattık
03Ukrayna Azak Denizi'nde 10 Rus gemisini hedef aldı
04Nijerya'da açlık krizi derinleşiyor: 17 milyon kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya
05Pakistan'a ait kargo uçağı deniz üzerinde kayboldu
06Antalya'da 578 işletmeye eş zamanlı denetim
07İzmir açıklarında 75 düzensiz göçmen yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük