Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesinde oluşturulan serada yetiştirdikleri 200 bin fideyi satışa sundu.Okulda öğrendiklerini serada uygulayan öğrenciler, Şubat ayından itibaren haftanın 5...
Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesinde oluşturulan serada yetiştirdikleri 200 bin fideyi satışa sundu.
Okulda öğrendiklerini serada uygulayan öğrenciler, Şubat ayından itibaren haftanın 5 günü uygulama alanlarında ata tohumundan ürettikleri fideleri üreticilerle buluşturuyorlar. Ek gelir elde etme fırsatı bulan öğrenciler ürettikleri fideleri kent merkezi, ilçe ve çevre iller olmak üzere uygun fiyatla satışa sunuyorlar.
Erzincan’ın Kemah ilçesinden fide satın almaya gelen Alaaddin Yılmaz, 4 yıldır fidelerini almak için merkeze, Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geldiğini belirtti. Yılmaz, "Köyde komşularıma da önder olup onlarınkini de kendi arabamla alıp götürüyorum. Herkes çok memnun. Ancak biz bu yıl daha çok memnun olacağız. Fideler çok daha güçlü bu sene" diye konuştu.
Üretici Orhan İşeri, her sene fide almak için ilçeden geldiğini ve çok memnun olduğunu dile getirdi. Orhan İşeri, satışa sunulan fidelerin fiyatlarının piyasaya göre çok daha uygun olduğunun altını çizerek üreticilere öğrencilerin yetiştirdiği fideleri gönül rahatlığıyla almalarını tavsiye etti.
Trabzon’dan gelen Ekrem Küçük ise oğlunun daha önce öğrencilerin ürettiği seradan kendisine fide getirdiğini Erzincan ziyaretinde ise serayı görmek istediğini kaydetti. Küçük, "Kendime yetecek kadar ürün aldım. Sanıyorum benden görenler de merak edip buraya geleceklerdir" dedi.
Fideleri önce üretip sonra satışa sunan öğrenciler ise, fideleri yetiştirerek hem döner sermayeye hem de kendi ceplerine katkı sağladıklarını ifade ettiler. Merkez ve ilçelerden olmak üzere çok sayıda vatandaşa hizmet ettiklerini aktaran öğrenciler, "Öğreniyoruz, üretiyoruz ve para kazanıyoruz" şeklinde konuştular.
Erzincan’da Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Alanı Şefi Sibel Muşlu, fide üretimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Biz burada öğrencilerimizle teorikte gördüğümüz derslerimizi pratiğe dökerek fide yetiştirmeye çalışıyoruz. Şubat ayının sonunda başladığımız tohumdan üretimi 2 aylık süreçte fide haline getirdik. Şu an satışlarımız başlamıştır. Çiftçilerimize kaliteli üretim yaptıracak çok fazla çeşidimiz mevcuttur. Onların desteğini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.
Tarım Alanı Öğretmeni Yakup Alper ise öğrencilerin emekleriyle 200 bin fide üretildiğini vurgulayarak asıl hedefin 1 milyon fide üreterek satışa sunmak olduğunu aktardı.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Şanlıurfa Valiliği, yoğun kar ve buzlanma riski nedeniyle 30 Aralık’ta eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.Şanlıurfa Valiliği, kent genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 30 Aralık 2025 Salı günü eğitime ara verildiğini açık
Çankırı’da etkisini sürdürmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi.Meteorolojik veriler doğrultusunda bölgede etkisini sürdürmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle kar ve buzlanmadan kaynaklanabilecek olumsuzlukl
Zonguldak Valiliği, kent genelinde etkili olan fırtına ve kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu imzasıyla yayımlanan duyuruda, meteorolojik veriler ve
Kastamonu’da 8 ilçede tüm kademelerde, 3 ilçede de taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.Kastamonu’da kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle Merkez, İnebolu, Ağlı, Şenpazar, Küre, Seydiler, Daday ve Azdavay ilçelerinde tüm kademelerdeki okullar tatil
Elazığ’da yoğun buzlanma ve kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 2 gün ara verildi.Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre; 30.12.2025 Salı günü yoğun buzlanma ve 31.12.2025 Çarşamba günü yoğun
Ankara Keçiören Belediyesi, her yaştan vatandaşın dijital dönüşüm sürecine uyum sağlaması için yapay zeka teknolojileri üzerine eğitim düzenledi.Keçiören Belediyesi, teknolojinin hızla geliştiği günümüzde her yaştan vatandaşın dijital dönüşüm sürecine uyu
‘Kütüphanelerdeyiz’ etkinliği Ankara’da Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi’nde ilkokul öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti.‘Kütüphanelerdeyiz’ etkinliği, Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlendi. Etkinliğe, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eği
Van Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Van’da eğitimin güçlü projelerle yürütüldüğünü belirterek, dijitalleşme ve kodlama alanlarında ilave çalışmaların planlandığını söyledi.Müdür Bilal Yılmaz Çandıroğlu, gazetecilerle bir araya gelerek kentte
Macron’dan yeni yıl konuşması: "Son saniyeye kadar görevimin başında olacağım"
15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yılbaşı coşkusu havadan görüntülendi
03Adıyaman’da dağda mahsur kalan iki çoban ve 800 küçükbaş hayvan kurtarıldı
04Gümüşhane’de kayakçılar kar yağışını fırsata çevirdi: Şehir merkezine kayarak indiler
05Ordu protokolü, görevi başındaki personelin yeni yılını kutladı
062025 yılın son uygulamasını Vali Nurtaç Arslan yaptı
07Bakan Yerlikaya, Yalova’da şehit polis Yasin Koçyiğit’in ailesini ziyaret etti
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük