Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Elmalı'nın merkez mahallelerinde kanalizasyon ve içme suyu alt yapı yenileme çalışması gerçekleştiriyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Elmalı'nın merkez mahallelerinde kanalizasyon ve içme suyu alt yapı yenileme çalışması gerçekleştiriyor. Çalışma kapsamında eskiyen ve sağlıklı hizmet veremez hale gelen 50 yıllık borular değiştiriliyor.
Elmalı merkez İplik Pazarı, Toklular mahallelerinde 2 bin 300 metrelik hat üzerinde eskiyen içme suyu ve kanalizasyon hatları Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmayla yenileniyor. Gökpınar Mahallesi'nde de 1150 metrelik yeni kanalizasyon hattı yapılıyor. Çalışma tamamlandığında mahalleler fosseptik çukurlarından kurtulacak.
"50 yıllık borular değiştiriliyor"
İplik Pazarı ve Toklular Mahallelerinde yürütülen alt yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Elmalı ASAT Şube Müdürü Bilal Bayram ilk etapta uzun yıllar kullanılan ve tahrip olan elli yıllık kanalizasyon borularının değiştirileceğini söyledi. Bu çalışmanın ardından eskiyen içme suyu hatlarının da değiştirileceğini belirten Bayram, "Merkezde bu iki mahallemizde toplamda 2 bin 300 metrelik bir hatta yenileme yapacağız. Bu çalışmanın yanında Gökpınar mahallemizde de 1150 metrelik bir hatta çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
"Başkan böcek söz verdi yaptı"
Toklular Mahalle Muhtarı Fatih Kılınç mahallede başlatılan çalışmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Tesisat eski olduğu için sürekli arızalar meydana geliyordu. ASAT ekiplerimiz sağ olsun arızalara yetişmeye çalışıyorlardı ama aynı arızalar aynı noktalarda artarak devam etmeye başlamıştı. Yollarımız da dar olduğu için en ufak bir çalışmada kapanmak zorunda kalıyor, vatandaşlarımız zorluk çekiyordu. En önemli konu da kanalizasyon hatları ile içme suyu hatlarının birbirine çok yakın olması. Başkanımız Muhittin Böcek'e yaşadığımız sıkıntıları aktardık sağ olsun sözünü verdi ve çalışmalar başladı. ASAT ekiplerine ve Muhittin başkanımıza çok teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.
"Sorunlar giderildi"
Gökpınar Mahalle Muhtarı Adem Öztürk ise mevcut alt yapının artan nüfusa yetmez hale geldiğini belirtti. Foseptik çukurlarının sürekli dolduğuna ve koku, haşere, sinek gibi sorunlara yol açtığını söyleyen Muhtar Öztürk, "ASAT çalışmalarını tamamladı. Büyük ölçüde mahallemizin sorunları giderildi. Bütün emeği geçen ekiplere mahallemiz adına teşekkür ederim. Muhittin Başkanıma da yaz gelmeden bizi büyük bir sorundan kurtardığı için çok teşekkür ederiz" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı
Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem
ABD'de et yiyen bakteri alarmı: 5 kişi hayatını kaybetti
03Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı
04Öğrenci affına ilişkin düzenlemeyi içeren kanun yürürlüğe girdi
05Brezilya'yı hortum vurdu: Ülkede her seviyede alarm verildi
06Malatya’da Kültür Sanat Dolu 9 Gün Başladı
07Filistin Konvoyu'nun bu geceki durağı Diyarbakır oldu
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük