Kalp ve Damar Cerrahisinde en tehlikeli hastalıklar arasında gösterilen ve tüm anevrizmaların yaklaşık yüzde 75'ini oluşturan aort anevrizması, INVAMED-RD...
Kalp ve Damar Cerrahisinde en tehlikeli hastalıklar arasında gösterilen ve tüm anevrizmaların yaklaşık yüzde 75'ini oluşturan aort anevrizması, INVAMED-RD Global üretim kampüsünde geliştirilen STENA Akım Yönlendirici Çok Katmanlı Stent ile endovasküler olarak tedavi edilebiliyor.
INVAMED üretim laboratuvarlarında Türk mühendislerinin geliştirdiği STENA, Çok Katmanlı Modülatör ile anevrizma kesesi içindeki akış hızını azaltırken, ana arterde laminer bir akış sağlayan ve yaklaşık yüzde 65'lik bir gözenekliliğe izin veren katmanlardan oluşur. Boru şeklinde 3 boyutlu kendi kendine genişleyebilen bu ağ, çok katmanlı akış modülatörünün bir diğer özelliği de hayati organlara kan taşıyan yan damarları korumasıdır.
Genel olarak 65 yaş üzerindeki bireylerin yüzde 3-4'ünde, 70 yaş üzerinde ise yüzde 10'nunda anevrizma saptanıyor. Ancak sigara kullanımı, obezite, kalp hastalığı veya atardamarlarla ilgili diğer hastalıklar için kalıtımsal geçiş, hipertansiyon gibi risk faktörlerinin sayısı ile orantılı olarak bu oranlarda artış görülüyor.
STENA, Çok Katmanlı Modülatör Stent, aort anevrizması hastalığının yönetiminde ileri sağlık teknolojilerini temsil eden yenilikçi bir tedavi yaklaşımı olarak dikkati çekiyor. Çünkü STENA Stent ile aort anevrizmasının endovasküler tedavisi, minimal travma ile lokal anestezi altında uygulanabilmesi, daha az ağrı, düşük sistemik inflamatuar cevap, hastane ve yoğun bakımda kalış süresinin kısalması gibi avantajları ile vasküler cerrahi ve girişimsel radyolojinin ulaştığı en uç noktalardan biri olarak biliniyor.
40 yılı aşkın bir süredir aort anevrizmasının tedavisinin ana modaliteleri açık cerrahi onarım ve anevrizmal aort segmentinin sentetik bir greft ile değiştirilmesi olmuştur. Greftli stentlerin açık cerrahi onarıma kıyasla daha düşük ölüm (mortalite) oranı ve daha az komplikasyon gibi avantajları vardır. Ancak küçük damarlara uygulanmasındaki zorluklar ve bazı durumlarda yan dalları tıkamasına bağlı, hayati organlara giden kan akımına engel olması gibi bazı dezavantajları da beraberinde getirmektedir.
INVAMED" den yapılan açıklamaya göre; STENA Çok Katmanlı Modülatör Stent teknolojisi, 5 katmanda birbirine bağlı kobalt alaşımlı tellerden oluşan, esnek ve kendiliğinden genişleyen bir ağdan oluşuyor. STENA Stent aort anevrizma kesesini geleneksel yöntemlerle dışlamak yerine modüle etmek ve fizyolojik olarak yönetmek için vücudun doğal mekanizmasını kullanıyor. Ayrıca, özel ağ tasarımı ile kanı yerel yan dallara yönlendirip, hem akışı yavaşlatarak anevrizma içinde türbülanssız bir model oluşturuyor hem de bu yan dalların beslediği organların kanla beslenmesi devam ediyor. STENA Stent uygulaması basit ve yerleştirmesi kolay tasarımı ile, küçük çaplı damarlar dahil tedavisi zor, iç organ arter anevrizmalarının endovasküler tedavisinde yüksek mortalite riski taşıyan yaşlı ve birden fazla hastalıkla aynı anda mücadele eden hastalarda kullanım için ideal bir çözüm sunuyor.
Bir atardamar (arter) çapının yüzde 50'den fazla genişlemesine anevrizma (balonlaşma) denir. Kalp ve damar cerrahisinde en tehlikeli hastalıklar arasında gösterilen bu patolojik durum, yüzde 75 oranında vücudumuzun ana arteri olan aort arterinde görülür. En büyük tehlike ise atardamar içerisindeki kan akımının yaptığı basınçla bu balonlaşmanın giderek daha da genişlemesi ve sonunda patlayarak dışa doğru kanama yapması ya da disseksiyon şeklinde içine doğru yırtılma göstermesi olarak biliniyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cildiye Kliniği Uzmanı Dr. Emre Bayındır, toplumda yaygın görülen sedef hastalığı ve güncel tedavi yöntemleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sedef hastalığının kronik bir deri hastalığı olduğ
Aydın, mutsuzluk ile depresyon arasındaki farklar ile depresyonun belirtileri, risk faktörleri ve ne zaman profesyonel destek alınması gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu. Depresyon, mevsimin tamamen değişmesi gibidir; artık hava hep karanlık, hep so
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'ne başvuran Ali Belge'nin yapılan tetkiklerinde, beyni besleyen ana damarlardan birinin tamamen, diğerinin ise yüzde 90 oranında tıkalı olduğu belirlendi. Doktorlar tarafından yapılan değ
Sağlık Bakanlığı, yaz aylarında artan sıcaklık ve nem nedeniyle vücut ısısının yükseldiğini, buna bağlı olarak terleme ile birlikte sıvı ve mineral kayıplarının yaşanabildiğini belirterek vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Bakanlık, sıcak havaların e
Yalnızlık artık yalnızca bireyin iç dünyasında yaşadığı bir duygu değil; kentleşmeden dijitalleşmeye, bireyselleşmeden çalışma yaşamına kadar uzanan çok boyutlu bir toplumsal sorun olarak değerlendiriliyor. Yapay zeka araçlarının insanların duygusal boşlu
Çetin, anne ve bebek sağlığını korumaya yönelik yürütülen koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekti. Sağlık Bakanlığının temel hedeflerinden birinin, gebelik dönemi ve doğum sürecinde anne-bebek sağlığı açısından daha verimli, etkin
Yaz aylarında etkisini artıran aşırı sıcaklar, özellikle risk grubundaki vatandaşlar için ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Ergün, aşırı sıcakların
Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd, Gazze'de mesleğini yalnızca bir iş değil, insanlığa karşı ahlaki bir sorumluluk olarak gören doktor Husam Ebu Safiyye hakkında önemli hususlara dikkat çe
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
05Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük