Ankara Valiliği tarafından "Ankara Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Çalıştayı" gerçekleştirildi.
Ankara Valiliği tarafından "Ankara Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Çalıştayı" gerçekleştirildi. Ankara Valisi Vasip Şahin, "Bağımlılık düçar olması çok kolay, çok rahat ve çok hızlı olabilen ama ondan kurtulması oldukça zor olan bir olgu. Onun için de mücadeleyi iğneyle kuyu kazar gibi yürütmek, sabırla yürütmek ve azmederek yürütmek durumundayız" dedi.
"İşimiz bağımlılık, gücümüz mücadele" sloganıyla Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi'nde düzenlenen çalıştayda, "madde bağımlığının birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarında tanı, tedavi, rehabilitasyon ve izleme süreçleri, madde bağımlılığında rehabilitasyon ve sosyal hizmetlerin yaygınlaştırılması, alkol bağımlılığında tanı, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri, tütün bağımlılığı ile davranışsal bağımlılıkların tedavisi" konuları ele alındı.
Çalıştayda konuşan Ankara Valisi Vasip Şahin, bağımlılıkla mücadelenin bir devlet politikası olduğunu ifade ederek, "Bununla ilgili Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu kuruldu, Sağlık Bakanlığı bunun sekretaryasını yürütüyor. İllerde de valilerin ve ilçelerde kaymakamların başkanlığında bağımlılıkla mücadele il ve ilçe çalışmaları yürütülüyor. Herkes bir şeyler yapıyor, herkes işin bir ucundan tutmaya çalışıyor. Herkes bu konuda yaklaşan tehlikenin ve içinde bulunduğumuz sıkıntının farkında. Tabii bütün bu farkındalıklar, bütün bu çalışmalar, çabalar toplum katmanlarına çok daha yayılmak durumunda. Bu yaptıklarımız da bunların hazırlıkları ve bunların çabaları" dedi.
"Bağımlılıkla mücadeleyi iğneyle kuyu kazar gibi yürütmek durumundayız"
Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bağımlılığın giderek arttığını ve tehdit oluşturduğunu aktaran Vali Şahin, "Artan bir tehdit, artan bir tehlike, nesillerimizi, geleceğimizi zehirlemeye, geleceğimizle ilgili endişelerimizin artmasına maalesef sebep olmaktadır. Yapılacak bir şey var mı, evet hem de yapılacak çok şey var. İşimiz zor mu, evet işimiz de zor. Çünkü bağımlılık düçar olması çok kolay, çok rahat ve çok hızlı olabilen ama ondan kurtulması oldukça zor olan bir olgu. Onun için de mücadeleyi iğneyle kuyu kazar gibi yürütmek, sabırla yürütmek ve azmederek yürütmek durumundayız" diye konuştu.
"Bağımlılıkla mücadelede kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve kitle iletişim araçlarının mücadele içerisine dahil olması gerekiyor"
Bağımlılıkla mücadele çalışmalarının etkili olabilmesi için kamuoyu desteğinin önemli olduğunu belirten Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Gürkan ise, "Eğer bu desteği sağlayamazsak başarılı olmamız da çok mümkün değildir. Bu nedenle kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının, kitle iletişim araçlarının ve medyanın bu mücadele içerisine dahil olması büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda doğru uygulanacak iletişim stratejileri, toplumun geniş kesimlerine ulaşarak gelecek nesillerin bağımlıktan korunabilmesi çok önemli bir boyut taşımaktadır" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de bu konuda kurulan ilk merkezlerden bir tanesi olma özelliği taşıyan Hacettepe Üniversitesi Madde ve Alkol Bağımlılığı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yapılan çalıştaya Ankara Valisi Vasip Şahin ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Gürkan'ın yanı sıra birçok öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı. Çalıştay sonrası toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
186 ülkede 34 kanser türüne ilişkin verilerin incelendiği araştırmaya göre, 2024 yılında yaklaşık 21 milyon kişiye kanser teşhisi konuldu, 9,8 milyon kişi ise hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Dünya nüfusunun büyümesi ve yaşlanmasıyla birlikte yıllık
Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin,, okul çağındaki çocuklarda beslenmenin fiziksel ve bilişsel gelişim üzerindeki etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Beslenme yalnızca boy ve kilo artışını etkilemiyor Çocukluk döneminde beslenmenin yalnızca
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 2023 yılında hizmete açılan Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, kronik yaralardan karbonmonoksit zehirlenmelerine kadar birçok sağlık sorununun tedavisinde hizmet sunuyor. Merkezde 2025 yılı boyunca 899 ha
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Baltalı, kalp krizinin belirtileri, gençlerde artan risk faktörleri, ani ölüm tehlikesi ve kriz sırasında doğru ilk müdahalenin nasıl olması gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu. Kalp krizi erkeklerde ve yaşlılarda
Gözde kızarıklık, sulanma, kaşıntı ya da çapaklanma gibi şikayetler çoğu zaman basit bir tahriş olarak değerlendirilse de uzmanlar, bu belirtilerin göz enfeksiyonlarının habercisi olabileceği konusunda uyarıyor. Özellikle zamanında tedavi edilmeyen bazı e
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer ek binasında hizmet veren obezite merkezi, multidisipliner tedavi anlayışı ve başarılarıyla uluslararası alanda tescillendi. Sağlık Bakanlığı onaylı merkez, Avrupa O
Özel hastanelerin denetim, fiziki standart, laboratuvar ve sağlık hizmeti sunumuna ilişkin kurallarında yeni düzenlemeler yapıldı. Sağlık Bakanlığınca hazırlanan Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'de yayıml
Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde hizmet veren Karaköprü 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi (ASM) yeni hizmet binasına taşındı. Yaklaşık 35 bin vatandaşa hizmet sunan merkezde 9 aile hekimi, 10 hemşire, bir tıbbi sekreter ve 2 temizlik personeli olmak üzere top
Malatya'da silahlı saldırı: 1 yaralı
Çocukların eğitim sürecinde güvenliğine yönelik iş birliği protokolü imzalandı
03Amasya'da yolcu otobüsü şarampole uçtu: 2'si ağır 24 yaralı
04Danimarka, ABD ve Grönland arasında imzalar atılıyor
05Deprem Enkazından Ekonomiye Yaklaşık 300 Milyon TL’lik Katkı
06Un, Su Ve Tuz Birleşiyor, Kış Lezzetleri Ortaya Çıkıyor
07Ali Akyüz Kreş Ve Gündüz Bakımevi Öğrencilerini Ağırlamaya Başladı
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor