Antalya Valisi Ersin Yazıcı, toplu olarak gelecek depremzede vatandaşlar için Antalya'da bulunan 500'e yakın otelin 19 bin 400 odayla konaklamaya hazır olduğunu,...
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, toplu olarak gelecek depremzede vatandaşlar için Antalya'da bulunan 500'e yakın otelin 19 bin 400 odayla konaklamaya hazır olduğunu, bireysel gelişlerde de kamu misafirhaneleri ile KYK yurtlarının hizmet vereceğini açıkladı. Kapalı olan birçok otelin depremzede vatandaşların konaklaması için yaklaşık 1,5 ay öncesinden sezonu açtığını belirten Vali Yazıcı, "Birçok kapalı otelimizi sadece bu iş için açmalarını rica ettik ve sağ olsunlar birçoğu otelini 1,5 ay önceden açmış oldu" dedi.
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından 10 ilde arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yandan da yaralılar ve depremde evsiz kalıp konaklama sorunu yaşayan vatandaşlar için çalışmalar süratle devam ediyor. Bu çerçevede Antalya'da Vali Ersin Yazıcı başkanlığında, bölgeden sevk edilecek depremzedelerin barınması ve ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin 112 Acil Çağrı merkezinde Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Vali Ersin Yazıcı, deprem bölgesine Antalya'dan yapılan yardımlar ile konaklamayla ilgili alınan kararları paylaştı.
"3 bin 140 kişi 560 araçla bölgede"
10 ilde vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine de baş sağlığı, dileyerek sözlerine başlayan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kış şartlarından dolayı bölgedeki insanların zor durumda olduğuna dikkat çekti. Antalya'nın diğer iller de olduğu gibi her türlü desteği vermek için ilk akşamdan itibaren harekete geçtiğini aktaran Yazıcı, şuana kadar aralarında polis, jandarma, AFAD, belediye ekipleri ile gönüllülerinin de bulunduğu 3 bin 140 kişinin 560 araçla bölgeye gittiğini bildirdi. Vali Yazıcı, deprem bölgesinden enkazları kaldırmak için iş makinesi istendiğini, bununla ilgili çalışma içerisinde olduklarını kaydetti.
"Dün akşam itibariyle toplam 103 tır çıktı"
Türk milletinin hayırsever bir millet olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı, "Antalyalılar da akın akın tırları, kamyonları hazırlayıp, başta battaniye olmak üzere, gıda malzemeleri ve birçok ürünü göndermeye devam ediyorlar. Dün akşam itibariyle kaymakamlıklar ve valilik koordinesinde, bizim haberdar olduğumuz, bazı sivil toplumlar direkt de gönderiyor. 103 tır çıktı. 8 tırın yükü uçaklarla transfer edildi" ifadelerini kullandı.
"Nakit yardım sadece AFAD hesaplarına yapılabiliyor"
Vali Ersin Yazıcı, nakdi yardımlar konusunda sadece AFAD'ın yayınlamış olduğu hesaplara yardım yapılması gerektiğinin altını çizerek, "İlimiz ve başka yerlerde de nakdi yardım toplamayla ilgili hiçbir sosyal dernek, kurum, kuruluşa izin verilmiyor. Nakdi yardım konusunda sadece AFAD hesapların yardım gönderilsin. Bu noktada dikkatli olunmasını istiyorum" diye konuştu.
"Antalya'ya Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır'dan gelecek depremzedeleri kabul edeceğiz"
Antalya'nın büyük bir yatak kapasitesi olduğu için konaklama beklentisinin de yüksek olduğunu belirten Vali Yazıcı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Kundu, Manavgat ve Alanya'da 500'e yakın otelciyle bir araya gelerek çalışma içerisine girdiklerini belirterek, "Şu ana kadar 19 bin 400 odanın taahhüdünü aldık. Odada minimum 2 kişi kalabilir ama biz ortalama 3-4 kişi kalacağını değerlendiriyoruz. Ailenin geliş durumuna göre yardımcı olacağız. 10 ilin belirli bir süre geçici konaklama anlamında yetkilendirmeler yapıldı. Antalya'ya Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır'dan gelecek depremzedeleri kabul edeceğiz. Bireysel olarak gelenleri, kamu misafirhanelerinde, toplu gelenleri ise otellerimizde ağırlayacağız. Dolayısıyla bundan sonra daha organize olacaktır. Bölgeden geldiğini söyleyen hiç kimseyi açıkta bırakmadık. Dün yaklaşık 60 kişiyi kamu misafirhanelerine aldık. Otellerimizin ayırdığı 19 bin 400 oda sayısı bir miktar daha artabilir. Birçok kapalı otelimizi sadece bu iş için açmalarını rica ettik ve sağ olsunlar birçoğu otelini 1,5 ay önceden açmış oldu. Misafirhanelerde 4 bin 380 kapasitemiz var, ayrıca da KYK'larımızın yönettiği 18 bin yatağımız var. Biz öncelik olarak misafirhane ve otellerimizi, ihtiyaca göre de KYK'ları açmış olacağız. Konaklama ile ilgili Antalya'nın sorumluluğunun ağır olduğunu değerlendiriyoruz. Bu konuda da çok detaylı çalışıyoruz" dedi.
"Bölgeden 97 hasta kendi imkanıyla geldi, 1'i vefat etti"
Sağlıkla ilgili 2 bin yatak kapasitesi ve 400 yoğun bakım yatağı ayrıldığını belirten Yazıcı, şuana kadar bölgeden kendi imkanlarıyla gelen 97 hastanın sağlık hizmeti için şehirdeki hastanelere başvurduğunu ve bu vatandaşlardan 1'inin vefat ettiğini duyurdu. Yazıcı, gelen vatandaşların büyük bir kısmının hastaneden hizmet alıp ayrıldığını, yatan hasta sayısının ise 23 olduğunu belirterek, "60 ambulansımızı Mersin'e gitti. Mersin'e gemiyle gelecek olan hastaları ikili otobüs gönderdik ve toplu bir geliş olacak. Bundan sonra da devam edeceğini değerlendiriyoruz. Üniversitemizde bu konuda yer ayırdı. İnşallah bu büyük afeti devletin ve milletin elbirliğiyle yöneteceğiz" dedi.
Vali Yazıcı, son olarak giyim ve gıda yardımında bulunmak isteyen vatandaşları, AFAD'ın yardım listesini kontrol ederek yardımda bulunmaya davet etti.
ABD gazetesi Wall Street Journal, İran’ın Hint Okyanusu’ndaki ABD-İngiltere ortak askeri üssü Diego Garcia’ya 2 orta menzilli balistik füze fırlattığı ancak füzelerin hedefi vuramadığı iddiasını gündeme taşıdı.ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları s
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan Hizbullah’a ait hedeflere yönelik yeni bir saldırı dalgasının başlatıldığı bildirildi.İsrail ordusu, Lübnan’a yönelik saldırılarına bir yenisini daha ekledi. İsrail Savunma Kuvvetl
ABD ordusu, İran’ın İsfahan eyaletinde bulunan Humeynişehr insansız hava aracı (İHA) fabrikasının vurulduğunu duyurarak, fabrikanın saldırı öncesi ve saldırı sonrasındaki durumunu gösteren görüntüler yayınladı.ABD ordusu, İran’a yönelik saldırılarını sürd
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların huzurlu bir tatil geçirmesi amacıyla başlattığı asayiş ve trafik denetimlerine kesintisiz devam ediyor.Bayram tedbirleri kapsamında tüm birimlerin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamalar arife günü başladı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Süleymaniye Camii’nde bayram hutbesi okudu. Arpagus , "Bu bayram, imanda sebat eden Müminlerin, elinden ve dilinden emin olunan Müslümanların, barışın, kardeşliğin, huzur ve esenliğin yani İslam’ın bayramıdır
Ramazan Bayramı kapsamında Muğla’nın Bodrum ilçesinde bayramlaşma programı düzenlendi.Sabah saatlerinde düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, İlçe Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Ulutaş, İlçe Emniyet Müd
Fethiye Kaymakamı Fatih Akkaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla protokol üyeleri ile birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirerek vatandaşların ve görev başındaki personelin bayramını kutladı.Kaymakam Akkaya ilk olarak Fethiye Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.Rektör Uslu mesajında Ramazan ayının hoşgörü, dayanışma ve bereketin simgesi olduğunu belirterek, bu mübarek dönemin manevi değerleri
Bayram günü mahalle savaş alanına döndü: 3 ölü, 22 yaralı
Otomobilin çarptığı motosikletli tıp fakültesi öğrencisi hayatını kaybetti
03Ankara’da bıçaklı kavga: 2 yaralı
04Demirci dükkanında patlama: 1 ölü, 2 yaralı
05İran’ın İsrail’e saldırısında Mescid-i Aksa yakınlarına füze parçası düştü: 1 yaralı
06Bağdat Uluslararası Havalimanı’ndaki ABD üssüne İHA saldırısı
07İsrail’den Beyrut’taki Hizbullah hedeflerine yeni saldırı dalgası
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük