Malatya’nın Arapgir ilçesinde Nisan ayında etkili olan zirai don, başta üzüm bağları olmak üzere birçok meyve ağacında büyük zarara yol açtı. Türkiye’nin önemli üzüm üretim merkezlerinden biri olan ilçede, coğrafi işaret tesciline sahip Ara...
Malatya’nın Arapgir ilçesinde Nisan ayında etkili olan zirai don, başta üzüm bağları olmak üzere birçok meyve ağacında büyük zarara yol açtı. Türkiye’nin önemli üzüm üretim merkezlerinden biri olan ilçede, coğrafi işaret tesciline sahip Arapgir Köhnü üzüm bağları da dondan nasibini aldı.
Zirai don nedeniyle bu yıl üzümde ciddi oranda ürün kaybı yaşayan üreticiler, gözlerini bağlardaki yapraklara çevirdi. Özellikle sarma yapımında tercih edilen ve aromasıyla öne çıkan Köhnü üzümünün yaprakları, üreticilerin yeni umudu oldu.
Piyasada kilosu 300 ila 350 lira arasında alıcı bulan üzüm yaprakları, üreticilere önemli bir gelir kaynağı sağlıyor. Meyveden beklediğini alamayan çiftçiler, yaprak satışlarıyla sezonu ekonomik anlamda dengelemeyi hedefliyor.
Arapgir’de son yıllarda üzüm yaprağına olan talebin arttığını belirten üreticiler, yaprağın hem lezzeti hem de dayanıklılığıyla ön plana çıktığını ifade ediyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Pakistan Başbakanı Şerif: ABD ile İran anlaşmaya vardı, resmi imza töreni 19 Haziran'da İsviçre'de yapılacak
Dışişleri Bakanı Fidan Rusya'ya gidiyor
03Gazze'de ateşkes yalanı: Bir günde 9 Filistinli şehit oldu
04Trump: İran ile anlaşma tamamlandı, Hürmüz Boğazı açılıyor
05HÜDA PAR Milletvekili Demir: Adaleti ayakta tutmak için daha fazla çalışmak zorundayız
06Nijerya'da yolcu teknesi battı: 11 kişi hayatını kaybetti
07Van'da yasa dışı avlanan kişiye 51 bin TL ceza uygulandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük