MENÜ

Anamur'da Umre Ödüllü Bilgi Yarışması gerçekleştirildi

Hayırseverlerin destekleriyle umre ödüllerinin verildiği programda gençler hem manevi bir atmosfer yaşadı hem de geleneksel etkinliklerle unutulmaz bir gün geçirdi. Mersin'in Anamur ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gençlerin dini bilgi ve ma

Yayınlanma: 19 Haziran 2026 15:38 Güncelleme: 19 Haziran 2026 14:20
Anamur'da Umre Ödüllü Bilgi Yarışması gerçekleştirildi

Hayırseverlerin destekleriyle umre ödüllerinin verildiği programda gençler hem manevi bir atmosfer yaşadı hem de geleneksel etkinliklerle unutulmaz bir gün geçirdi.

Mersin'in Anamur ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gençlerin dini bilgi ve manevi değerlerle yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması'nın ödül töreni, Anamur İlçe Müftülüğü ve Gençlik Koordinatörlüğü organizasyonunda Lütfi Özdemir Parkı'nda gerçekleştirildi.

"Amacımız Allah'a teslimiyetin, kulluğun zirvesini yaşayan Hazreti İsmail'ler yetiştirmektir"

Programın açılış konuşmasını yapan Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, gençliğin bir milletin geleceğini şekillendiren en önemli unsur olduğunu belirterek, manevi değerlerle yetişen nesillerin güçlü toplumların temelini oluşturduğunu, gençliği olmayan toplumların yok olmaya mahkûm olduğunu, gençliğini iyi yetiştirememiş, kötü ahlaklı gençleri olan toplumlarında yok olmaya mahkûm olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile diğer kurumların ortak hedefinin ahlaklı, bilinçli ve değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek olduğunu ifade eden Fidan, şunları kaydetti:

"Amacımız kulluğun ve teslimiyetin zirvesini yaşayan Hazreti İsmail'in örnekliğini gençlerimize anlatmak ve onların hayatlarına rehber kılmaktır. Umre ödülü kazanan yavrularımızın kutsal topraklardan manevi kazanımlarla dönmelerini umut ediyoruz."

Gençlerin dini bilgiye olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Fidan, yarışmanın en büyük kazanımının ödüllerden ziyade gençlerin elde ettiği manevi birikim olduğunu dile getirdi.

Hayırseverlerin desteğiyle umre ödülleri artırıldı

Konuşmasında hayırsever vatandaşların katkılarına da değinen Müftü Fidan, Mersin genelinde derece elde eden bir üniversite öğrencisinin yarım altın ödülünün hayırseverlerin desteğiyle umre ödülüne dönüştürüldüğünü açıkladı.

Programda ayrıca anlamlı bir vefa örneği de yaşandı. Anamur Müftülüğü Mescid-i Aksa Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nun ilk mezun hafız öğrencilerinden Sare Nur Kaplander'e daha önce verilen umreye gönderilme sözü yerine getirilerek umre kafilesine dahil edildiği duyuruldu.

Kaymakam Duru: Gençlerimizin manevi değerlerle yetişmesi güçlü Türkiye'nin teminatıdır

Programda konuşan Anamur Kaymakamı Kemal Duru ise Umre Ödüllü Bilgi Yarışması'nın gençlerin Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) daha yakından tanımalarına vesile olan önemli bir proje olduğunu söyledi.

Yarışmanın sadece bilgi ölçmeye yönelik bir faaliyet olmadığını belirten Duru, gençlerin manevi gelişimine katkı sağlayan önemli bir eğitim programı olduğunu ifade etti.

Kaymakam Duru, gençlerin gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kaymakam Duru, "Hazreti Peygamberimizi tanımak, onun merhametini, şefkatini, dostluğa ve komşuluk hukukuna verdiği önemi öğrenmek hem bireysel hem de toplumsal huzurun temelidir. Bu tür projeler gençlerimizin karakter ve şahsiyet gelişimine büyük katkı sunmaktadır." dedi.

4 öğrenciye umre müjdesi

Kaymakam Duru, hayırseverlerin desteğiyle İlçemiz sıralamasında Lise düzeyin de ilk üçe giren ve Üniversite düzeyinde ilçe birincisi olan toplam 4 öğrencinin kutsal topraklara gönderileceğini müjdeledi.

Duru, "Hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle 4 öğrencimizi umreye göndereceğiz. Bu destek, gençlerimize verilen değerin ve güvenin en güzel göstergesidir." ifadelerini kullandı.

5 öğrenci umre ile ödüllendirildi

Programda yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Yarışmada derece elde eden; Fatıma Nur Yıldırım, Efsane Kütük, Esile Gümüş, Eda Akan hayırseverlerin destekleriyle umre ödülü kazanırken, Anamur Müftülüğü Mescid-i Aksa Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nun ilk mezun hafız öğrencilerinden Sare Nur Kaplander de vefa örneği kapsamında umre ile ödüllendirildi.

Kadim Oyunlar Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Ödül töreninin ardından başlayan Gençlik Şöleni kapsamında gençler için birbirinden farklı etkinlikler düzenlendi.

Kadim Oyunlar Şenliği kapsamında gerçekleştirilen çuval yarışı, mendil kapmaca, halat çekme, güreş, badminton, matrak oyunu ve taekwondo gösterileri gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Gün boyu devam eden etkinliklerde öğrenciler hem eğlenme hem de geleneksel kültürle buluşma fırsatı yakaladı.

Drone ile havadan görüntülendi

Gençlik şöleni boyunca gerçekleştirilen tüm etkinlikler drone ile havadan görüntülendi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı programda katılımcılara ekmek arası köfte, yoğurtlu keşkek, tantuni, ayran, dondurma, çikolata ve çay ikram edildi.

Etkinlik sonunda öğrencilere " Diyanet Geçerken" dergisi hediye edilirken, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan tarafından programa katkı sunan kurum temsilcilerine teşekkür edildi.

Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona eren program, öğrenciler ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Anamur İlçe Müftülüğü yetkilileri, gençlere yönelik dini, sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerinin artarak devam edeceğini belirterek yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti. (İLKHA)

ETİKETLER: mersin, anamur, umre ödüllü bilgi yarışması
KAYNAK: ILKHA

İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

İstanbul merkezli 10 ilde uyuşturucu operasyonu: 19 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul merkezli 10 ilde uyuşturucu operasyonu: 19 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu satıcılarına yönelik İstanbul merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 19 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 693 bin lira, 12 bin 800 dolar ve 63 bin 240 avro

9 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 17 şüpheliye yönelik baskın

9 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 17 şüpheliye yönelik baskın

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, PTT ve HGS'nin kurumsal kimliklerinin taklit edilerek oluşturulan sahte internet siteleri üzerinden vatandaşların dolandırıldığı tespit edildi.

Adıyaman’ın Besni ilçesinde trafik kazası: 2 yaralı

Adıyaman’ın Besni ilçesinde trafik kazası: 2 yaralı

İlçeye bağlı Yukarı Sarhan Mahallesi’nde, M.D.E. yönetimindeki 46 FS 108 plakalı otomobil henüz belirlenemeyen bir nedenle kaza yaptı. Haber verimesi üzerine olay yerine Besni Belediyesi itfaiye ekipleri ile sağlık ekipleri sevk edildi.  Kazada sürücü M.D

Eskişehir'deki denetimlerde 329 bin TL idari para cezası uygulandı

Eskişehir'deki denetimlerde 329 bin TL idari para cezası uygulandı

Ticaret İl Müdürlüğü denetim personelleri tarafından 12-18 Haziran tarihleri arasında Eskişehir merkez ve ilçelerinde denetimler gerçekleştirildi. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında yapılan denetimlerde fiyat etiketi, kasa-raf fiy

İstanbul’da suç örgütüne operasyon: 23 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul’da suç örgütüne operasyon: 23 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçti. Çalışmalarda, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kasten öldürme", "yağma", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kaste

Muğla'da durdurulan otomobilde 5 kilogram skunk ele geçirildi

Muğla'da durdurulan otomobilde 5 kilogram skunk ele geçirildi

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Marmaris ilçesinde uyuşturucu satışına yönelik çalışma yürütüldü. Yapılan müşterek çalışmada, uyuşturucu satışı yaptığı tespit edilen Y.İ. isimli şahsı

FETÖ'den 6 yıl hapis cezasıyla aranan kişi yakalandı

FETÖ'den 6 yıl hapis cezasıyla aranan kişi yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince koordineli şekilde yürütülen çalışmalar sonucu, hakkında FETÖ suçundan 6 yıl 13 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.Ç. isimli ş

Rusya: Donetsk'te bir yerleşim yeri ele geçirildi

Rusya: Donetsk'te bir yerleşim yeri ele geçirildi

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'da cephenin tüm yönlerinde ilerleme kaydettiği belirtilerek, "Güney askeri grubu birlikleri, aktif ve kararlı eylemleri sonucunda, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Ray-Aleksandrovka yerleşi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30