Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde artık Anadolu Üniversitesi’nin ardından Atatürk Üniversitesi açıköğretim sınavları da yapılacak.Geçtiğimiz haftalarda Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda Açıköğretim Fakü...
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde artık Anadolu Üniversitesi’nin ardından Atatürk Üniversitesi açıköğretim sınavları da yapılacak.
Geçtiğimiz haftalarda Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda Açıköğretim Fakültesi sınavlarının Yüksekova’da yapılması talep edilmişti. Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Büyükçiftlik Belediye Başkanı Çayan Çiçek, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç ve Yüksekova Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Fırat Tüner, açıköğretim sınavlarına girecek olan öğrencilerle bir araya gelmişti. Yapılan toplantının ardından öğrencilerin talepleri ilgili üniversitelere iletildi. Geçtiğimiz hafta Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarının Yüksekova’da yapılacağı duyrulmuştu. Bugün de Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarının da Yüksekova’da yapılması kararlaştırıldı.
“Girişimlerimiz sonuç verdi”
Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, “Esendere Belediyesi, Büyükçiftlik Belediyesi ve Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı olarak hem Anadolu Üniversitesi hem de Atatürk Açıköğretim Fakültesi sınavlarının yalnızca Hakkari il merkezinde yapılması nedeniyle öğrencilerin yaşadığı zorlukları, talepleri ilgili üniversitelere ilettik. Yaptığımız girişimler sonucunda açıköğretim sistemi kapsamında öğretim veren İktisat ve İşletme Fakülteleri Türkiye Programları için Hakkari sınav merkezine ek olarak Yüksekova’da yeni bir sınav merkezi açılmasına oy birliğiyle karar verildi. Desteklerinden dolayı Hakkari Valimiz Ali Çelik’e sonsuz teşekkür ederiz” dedi.
“Daima eğitimin yanındayız”
Daima eğitimin yanında olduklarını belirten Büyükçiftlik Belediye Başkanı Çayan Çiçek, “Açıköğretim sınavlarının Yüksekova’da yapılması müjdesini aldığımızda çok mutlu olduk. Bu güzel oluşum içerisinde bulunan oda başkanlarımıza ve belediye başkanlarımıza, Hakkari Valimiz Ali Çelik Bey’e, il ve ilçe teşkilatlarımıza bu konuda desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yüksekova’mıza hayırı olsun” ifadelerini kullandı.
“Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”
"Yüksekova’da açıköğretim sınavları artık gerçekleşecek" diyen Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak ilçemizde açıköğretim öğrencilerimizin yaşadığı sınav yeri sorununu çözmek adına başlattığımız girişimlerin sonuç verdiğini duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Atatürk Üniversitesi açıköğretim sınavlarının bundan böyle Yüksekova’da yapılacağını resmen açıklamıştır. Bu karar hem öğrencilerimizi hem de aileleri için büyük bir kolaylık sağlayacak; maddi ve manevi yükleri azaltacaktır. Yüksekova gibi büyük bir ilçede eğitim olanaklarının artırılması gençlerimizin geleceğine yapılan önemli bir yatırımdır. Bu süreçte bize destek veren başta Sayın Valimiz Ali Çelik’e, tüm kurumlara ve duyarlılık gösteren Atatürk Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz. Yüksekova’nun eğitimde hak ettiği yere ulaşması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıflarda eğitimine devam eden öğrencileri kapsı
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan kırtasiye işletmecisi Veysi Güney, yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık üç aydır sürdürdüklerini belirterek her bütçeye ve ihtiyaca uygun ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Güney, kırtasiye alışverişlerinin güvenilir
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle
Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine
Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında kent genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşılarak tüm zamanların en yüksek katılımının gerçekleştiği bildirildi. İl genelinde bin 690 cami ve 396 Kur'
İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Batman Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Müdürü Osman Atmalar, mesleki eğitimin öğrencilerin eğitim hayatını sürdürürken aynı zamanda bir meslek öğrenmelerine ve iş hayatına hazırlanmalarına önemli katkı sunduğunu belir
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2026-ALES/2'ye ilişkin değerlendirme sürecinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sistemi üzerinden vatandaşlık numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. (İLKHA)
Suudi Arabistan son 24 saatte Yemen şehirlerine 58 hava saldırısı düzenledi
Umut Kervanı Adana'dan ihtiyaç sahibi yüzlerce öğrenciye kırtasiye desteği
03Gazze'de 17 şehidin naaşına ulaşıldı
04Isparta'da dolandırıcılık operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı
05HAMAS: Oslo Anlaşması işgali ve yerleşim faaliyetlerini derinleştirdi
06Yunanistan açıklarında göçmen teknesi battı: 25 kayıp
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Eyüpspor
Göztepe A.ş.