MENÜ

ASO’da küresel pazarlara açılma stratejileri ele alındı

Ankara Sanayi Odası (ASO) ile ODS Danışmanlık iş birliğinde düzenlenen ‘Küresel Pazarlara Açılmak: Strateji, Destek, Finansman ve Akıllı Sistemler’ paneli, ASO Zafer Çağlayan Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.Kamu kurumları, finans kuruluşları ve özel se

Yayınlanma: 13 Şubat 2026 11:21 Güncelleme: 13 Şubat 2026 14:20
ASO’da küresel pazarlara açılma stratejileri ele alındı
Ankara Sanayi Odası (ASO) ile ODS Danışmanlık iş birliğinde düzenlenen ‘Küresel Pazarlara Açılmak: Strateji, Destek, Finansman ve Akıllı Sistemler’ paneli, ASO Zafer Çağlayan Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kamu kurumları, finans kuruluşları ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren ‘Küresel Pazarlara Açılmak: Strateji, Destek, Finansman ve Akıllı Sistemler’ paneli, ASO Zafer Çağlayan Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. ASO ile ODS Danışmanlık iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, firmaların küresel pazarlara açılma süreçlerine ilişkin güncel gelişmeler ve uygulamaya dönük deneyimler ele alındı. Toplantıya, ASO Yönetim Kurulu Üyesi Halit Erol, ODS Danışmanlık CEO’su Onur Seçkin, ASO Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ahmet Dinçer ve çok sayıda ASO üyesi firma temsilcisi katıldı.

"İhracatımız 2025 yılında 273 milyar 361 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır"
Türkiye’nin ihracat performansındaki yapısal dönüşüme işaret eden ASO Yönetim Kurulu Üyesi Halit Erol, "İhracatımız 2025 yılında 273 milyar 361 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır. Bunun 102,1 milyar doları, yani yüzde 41,1’i orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerden oluşmaktadır. 20 yıl önce ihracatımızın 73,4 milyar dolar, orta-yüksek ve yüksek teknoloji payının ise yüzde 32 olduğu değerlendirildiğinde, ülkemiz sanayisinin katma değer ve teknoloji ekseninde yapısal bir dönüşüm içinde olduğu açıkça görülmektedir" dedi.
"2025 yılında Ankara’dan gerçekleştirilen toplam ihracat yaklaşık 18,5 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır"
Ankara’nın da bu dönüşümün en güçlü merkezlerinden biri olarak öne çıktığını ifade eden Erol, "2025 yılında Ankara’dan gerçekleştirilen toplam ihracat yaklaşık 18,5 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Bu rakam için orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin payı, 12,2 milyar dolarla yüzde 66’dır. Bu oran 20 sene önce yüzde 45 seviyesindeydi. Bu tablo, Ankara’nın makine, savunma sanayi, elektrik-elektronik, medikal, yazılım ve ileri teknoloji alanlarında ne denli güçlü bir üretim ve ihracat altyapısına sahip olduğu ortaya koymaktadır" diye konuştu.
Küresel ticarette rekabet anlayışının değiştiğine dikkat çeken Erol, fiyat odaklı rekabetin yerini kalite, teknoloji, inovasyon, marka ve güvenilir tedarik anlayışına bıraktığını; günümüzde rekabet gücünün dijital altyapı, veri yönetimi, otomasyon ve yapay zeka gibi alanlardaki yetkinliklerle şekillendiğini dile getirdi. ASO olarak sanayicilerin bu dönüşüme uyum sağlamasını stratejik öncelik olarak gördüklerini belirten Erol, bilgilendirme faaliyetleri, eğitim programları ve iş birlikleriyle üyelerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.
ODS Danışmanlık CEO’su Onur Seçkin ise ODS Danışmanlık olarak hedeflerinin Türkiye’nin ihracatçı tabanını büyütmek, mevcut ihracatçıların daha yüksek katma değerle ve daha sürdürülebilir biçimde küresel pazarlarda ölçeklenmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Panellerde ihracatın yol haritası değerlendirildi
Açılış konuşmalarının ardından program paneller ile devam etti. Etkinliğin ilk panelinde, ODS Danışmanlık İş Geliştirme Anadolu Bölge Müdürü Emin Mustafa Kaleli moderatörlüğünde; Özdekan Kauçuk Şirket Müdürü Ali Sarı, Tis Deprem Teknolojileri Uluslararası İş Geliştirme Müdürü Göksu Dulkadiroğlu ve Refkar Soğutma Genel Müdür Yardımcısı Herman Haçaduryan, firmalarının ihracat deneyimlerini ve sürdürülebilir büyüme stratejilerini paylaştı.
Etkinlik, katılımcıların iş dünyası temsilcileriyle doğrudan temas kurma fırsatı bulduğu networking bölümü ile sona erdi.
ETİKETLER: ASO’da, küresel, pazarlara, açılma, stratejileri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Karahan, Meclis'te ekonominin yol haritasını anlatacak

Karahan, Meclis'te ekonominin yol haritasını anlatacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91

 Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i

Memur ve memur emeklilerinin zammı belli oldu

Memur ve memur emeklilerinin zammı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık

Eylülde eğitim fiyatları yükseldi, turunçgiller ucuzladı

Eylülde eğitim fiyatları yükseldi, turunçgiller ucuzladı

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi verileri, aylık enflasyonun yüzde 1,84, yıllık enflasyonun ise yüzde 29,73 olduğunu ortaya koydu. Fiyat hareketlerinin ürün bazındaki dağılımında ise eğitim kalemlerindeki artı

Eylül enflasyonu açıklandı

Eylül enflasyonu açıklandı

TÜİK'in verilerine göre enflasyon eylül'de aylık bazda yüzde 1,84 oldu, yıllık bazda ise yüzde 29,73 kayıtlara geçti. TÜFE'deki değişim 2026 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,84 artış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 24,32 artış, bir

Dolar güçleniyor, euro geriliyor

Dolar güçleniyor, euro geriliyor

Döviz piyasalarında yeni haftanın ilk işlem gününde doların güçlü görünümü öne çıkıyor. ABD'den gelen zayıf istihdam verilerine rağmen dolar endeksi 102 seviyesinin üzerinde tutunurken, euro Fransa'daki siyasi belirsizliklerin de etkisiyle dolar karşısınd

Eylül ayı enflasyonu bugün açıklanacak

Eylül ayı enflasyonu bugün açıklanacak

Eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri bugün açıklanacak. TÜİK'in takvimine göre eylül enflasyonu saat 10.00'da kamuoyuna duyurulacak. Ağustos ayında TÜFE aylık yüzde 1,84 artarken yıllık enflasyon yüzde 31,51 olarak gerçekleşmişti. TÜ

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
14
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
13
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
8
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
6
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3