MENÜ

Arıkan: "Siyasi tercihleri üzerinden firmaları, sanatçıları boykot adı altında hedef göstermeyi yanlış buluyoruz"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mahmut Arıkan, "Siyasi tercihleri üzerinden firmaları, sanatçıları boykot adı altında hedef göstermeyi yanlış buluyoruz. Kimse merak etmesin, biz cuntaya da, cukkaya da müsaade etmeyeceğiz" dedi.SP Gen...

Yayınlanma: 13 Nisan 2025 16:27 Güncelleme: 09 Eylül 2025 13:52
Arıkan: "Siyasi tercihleri üzerinden firmaları, sanatçıları boykot adı altında hedef göstermeyi yanlış buluyoruz"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mahmut Arıkan, "Siyasi tercihleri üzerinden firmaları, sanatçıları boykot adı altında hedef göstermeyi yanlış buluyoruz. Kimse merak etmesin, biz cuntaya da, cukkaya da müsaade etmeyeceğiz" dedi.
SP Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Kayseri’de partisinin il kongresine katıldı. Burada konuşan Arıkan, Kayseri’nin sıkıntılarına değinerek, "İçerisinden bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanı çıkaran Kayseri, bir kez daha görüyoruz ki hak ettiği değeri alamıyor. Kayseri’miz, Anadolu’nun önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olarak Türkiye ve dünya entegre olmayı bekliyor. Bu potansiyel şehrimizde fazlasıyla mevcut. Ama biz ne çevre yolunu görebildik, ne hızlı treni görebildik ne de şehrimizin hak ettiği yatırımları alabildik. Her sorulduğunda şehrimize yeni bir tarih verildi, doğrusu biz çok yorulduk, çok sıkıldık. Kayseri’mizi daha ileriye taşımak, bunu sadece Anadolu’nun değil, dünyanın sayılı şehirlerinden biri haline getirmek hepimizin ortak hayali ve hedefidir. Bu şehrin bir evladı olarak bu sorumluluğum farkındayız, kalbimiz bu güzel şehirle birlikte atıyor. Bu şehrin topraklarında büyümüş biri olarak diyorum ki, Ankara’da bir evladınız var. Hem Kayseri’miz, hem Türkiye’miz hem de dünyamız için gece gündüz demeden çalışacağımıza sizlerin huzurunda söz veriyorum" dedi.

"Siyasi tercihleri üzerinden firmaları, sanatçıları boykot adı altında hedef göstermeyi yanlış buluyoruz"
Arıkan, ülkede yaşanan olaylara değinerek, "Maalesef Türkiye’de inanılmaz bir gerginlik var. Diploma meselesi çıktı, ardından birçok insan cezaevine gönderildi, tansiyon iyice yukarılara çıkartıldı. En son ’cunta’ tartışmaları ile işler iyice çığırından çıktı. Tarihin en kritik dönemeçlerinden birindeyiz. Ama gündeme bakıyoruz bir yanda ’cunta’ tartışmaları, bir yanda ’cukka’ tartışmaları. Polemikle, suni gündemlerle, kavga siyasetiyle gerçeklerin üzeri örtülmeye çalışılıyor. Kimse merak etmesin, biz cuntaya da, cukkaya da müsaade etmeyeceğiz. Siyasi tercihleri üzerinden firmaları, sanatçıları, boykot adı altında hedef göstermeyi yanlış buluyoruz. Zaten perişan olan milletimiz, ideolojik değil ama ekonomik olarak zaten boykotta. 22 bin TL alan asgari ücretle çalışanlarımız, kafenin, lokantanın yolunu unutalı yıllar oldu. 14 bin TL alan emeklilerimiz, artık marketin açılış saatini değil, pazarın kapanış saatini bekliyor tezgahta arta kalanları daha ucuza alabilelim diye. Bu cendereden biran önce çıkmamız lazım. Bozuk ekonomi sisteminin ceremesini maalesef esnaf kardeşlerimiz çekiyor. Geçen sene işyerini kapatan esnaf sayısı 120 bin olmuş. 2025’in daha ilk 3 ayında işyerini kapatan esnaf sayısı 25 bin olmuş. Esnafı mutlu olmayan bir ülkenin refahı olmaz. Esnaf eğer kepenk kapatıyorsa, ekonomi artık düzelmez noktaya gelmiş demektir. Esnaf olmadan enflasyonu düzeltemezsiniz. Biz, bu enflasyonla mücadeleyi TÜİK algı oyunlarıyla, borçla, faizle değil üretimle, istihdamla hep beraber düzelteceğiz inşallah" şeklinde konuştu.
"Gazze sadece bir vicdan meselesi değil, bir beka meselesidir" diyen Arıkan, "Kim olursanız olun eğer vatanınızı seviyorsanız bu topraklarda Gazze’nin yanında, Siyonizmin karşısında olmak zorundasınız. Eğer bunu yapmayacak olursanız, bugün Yemen’de bayram kutlarken vurulan siviller yarın Kayseri’de düğünlerde vurulur. Gazze’de okulda vurulan masum çocuklar, yarın Sivas’ta kreşte vurulurlar. Gazze’de vurulan sağlık çalışanları ve gazeteciler, yarın Ankara’nın göbeğinde vurulurlar. Anlattıklarım bir hikaye değil, maalesef yaklaşmakta olan acı gerçeklerdir. Türkiye bölgenin lideri olarak masaya yumruğunu vurmalı, bu gidişata son vermelidir, çünkü sırada Türkiye var. Gazze meselesinde askeri seçenekten başka hiçbir seçenek kalmamıştır. Bunun için Saadet Partisi olarak teklifimizi yinelemek istiyorum; derhal küresel bir Gazze Barış Gücü oluşturulmalıdır. Bu barış gücünde sadece İslam ülkeleri değil Siyonizm tehdidinin farkında olan Latin Amerika’dan Güney Afrika’ya kadar tüm dünya ülkeleri yer almalıdır" diye konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30