“Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nde lezzet şöleni yaşandı. Gastronomi Festivali’nde Michelin Yıldızlı şefleri ve Türk...
“Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nde lezzet şöleni yaşandı. Gastronomi Festivali’nde Michelin Yıldızlı şefleri ve Türkiye’nin en ünlü şefleri Antalyalılarla bir araya gelirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin her yıl daha da büyüyerek devam edeceğini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 3.sü gerçekleştirilen Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikinci günü de dolu dolu geçti. Panel, söyleşi ve workshoplar, yarışmalar ve birbirinden çeşitli Antalya lezzetlerinin tanıtıldığı 3. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali, Antalyalılardan yoğun ilgi gördü. Karaailoğlu Parkı’nda gerçekleştirilen Gastronomi Festivali’nde vatandaşlar stantları gezerek, hem Antalya lezzetlerini tattı hem de birbirinden ünlü şefler ile buluşma fırsatı yakaladı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’ni ziyaret ederek, vatandaşlar ile bir araya geldi. Başkan Muhittin Böcek, gastronomi festivaline gösterilen ilgiden büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Başkan Muhittin Böcek, Antalya’yı gastronomi alanında da dünyaya tanıtmak amacıyla başlattıkları festivalin çok büyük ilgi gördüğünü belirterek, “İlk yılımızda Antalya’mızın tavşan yüreği zeytinini tanıttık, ikinci yılımızda türkülere söz olan mor üzümümüzü, bu yıl da coğrafi işaretli ürünümüz avokadoyu tanıtıyoruz. Özellikle Alanya bölgemiz tropikal meyve üretiminde çok önemli bir yere sahip. 38 tropikal meyveden, 20 tanesinin bölgeye adaptasyonu sağlanarak dünyaya ihracatı gerçekleşiyor. Gastronomi festivalimizle turizme katkı sağlamaya çalışıyoruz. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’ne gösterilen ilgiden çok mutluyuz. Festivalimiz ilerleyen yıllarda daha da büyüyerek devam edecek” dedi.
Danilo Zanna piyaz yaptı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, daha sonra dünyaca ünlü şef Danilo Zanna ile birlikte “Dünya Mutfağı ile Lokal Ürünlerimizin Adaptasyonu” konulu söyleşide vatandaşlarla buluştu. Ünlü şef Danoli Zanna, Antalya’nın coğrafi işaretli yemeği ‘Piyaz’ yaptı. Piyazı çok sevdiğini belirten Danilo Zanna, “Piyaz da çok farklı bir lezzet var. Antalya’da sadece piyazın satıldığı restoranlar var. 2012 yılında ilk piyazı yediğim de çok beğendim. Antalya çok özel bir şehir. Kendi işletmelerime Antalya’dan yaklaşık 20 çeşit ürün alıyorum. Bu kadar bereketli, mutfağı ile marka olmuş bir şehrin gastronomiye çok özel katlıları olacak. İlerleyen süreçlerde Antalya’ya bir işletme açmak gibi bir niyetim var” diye konuştu.
Başkan böcek esnaf ve vatandaşla buluştu
Başkan Muhittin Böcek, daha sonra şef Danilo Zanna ile birlikte piyazın tadına baktı. Başkan Muhittin Böcek ve Danilo Zanna izleyenlerle günün anısına bir selfie yaptı. Başkan Böcek, gastronomi festivalinde stant açan işletmeleri de tek tek gezerek hayırlı işler diledi. Yoğun bir ilgi gören Muhittin Böcek, vatandaşlarla sohbet ederek, bol bol fotoğraf çektirdi. Başkan Muhittin Böcek, 3. Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’ne katılan Michelin Yıldızlı şeflerine ve Türkiye’nin ünlü şeflerine katılımlarından dolayı plaket takdim etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ardından şef Mehmet Yalçınkaya ile birlikte “Gastronomide Geleceğin Mutfağı” konulu söyleşide Antalyalılarla bir araya geldi. Başkan Muhittin Böcek’e böyle güzel bir etkinlik düzenlediği için teşekkür eden ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, “Antalya bereketli bir şehir. Narenciyenin tüm ürünleri yetişiyor. Antalya bizim turizmdeki gastronomi yüzümüz. Gastronomiye yapılan tüm yatırım, turizme yapılan yatırımdır. Antalya’nın kendine has ürünleri var. Bu kadar ünlü şefi Antalya’ya getirmek kolay değil. Muhittin Başkan’ı kutlamak gerekiyor” diye konuştu.
Somer Sivrioğlu ile keyifli söyleşi
Gastronomi Festivali’ne katılan şef Somer Sivrioğlu da halkın yoğun bir ilgisiyle karşılandı. “Yerel Ürün Kullanımlı Restoranların Sürdürebilirliği” konulu söyleşiyle Antalyalıları keyifli bir sohbet gerçekleştiren Somer Sivrioğlu, Antalya’dan olmaktan her zaman büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Başkan Muhittin Böcek, şef Somer Sivrioğlu’na gastronomi festivaline katılımından dolayı plaket verdi.
Workshop ve yarışmalar
Foodfest Gastronomi Festivali’nde gerçekleştirilen workshoplar kapsamında TV programcısı ve şef Türev Uludağ Antalya tropikal meyveleri ile kuzu sırtı yaptı. Otellerin şeflerin oluşan ekipler arasında düzenlenen yemek yarışması da büyük bir çekişmeye sahne oldu. Şeflerin hazırladıkları yemekler ile adeta görsel bir şölen sundu.
Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin son gününde 8 Eylül Pazar günü Arda Türkmen, Rafet İnce, Özge Şahin, Mehmet Özer, Oğuz Yenihayat, Serhat Doğramacı gibi ünlü şefler etkinlik sahnesinde Antalyalılarla buluşurken, panel ve workshoplar da gerçekleştirilecek.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı
Final Dönüşü Kaza: Yeşilyurtspor Taraftarlarını Taşıyan Otobüs Devrildi
Valilikten Yeşilyurtspor Taraftar Kazasına İlişkin Açıklama
03Malatya Doğa Koleji’nde 19 Mayıs Coşkusu
04Hüseyin Doğan Dede Malatya’da Dualarla Anıldı
05Yeşilyurtspor Yönetiminden Yaralı Taraftarlara Hastane Ziyareti
06Dolu Yağışı Sonrası Kayısı Bahçelerinde Hasar Tespiti Başlatıldı
07Palanga Mayıs'ta Sarıya Büründü
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor