Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı gönderdi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı gönderdi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı göndererek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Erdoğan ve Türk halkını şahsı ve Azerbaycan halkı adına kutladı. Aliyev, Türkiye'nin her geçen gün güçlenen, hızla gelişen ve uluslararası arenada söz sahibi, güçlü bir ülke haline geldiğini belirtti.
Aliyev, siyasi, ekonomik, askeri, teknolojik ve diğer alanlardaki önemli başarıları ile en öncü ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin aynı zamanda, son derece karmaşık süreçlerin yaşandığı dünyada ve bölgede barış ve istikrarın tesisi, hakların ve adaletin korunması için istikrarlı ve kararlı konumu ile uluslararası düzeyde yüksek prestij ve saygınlık kazandığını ifade etti. Aliyev, Türkiye'nin bu günlere gelmesinde Erdoğan'ın sıkı ve yorulmadan çalışmalarının Türk halkının Erdoğan'ın liderliği altında yürütülen devlet politikasına olan büyük güvenine ve desteğine dayandığını ifade ederek, güçlü Türkiye'nin her başarısını Azerbaycan'ın başarımız olarak görüştüklerini ve bundan son derece gurur duyduklarını kaydetti.
Dostluk ve kardeşlik üzerine kurulmuş Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin bugün dünyada bir benzerinin olmadığını ve iki ülke arasındaki birlik ve beraberliğin bölge ve dünya için önemli bir güvenlik ve istikrar unsuru olduğunu belirten Aliyev, "Tarihin en önemli anlarında Azerbaycan'ın yanında olan kardeş Türkiye'nin İkinci Karabağ Savaşı'nda da yanımızda olduğunu, siz dahil tüm halkınızın ilk anlardan itibaren son ana kadar bize destek olduğunu her zaman takdir ediyor ve hiçbir zaman unutmuyoruz Bugün bile kardeş Türkiye, Karabağ ve Doğu Zengezur bölgelerinin restorasyonu ve yeniden inşasında Azerbaycan'ın en büyük destekçisidir. Birkaç gün önce, Zengilan Uluslararası Havalimanı'nın açılışına, "Dost Agropark" akıllı tarım kompleksine ve Azerbaycan ziyaretiniz çerçevesinde bir dizi önemli altyapı projesinin temellerinin ortaklaşa atmamız ilişkilerimizin sarsılmaz geleneklerinin bir ifadesidir. Şuşa Deklarasyonu ile ittifaklık zirvesine yükselen ilişkilerimizin siyasi, ekonomi, enerji, ulaşım, kültür, eğitim, askeri ve diğer alanlarda hayatın her alanında kendini göstermesinden dolayı çok mutluyuz. "Bir millet, iki devlet" sloganıyla yola çıkan ülkelerimiz arasındaki ittifaklık ortak çabalarımızla başarıyla gelişmeye devam edeceğine eminim.
Böyle önemli bir günde, size sağlık, mutluluk, devlet çalışmalarınızda başarı, kardeş Türkiye halkına barış, huzur ve refah diliyorum" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
05Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
06Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
07Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük