Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) Giysibank projesine destek için toplanan giyim malzemelerinin teslimi için tören düzenlendi.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) Giysibank projesine destek için toplanan giyim malzemelerinin teslimi için tören düzenlendi.
Eğitim Fakültesinde düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Terzi, Sağlık Kültür ve Spor (DPÜ SKS) Daire Başkanı İbrahim Gürer, projenin yürütücüsü olan DPÜ KUBFA Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Dalkılıç, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Kazım Uysal, "Yine anlamlı bir etkinlikte bir aradayız. Bu etkinliğe imza atan, öncülük eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu proje oldukça önemli. İnsana dokunmak, insani davranmak apayrı bir şey. Herhalde insan mutluluğu da buradan geçiyor. İnsana faydalı olmanın verdiği mutluluğu, ruhi hazzı yaşayan insanlar da yerinde duramazlar. Çünkü bizim kültürümüzde insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Bu kültürden beslendiğimiz için milletimiz tüm dünyada mazlumlara, kadınlara, çocuklara en çok sahip çıkan millettir. Devletimiz insani yardımlara dünyada en çok kaynak ayıran devlettir" dedi.
"Üniversitelerin eğitimin yanında bir görevi de sosyal sorumluluktur"
Üniversitelerin eğitimin yanında bir görevinin de sosyal sorumluluk olduğuna vurgu yapan Rektör Uysal," İnsani yardım konusunda dünyada birinci sırada yer almamız, bizim çok zengin olmamızdan değil, gönlümüzün zengin olmasındandır. Bakın Suriye'de savaş mağdurlarına en çok bütçe ayıran devlet biziz. Gelişmiş ülkelerden, ilk on sıradaki ülkelerden daha iyi olduğumuz için değil, milletimizin fedakarlığı, medeniyetimizin bize öğretisinden dolayıdır. Bugün Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde de bu duygu ve düşüncelerde olan arkadaşlarım hem önayak oldular, hem de tüm personelimiz insanlara faydalı olmak için buraya giysilerini, eşyalarını getirdiler. Ben tekrar bu ve benzer projelerin artmasını diliyorum. Üniversitelerin iyi bir eğitim vermenin yanında en önemli görevlerinden birisi de sosyal sorumluluktur. Bu millete sorumluluklarımız var. Bunu yerine getirmek zorundayız. Bu proje bu düşüncenin bir ürünüdür. Hayatı yardımlaşma olarak görev bir anlayışımız var. Medeniyet köklerimiz bunu söylüyor. Böyle olduğu sürece istikbalden ümitliyiz. İnsana değer veren, sahip çıkan, elinden tutan herkesi tebrik ediyorum. Emeği geçen önayak olan herkese teşekkür ediyor projenin hayırlı olmasını niyaz ediyorum" diye konuştu.
Projenin paydaşlarından olan DPÜ Eğitim Fakültesinin Dekanı Prof. Dr. İrfan Terzi, yaptığı konuşmada, "Bu projeye emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Bu projede çok ilginç olaylarla karşılaştık. Bir mağazaya gittiğimizde, fiyat istediğimizde gelin size bedavaya verelim dediler. Bedavaya sıfır eşyalar verildi. Seneye bunu daha detaylı yapmayı temenni ediyorum. İhtiyacı olan öğrencilerimize yardımcı olan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Projenin yürütücülüğünü üstlenen DPÜ Risk Topluluğunun Danışmanı olan Prof. Dr. Nilüfer Dalkılıç, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada "Gerçekten çok güzel bir proje oldu. Bu projeyi daha önce kendi fakültemizde 3 ay içerisinde 300 giysi ile gerçekleştirmiştik. Eğitim Fakültesiyle birlikte projenin daha iyi yerlere geldiğini gördük. Sıfır ve ikinci el birçok giysinin öğrencilerimize kazandırılmış olması çok güzel. Herkese hayırlı olmasını diliyorum, giysi bağışlayan tüm bağışçılarımıza da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Etkinlikte düşüncelerini ifade eden DPÜ SKS Başkanı İbrahim Gürer ise, "Gelenek yine devam ediyor. Geçen sene aldığımız giysileri, Giysibank'ta belirli bir sistemde dağıttık. Günde 5-6 öğrencimize randevu veriyoruz. Her öğrenci 3 ile 5 giysi alabiliyor. Şu ana kadar 9 bin parça eşya dağıtmışız. Ben emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, 27 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında tercihleri alınan 2026-DGS’nin yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adayların yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin sonuç ekranından öğrenebileceği belirtildi. Üniversite ka
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci yeniden ders başı yapmaya hazırlanırken, uzun yaz tatilinin ardından çocukların okula uyum süreci de ailelerin gündeminde yer alıyor. Konuya ilişkin İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan
Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Toroslar Bahriye İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci, veli ve öğretmenlerle bir araya geldi. Uyum haftası kapsamında okula gelen minik öğrenciler ve velileriyle görüşen Özd
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yürütülen "Öğrencilerin Söz Varlığının Tespiti, Geliştirilmesi ve İzlenmesi" projesi kapsamında öğrencilerin dil gelişiminin bilimsel verilerle izlenmesi ve Türkçeyi doğru ve etkili kullanmalarının desteklenmesi
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla yayımladığı video mesajda, yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler ve öğrenciler açısından taşıdığı heyecana değindi. Yeni döneme ilişkin temennilerini paylaşan Tekin "Yıll
Şube Müdürü Ahmet Gümüş başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul pansiyonlarının genel durumu, öğrencilere sunulan imkânlar ve yürütülen hizmetlerin niteliği kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda pansiyonlarda uygulanan hijyen ve güvenlik standartları,
ÖSYM’den yapılan açıklamada, 80 sorudan oluşan AGS Testindeki 6 alt testin soru ağırlıklarının hesaplama aşamasında 2025 yılına ait ağırlıklar üzerinden değerlendirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Adayların sınavda 80 soru üzerinden elde ettiği topla
ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'
Malatya'da silahlı saldırı: 1 yaralı
Çocukların eğitim sürecinde güvenliğine yönelik iş birliği protokolü imzalandı
03Amasya'da yolcu otobüsü şarampole uçtu: 2'si ağır 24 yaralı
04Danimarka, ABD ve Grönland arasında imzalar atılıyor
05Un, Su Ve Tuz Birleşiyor, Kış Lezzetleri Ortaya Çıkıyor
06Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu bugün başlıyor
07Deprem Enkazından Ekonomiye Yaklaşık 300 Milyon TL’lik Katkı
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor