Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen panelde kentin asırlık hafızası olarak bilinen Bartın Gazetesinin kuruluşundan bugüne olan yayın serüveni anlatıldı.Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından sadece yerelde değil,...
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen panelde kentin asırlık hafızası olarak bilinen Bartın Gazetesinin kuruluşundan bugüne olan yayın serüveni anlatıldı.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından sadece yerelde değil, ulusal medyada da hayatta kalarak tarihe geçen köklü gazetelerden biri olan Bartın Gazetesinin öneminin konuşulduğu bir panel gerçekleştirildi. “100.Yılında Bartın Gazetesi” başlıklı etkinlikte tarihe tanıklık etmenin gazetecilik boyutu farklı bakış açılarıyla değerlendirildi. Yoğun katılım gösterilen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Vatandaşların haber alma hakkını sağlayan; doğru, ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın kuruluşlarımız, çok önemli bir görevi icra etmektedir. Toplumun geniş bir kesimine ulaşan meslek çalışanları, kamuoyunu bilgilendirerek aynı zamanda tarihe de not düşmektedir. 6 Eylül 1924 tarihinde kurulan ve ülkemizde kesintisiz yayımlanan, en köklü gazetelerden biri olan Bartın Gazetesi de ilimiz başta olmak üzere bölgemize değer katan çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir” diye konuştu.
BARÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birgül Koçak Oksev ise “Yerel gazeteler sadece bir gazetecilik faaliyeti olmamakla birlikte kent kimliği, tarihi ve kültürünü takip edebildiğimiz kaynaklardır. Aynı zamanda bulunduğu bölgenin kolektif hafızasını hem oluşturan hem de koruyan önemli unsurlardandır. Bu sebeple özellikle sosyal bilimciler için önemli bir veri kaynağı olan yerel basına gereken değeri vermeliyiz” dedi.
Bartın Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Esen Aliş de bir asırdır yayın hayatını sürdüren gazeteyi, Bartın halkının ilgi ve desteğiyle çıkarmaya devam edeceklerini ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından geçilen panelin moderatörlüğünü, Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden Doç. Dr. Huriye Çolaklar yaptı. Konuşmacı olarak ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden Doç. Dr. Kübra Yıldız Altın, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinden Prof. Dr. Yücel Namal ve araştırmacı-yazar Çetin Asma yer aldı.
Doç. Dr. Altın, “Kültürel Bellek ve Yerel Basın: Atatürk Döneminde (1923-1938) Bartın Gazetesi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda, Cumhuriyetin ilk yıllarında Anadolu’da kültürel belleğin oluşturulmasının yerel basına yansıması ve Atatürk Dönemi’nde Bartın Gazetesinin üstlendiği kritik rolü anlattı.
Prof. Dr. Namal, 100 yıllık bir çınar olarak nitelendirdiği Bartın Gazetesinin kentin problemlerine odaklanan araştırmacı bir gazete olma görevine değinerek gazetenin çeşitli nüshalarındaki konu başlıklarından örnekler verdi.
Kentin belleği olarak bilinen araştırmacı-yazar Çetin Asma ise gazetenin kuruluş yılları ve gazete kurucusu İbrahim Cemal Aliş hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Etkinlik, Bartın İl Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan gazete arşivlerinin bulunduğu “Bartın Gazetesi Sergisi”nin gezilmesiyle son buldu.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
İzmir’de Karabağlar, Konak ve Bornova ilçelerinde yapımı tamamlanan 20 yeni eğitim yuvası, düzenlenen toplu törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Toplu açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Bilal Macit de katıldı.Bornova Tevfik İleri Ortaokulund
Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda, bölgede yaşanabilecek olası acil durumlara hazırlık kapsamında eğitim programı gerçekleştirildi.Farklı kurumlardan paydaşların katılımıyla düzenlenen eğitimde, koordineli çalışma, olay yeri yöneti
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte Erzincan Hürriyet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.Ziyarette öğretmenlerle bir süre sohbet eden Aydoğdu, öğretmenleri
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim programı kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Semih Uçar personelle buluştu.Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimler kapsamında, "Çocukla Etkili İletişim" konu
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 62. Kütüphane Haftası, "İyileştiren Kütüphaneler" temasıyla düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.Yüksekova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen programla start alan kutlamalar
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eskişehir Yurtları bünyesinde hizmet veren Bala Hatun Yurdu’nda, muhtemel afet durumlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla kapsamlı bir "Afet Farkındalık Eğitimi" ve tatbikatı gerçekleştirildi.Eğitim programı çerçevesinde u
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruma ve bakım hizmetlerinden yararlanan çocuklar, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.Sivas Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’ne bağlı çocuk evlerinde kalan 10-13 yaş arasındaki 6 ço
Yükseköğretim Kalite Kurulu ile Sosyal Beşerî ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği süreçleri kapsamında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Maliye Bölümü’nün akredite edilmesiyle üniversitedeki akredite program sayısı 26’ya yükseldi.Yükseköğretim
Darende’de Tırın Çarptığı Yaya Hayatını Kaybetti
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük