Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zafer Günü kutlamaları çerçevesinde Azerbaycan’ın Hankendi kentinde gerçekleştirilen askeri geçit töreninde yaptığı konuşmada, “Eğer Ermenistan ve onun arkasında duran bazı dış güçler o gün ve bugün be...
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zafer Günü kutlamaları çerçevesinde Azerbaycan’ın Hankendi kentinde gerçekleştirilen askeri geçit töreninde yaptığı konuşmada, “Eğer Ermenistan ve onun arkasında duran bazı dış güçler o gün ve bugün benim sözlerimi dinleseydi, İkinci Karabağ Savaşı’na gerek kalmayacaktı” dedi.
Azerbaycan ordusunun 19 Eylül’de düzenlenen terörle mücadele operasyonunun ardından silahlı Ermeni güçlerinden temizlenen Hankendi’de İkinci Karabağ Savaşı’nın zaferinin kutlandığı Zafer Günü çerçevesinde askeri geçit düzenlendi. Hankendi’deki şehir meydanında gerçekleştirilen törene katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev konuşma yaptı.
Üç yıl önce Karabağ’ın tacı Şuşa şehrinin işgalcilerden kurtarıldığını belirten Aliyev, “Şuşa’nın kurtarılmasından bir gün sonra düşman ordusu teslim oldu ve beyaz bayrağı kaldırdı. Böylece İkinci Karabağ Savaşı Azerbaycan devletinin tam zaferiyle sonuçlandı. Bu tarihi bir olaydır. Azerbaycan halkı uzun yıllardır işgal edilen topraklarımızın bir an önce işgalcilerden kurtarılmasını istiyordu. Biz ise her gün bu zafere ulaşmak için durmadan çalışıyorduk. Yirmi yıl önce hem seçim arifesinde, hem de yemin töreninde halkımıza, işgal altındaki toprakların her köşesinde Azerbaycan bayrağını dalgalandıracağımız günün geleceğine dair söz verdim. Hatırlıyorum, beş yıl önce Eylül 2018’de Bakü’nün Azadlık Meydanı’nda düzenlenen askeri geçit töreninde konuşurken, işgal altındaki tüm topraklarda Azerbaycan bayrağının göndere çekileceği günün geleceğini söylemiştim ve o gün geldi” dedi.
Azerbaycan’a Zafer Günü’nü armağan eden Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin savaş alanında cesaret, kahramanlık ve fedakarlık göstererek düşmanı Ermenistan’ı Azerbaycan topraklarından kovduğunu vurgulayan Aliyev, “Bu büyük bir tarihi olaydır. Azerbaycan halkının asırlık tarihinde bu kadar parlak bir zafer bulunmuyor. Şuşa Harekatı, 44 günde yürüttüğümüz diğer askeri harekatlar, askerlerimizin yiğitliği bir kahramanlık destanıdır. Azerbaycan askerleri ve subayları, 44 gün içinde düşmanı savaş alanında mağlup ederek, şehirlerimizi ve köylerimizi işgalden kurtararak gerçek bir kahramanlık gösterdiler. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin tek bir askeri bile savaş alanını terk etmedi. Bu, Azerbaycan halkının yılmaz ruhunu ve yüksek ahlaki niteliklerini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir” diye konuştu.
“Ermenistan sözlerimi dinleseydi İkinci Karabağ Savaşı’na gerek kalmayacaktı”
Ermenistan-Azerbaycan arasındaki Karabağ sorununun çözümünde rol alan AGİT Minsk Grubu’nun sorunu çözmek yerine durumu dondurmaya çalıştığını ifade eden Aliyev, “Azerbaycan halkının bu durumla barışacağına inanıyorlardı. Ancak Azerbaycan halkı bu durumu asla kabul etmeyecektir. Bu durumu kabul etmeyeceğimizi, Azerbaycan topraklarında ikinci bir Ermeni devletinin kurulmasına izin vermeyeceğimizi, müzakerelerin sonuçsuz kalması durumunda güç kullanarak kendi topraklarımızı işgalden kurtaracağımızı farklı platformlarda defalarca dile getirmiştim. Eğer Ermenistan ve onun arkasında duran bazı dış güçler o gün ve bugün benim sözlerimi dinleseydi, İkinci Karabağ Savaşı’na gerek kalmayacaktı. Ben defalarca Ermenistan liderlerine hitaben şunu söyledim: ‘Eğer topraklarımızı terk etmezseniz savaş alanında karşınıza çıkacağız ve kim arkanızda olursa olsun bu bizi doğru yolumuzdan döndüremez.’ 44 gün süren Vatan Savaşı bunu bir kez daha gösterdi” şeklinde konuştu.
“Azerbaycan-Ermenistan sınırı kontrolümüz altında”
İkinci Karabağ Savaşı’ndan sonra Azerbaycan ordusunu güçlendirmeye devam ettiklerini belirten Aliyev, “Karabağ bölgesindeki tüm önemli noktalara yerleştik. Aynı zamanda uzun yıllardır işgal altında olan Azerbaycan-Ermenistan sınırında kontrolü sağladık. Azerbaycan-Ermenistan sınırının büyük bölümünde en elverişli konumlara sahibiz. Ermenistan’da intikamı düşünen güçlerin arttığını biliyorduk. Ermenistan’ın arkasında duran ve onları bize karşı harekete geçmeye teşvik eden dış güçlerin onlara yine provokatif sinyaller vereceğini biliyorduk. Bu nedenle sınırımızı korumak zorunda kaldık ve birçok askeri operasyon sonucunda bugün Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki durum kontrolümüz altındadır” dedi.
“Ermeni halkının sıkıntılarının sebebi Ermenistan’ı yönetenlerdir”
Ermenistan’ın Azerbaycan’ın sözlerini dinleseydi geçtiğimiz eylül ayındaki terörle mücadele operasyonuna gerek kalmayacağını belirten Aliyev, “Ermeni halkının sıkıntılarının sebebi Ermenistan’ı yönetenlerin hepsidir. Topraklarımızı sonsuza kadar işgal altında tutacaklarına inanıyorlardı. Kendileri de buna o kadar inandılar ki, yabancı ortaklarını güçlü bir orduya sahip olduklarına, güçlü bir potansiyele sahip olduklarına, güçlü destekçilere sahip olduklarına, Azerbaycan’ın topraklarını askeri yollarla kurtarmaya asla cesaret edemeyeceğine ikna etmeye çalıştılar. Bugün onların arkasında duran bazı ülkeler bütün sorumluluğu onlarla birlikte paylaşıyor” ifadelerine yer verdi.
“Yeni bir savaşa ihtiyacımız yok”
Azerbaycan ordusunun İkinci Karabağ Savaşı’nda profesyonellik ve fedakarlık gösterdiğini vurgulayan Aliyev, “Yeni bir savaşa ihtiyacımız yok. İstediğimizi başardık, uluslararası hukuku yeniden tesis ettik, tarihi adaleti yeniden tesis ettik, onurumuzu yeniden tesis ettik ve düşmana yerini gösterdik. Düşman önümüzde diz çöktü ve bugün burada Silahlı Kuvvetlerimize sesleniyorum. Yani tüm görevleri yerine getirdik ama aynı zamanda bundan sonra orduyu güçlendirme konuları da bizim için öncelikli konulardan biri olacak. Bunu herkes bilsin ve kimse unutmasın” dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında bayramlaşma programı sürerken, MHP ile DEM Parti "Terörsüz Türkiye" sürecinin başlamasının ardından üçüncü kez bir araya geldi. Görüşmede taraflar diyalog, uzlaşı ve barış vurgusu yaparak sürecin ilerle
MHP ve DEM Parti, bayramlaştı. Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde siyasi partiler arasında bayramlaşma programı gerçekleşiyor.MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başkanlığındaki, Genel Başkan Başdanışmanı Esma Özdaşlı ve MYK Üyesi Şahin Kartal’ın yer
ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik saldırılara ilişkin olarak, "Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum. Karşı tarafı yerle bir ederken ateşkes yapmazsınız" ifadelerini kullandı. Trump, Hürmüz Boğazı’nda deniz ticaretinin güvenliğinin sağ
AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) düzenlenen bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlar bir araya geldi.Yoğun katılımın olduğu program, Cumhurbaşkanı Recep Ta
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemlerinde etrafı saran ateş çemberinden ülkeyi uzak tutmak olduğunu belirterek, "Bizim gündemimizde diplomatik temaslarla bölgemizdeki savaşlara çıkış yolu bulmak var. Biz bunlarla meşgulken ana muhalefetin ve başın
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Amerika, İsrail ve İran savaşından hareketle söylüyorum; Türkiye’mizin, ülkemizin minimumda etkilenmesi için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, yol arkadaşları olarak da bizler gecemizi gündüzümüze katıyoruz,
Kilis Valisi Ömer Kalaylı, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Küplüce’deki uygulama noktasını ziyaret etti. Uygulama noktasında incelemelerde bulunan Vali Kalaylı, kolluk kuvvetleri ve durdurulan araçlardaki ailelerle bayramlaştı.Küplüce uygulama noktasını z
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ramazan Bayramı için yayınladığı mesajda, "Rusya’nın değerli Müslüman yurttaşlarını, Ramazan Bayramı’nın coşkusuyla içtenlikle kutluyorum" dedi.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ramazan Bayramı için bir mesaj yayınl
Elazığ’da, makas atan araç kamerada
ABD ordusu, İran’ın tek yönlü saldırı İHA’larını vurdu
03Bakan Gürlek: "Eskişehir’de meydana gelen zincirleme trafik kazasına ilişkin soruşturma başlatıldı"
04Tarlaya giren otomobil ağaca çarptı, sürücü gözyaşlarını tutamadı
05Aksaray’da hafif ticari araç takla attı: 2 ağır yaralı
06İran’ın son füze saldırıları İsrail’deki birçok bölgede maddi zarara yol açtı
07Tekirdağ’da takside yolcu dehşeti: Şoförü omzundan bıçakladı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük