Niğde’de Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen arıcılık kursu, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.Niğde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 52 hafta sürecek şekilde planlanan kursta, arıcılıkla ilgili temel bilgilerden ileri düzey teknik...
Niğde’de Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen arıcılık kursu, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Niğde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 52 hafta sürecek şekilde planlanan kursta, arıcılıkla ilgili temel bilgilerden ileri düzey tekniklere kadar birçok konu detaylı şekilde ele alınıyor.
Kursun eğitmenliğini üstlenen veteriner hekim Hüseyin İn arıcılığın doğa ve tarım için önemine dikkat çekerken kursun içeriğine ilişkin açıklama yaptı.
İn; "Soframıza gelen her 10 yiyeceğin 8’inde arıların emeği vardır. Arılar olmazsa doğadaki döngü devam etmez. İnsan eliyle tozlaşma mümkün değil, bu nedenle arılar olmazsa yiyecek kaynaklarımız tükenir. Niğde, tarım şehri olması nedeniyle tozlaşma açısından arılara fazlasıyla ihtiyaç duyuyor. Arılar, ürün kalitesini ve verimliliği artırıyor. Ayrıca meraların zenginleşmesi ve sürdürülebilirliği için de arılar gerekli" dedi.
Niğde’nin coğrafi yapısının arıcılığa son derece elverişli olduğunu belirten İn, yaz döneminde şehir genelinde yaklaşık 100 bin kovan bulunduğunu söyledi.
Kursa katılanların farklı geliş sebepleri olduğunu vurgulayan İn, "Bazıları merak ettiği için geliyor, bazıları ise az emek ve sermaye ile bir iş yapmak istiyor. Köylüler, memurlar ya da sermayesi az olan kişiler için arıcılık iyi bir geçim kaynağı olabilir. Geçmişte bu kursa katılıp ciddi gelir elde edenler oldu" şeklinde konuştu.
Kursiyerlerden Melda Özel ise arıcılığa olan ilgisini şu sözlerle ifade etti: "Arıların çalışma sistemine merakım vardı. Nasıl bal ve polen yaptıkları, işçi arıların ana arıya hizmeti, erkek arıların görevleri hep ilgimi çekiyordu. Kursta bu soruların cevabını alıyorum. Küçük bir bahçem var, öğrendiklerimi uygulamak istiyorum. Hedefim kendi çapımda arı çoğaltmak, ileride ticari olarak da arıcılık yapmayı planlıyorum"
Bir diğer kursiyer Dursun Nişancı ise geçmişte arıcılık denemeleri olduğunu ancak eğitim almadan başladığı için başarılı olamadığını belirtti.
Nişancı, "Daha önce birkaç kez arı alıp denedim ama başarısız oldum. Bu kez kurs sayesinde bilinçli bir şekilde başlıyorum. Gezici arıcılık yapmak istiyorum. Artık kara düzen değil, teşekküllü bir sistemle ilerlemek niyetindeyim" dedi.
Arıcılık kursunun sonunda katılımcılar, hem hobi hem de ticari amaçla arıcılık yapabilecek bilgi ve donanıma sahip olmuş olacaklar.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
İzmir’de Karabağlar, Konak ve Bornova ilçelerinde yapımı tamamlanan 20 yeni eğitim yuvası, düzenlenen toplu törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Toplu açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Bilal Macit de katıldı.Bornova Tevfik İleri Ortaokulund
Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda, bölgede yaşanabilecek olası acil durumlara hazırlık kapsamında eğitim programı gerçekleştirildi.Farklı kurumlardan paydaşların katılımıyla düzenlenen eğitimde, koordineli çalışma, olay yeri yöneti
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte Erzincan Hürriyet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.Ziyarette öğretmenlerle bir süre sohbet eden Aydoğdu, öğretmenleri
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim programı kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Semih Uçar personelle buluştu.Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimler kapsamında, "Çocukla Etkili İletişim" konu
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 62. Kütüphane Haftası, "İyileştiren Kütüphaneler" temasıyla düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.Yüksekova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen programla start alan kutlamalar
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eskişehir Yurtları bünyesinde hizmet veren Bala Hatun Yurdu’nda, muhtemel afet durumlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla kapsamlı bir "Afet Farkındalık Eğitimi" ve tatbikatı gerçekleştirildi.Eğitim programı çerçevesinde u
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruma ve bakım hizmetlerinden yararlanan çocuklar, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.Sivas Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’ne bağlı çocuk evlerinde kalan 10-13 yaş arasındaki 6 ço
Yükseköğretim Kalite Kurulu ile Sosyal Beşerî ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği süreçleri kapsamında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Maliye Bölümü’nün akredite edilmesiyle üniversitedeki akredite program sayısı 26’ya yükseldi.Yükseköğretim
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük