Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Köy Yaşam Merkezi Projesi" çerçevesinde faaliyete geçen Köy Yaşam Merkezinin ikincisi Karabük'ün Yenice ilçesindeki...
Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Köy Yaşam Merkezi Projesi" çerçevesinde faaliyete geçen Köy Yaşam Merkezinin ikincisi Karabük'ün Yenice ilçesindeki Güney Köyünde açıldı.
Aktif olarak kullanılmayan köy ilkokullarının yeniden açılarak yaşam merkezlerine dönüştürülmesi projesi çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeniden tadilatı yapılan Güney Köyü Köy Yaşam Merkezi törenle hizmete açıldı.
Karabük'te proje çerçevesinde ikincisi açılan köy yaşam merkezi ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim, ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülerek öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunulacak.
Törende konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel, "Cumhurbaşkanımızın önderliği ve Milli Eğitim Bakanlığımızın gayretleri ile bu köy okullarımız tekrar hayata döndürülüyor, köyde bulunan vatandaşlarımız çocuklarını okula göndersinler, kendileri faydalansınlar diye Köy Yaşam Merkezleri hazırlanıyor" dedi.
Karabük'te 5 okulun bu proje çerçevesinde değerlendirildiğini, ilerleyen süreçte talep olduğu sürece ve belli bir yoğunluk olan köylerde eski okulların tadilatını yaparak Köy Yaşam Merkezi haline getireceklerini ifade eden Gürel, "Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin uygulamaya geçirdiği Aile Okulu çerçevesinde de buralar değerlendirilecek" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ise köy muhtarlıkları işbirliği ile kapalı köy okullarının okulöncesi, ilkokul olarak örgün eğitimde, halk eğitim kursları aracılığı ile de yaygın eğitimde hizmet vermek üzere yeniden eğitim öğretim süreçlerine dahil olduğunu aktararak şunları söyledi: "Projenin, ailelerimizi oluşabilecek risklere karşı çok daha dayanıklı hâle getireceğine inanıyorum. İnşallah bu süreci başarılı bir şekilde yürüteceğiz."
Konuşmaların ardından eşi Özlem Aras Gürel, protokol üyeleri, köy sakinleri ve öğrencilerle birlikte Güney Köyü Yaşam Merkezinin açılış kurdelesini kesen Vali Fuat Gürel, Köy Yaşam Merkezinde açılan el sanatları sergisini gezdi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (LEE) tarafından düzenlenen ‘LEE Bilim Söyleşileri’ etkinliği kapsamında matematiğin bilimsel çalışmalar ve günlük yaşam içerisindeki yeri OMÜ Fen Fakültesi Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı öğ
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimlerine başlayan 1. sınıf öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Törende akademik unvanları yükselen öğretim üyeleri yeni cübbelerini giyerken, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlene
Konya’nın Karapınar ilçesinde yaptırılacak Müyesser ve Mustafa Alp Anaokulu için yapım protokolü imzalandı.Hayırsever Mustafa Alp tarafından ilçeye kazandırılması planlanan 4 derslikli anaokulu için imza töreni Konya Valiliği’nde gerçekleştirildi. Törene
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından niteliğin yükseltilmesi, kalite güvencesi alanında sürdürülebilirliğin sağlanması ve uluslararası rekabet gücünün artırılması amacıyla yükseköğretim kurumlarında yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP)
Dursunbey’de Down sendromlu ve özel eğitim rehabilitasyon merkezi öğrencilerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.Dursunbey Meslek Yüksekokulu, Yeni Dünya Eğitim ve Araştırma Derneği ile Yeni Güler Yüzler Özel E
Tüpraş ve Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle rafinericilik alanında nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Temel Rafinericilik Staj Programı başlıyor. Program kapsamında meslek yüksekokulu öğrencileri hem teorik eğitim hem de rafin
Karabük Üniversitesinde düzenlenen "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı İftarı" programında Ramazan ayının manevi atmosferi milli değerlerle buluştu.Üniversitede "Kampüste Ramazan Etkinlikleri" kapsamında gerçekleştirilen program, 12 Mart İstiklal Marşı’n
Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen "Uluslararası Öğrenci İftarı" programı farklı ülkelerden öğrencileri aynı sofrada buluşturdu."Kampüste Ramazan Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen programda birlik, paylaşma ve dayanışma vurgusu öne çıktı.İnsan Ha
Sancaktepe’de seyir halindeki otomobilden silahlı saldırı: 1 yaralı
Nevşehir’de çalıştığı okulun kazan dairesinde ölü olarak bulundu
03Adıyaman’da bıçaklı kavga: 3 yaralı
04Adıyaman’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
05Mersin-Antalya yolundaki heyelan araç kamerasında
06Şanlıurfa’da dolu ve kar yağışı etkili oldu
0714 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük