Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

ARFF Memurları Günü, Antalya'da kutlandı

ANTALYA (AA) - ARFF Memurları Günü, Antalya Havalimanı'nda görevli ARFF memurlarının (Havalimanı Kurtarma ve Yangın Görevlileri) katılımıyla kutlandı.Ulaştırma Memur-Sen Antalya Şubesinin...

ARFF Memurları Günü, Antalya'da kutlandı

ANTALYA (AA) - ARFF Memurları Günü, Antalya Havalimanı'nda görevli ARFF memurlarının (Havalimanı Kurtarma ve Yangın Görevlileri) katılımıyla kutlandı.

Ulaştırma Memur-Sen Antalya Şubesinin desteğiyle Havalimanı ARFF Müdürlüğünde düzenlenen programa Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, başmüdür yardımcıları, şube müdürleri, sendika temsilcileri, havalimanı personeli ve ARFF memurları katıldı. 

Antalya ARFF Şube Müdür Vekili Onur Altuğ, havalimanınlarında görevli ARFF memurlarının meydana gelebilecek her türlü acil durum, kaza ve kırım için 7 gün 24 saat hazır bulunduklarını söyledi.

İlgili mevzuatlar gereği eğitim, denetim ve  uygulama görevlerinin kesintisiz devam ettiğini dile getiren Altuğ, "Havalimanlarımızda meydana gelebilecek uçak kaza kırım ve yangınları ile havalimanı sınırları içerisindeki bina ve tesislerde oluşabilecek yangınlara uygun müdahalede bulunmak teşkilatımızın temel görevidir. Antalya ARFF olarak  bu bilinç ve sorumlulukla 2 yangın istasyonu, 14 tam donanımlı itfaiye ve kurtarma aracı ile 55 personelle görev yapıyoruz" dedi.

Müdürlüklerinin, havalimanları yangın kategorisinde 9. kategoride bulunduğunu, en yüksek kategori olan 10. kategorideki bir uçağa hizmet verebilecek imkan ve kabiliyete sahip olduklarını vurgulayan Altuğ, Antalya ARFF'nin, Türkiye genelinde sadece 3 havalimanında bulunan uçak kaldırma ve kurtarma teçhizatı ile acil durumlarda tekerlekleri açılmayan uçakların gövde üzerine acil iniş yapması durumunda pistin köpüklenmesi için pist köpükleme aracı ve yetkisine sahip olduğunu kaydetti.

Altuğ, geçen yıl havalimanında 31 emergency durum meydana geldiğini bildirerek, şöyle konuştu:

"ARFF personeli, zamanında ve doğru müdahale ederek tümünü başarılı bir şekilde sonlandırmıştır. ARFF Müdürlüğü olarak, her türlü yangın ve acil duruma müdahalenin yanı sıra yıl içerisinde birçok önemli görevi de yerine getiriyoruz. 2014 yılında 2 bin 843 uçak yakıt ikmali emniyeti, yıkama, imha emniyeti, tatbikat gibi etkinlikler düzenlendi. Bu hizmetlerden kurumuza ciddi bir gelir elde edilmiştir. Yine 2014 yılında havalimanında görevli bin 220 müstecir şirket personeline ARFF eğitmenleri tarafından eğitim verildi. Havalimanı genelindeki DHMİ'ye eit yangın söndürme cihazları ve yangın dolapların denetimi yapılmaktadır. Havalimanını kullanan tüm yolcuların huzur içinde yolculuklarını gerçekleştirmesi için ARFF Memurlarının gökteki huzurun yerdeki güvencesi olduğunu unutmamalarını istiyoruz."

Osman Serdar ise ARFF biriminin havalimanları için son derece önem taşıdıkların dile getirerek, can kurtarmak için canlarını bile feda edecek ARFF memurlarının her türlü övgüye layık olduklarını ifade etti.

Antalya Havalimanı'nın son yıllarda gösterdiği gelişim ve büyümenin önemine dikkat çeken Serdar, "Türkiye'nin ikinci büyük havalimanının yolcu memnuniyetinde yüzde 95'lerdeyiz. Bununla gurur duyuyoruz. Yüzde 100 müşteri memnuniyeti için hizmetler ve çalışmalar tüm personel ile devam ediyor. Emeği geçen tüm havalimanı personeline teşekkür ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber