Avrupa genelinde perşembe günü yapılan asılsız bomba ihbarları onlarca yolcu uçuşunu aksatmış, bazı uçakların planlanmayan inişler yapmasına, bazılarının ise savaş uçakları eşliğinde uçmasına veya önlerinin kesilmesine neden olmuştu. Bu gelişmeler, salı g
Avrupa genelinde perşembe günü yapılan asılsız bomba ihbarları onlarca yolcu uçuşunu aksatmış, bazı uçakların planlanmayan inişler yapmasına, bazılarının ise savaş uçakları eşliğinde uçmasına veya önlerinin kesilmesine neden olmuştu. Bu gelişmeler, salı günü yaşanan ilk ihbar dalgasının ardından gerilimin tırmandığını ortaya koydu.
İhbarlar üzerine yapılan kontrollerde herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmazken, tüm uçakların güvenli şekilde iniş yaptığı bildirildi.
Danimarka polisi, bugün Kopenhag Havalimanı'ndaki hava trafiğine yönelik tehditlerle ilgili soruşturma başlatıldığını, ancak ilk değerlendirmelere göre yolcular açısından herhangi bir tehlike bulunmadığını açıkladı. Havalimanı yönetimi de operasyonların normal şekilde sürdüğünü duyurdu.
Çekya polisi ise Prag'dan kalkan ve Prag'a inen uçuşlara yönelik bomba ihbarları aldıklarını bildirdi. Havalimanı sözcüsü, ihbarların 4 gelen ve 5 giden uçuşu kapsadığını, ancak herhangi bir patlayıcıya rastlanmadığını ve bu nedenle uçuşların iptal edilmediğini veya başka havalimanlarına yönlendirilmediğini belirtti.
İtalya'dan bir havalimanı yetkilisi ise kısa süre sonra Prag-Roma seferini yapan Wizz Air uçağının Venedik'e yönlendirildiğini ve güvenli şekilde iniş yaptığını açıkladı.
Fransa Başbakanlık Ofisi de Fransız hava sahasında uçan uçaklara yönelik 4 yeni bomba ihbarı yapıldığını, söz konusu uçakların tamamının güvenli şekilde iniş yaptığını bildirdi. CNN Portugal'ın haberine göre, Roma'dan Lizbon'a giden Ryanair uçağına yönelik bomba ihbarı üzerine uçağın inişinin ardından güvenlik operasyonu başlatıldı.
Hibrit saldırı şüphesi
Güvenlik uzmanları, perşembe günü yaptıkları değerlendirmelerde ihbarların koordineli bir "hibrit saldırı" niteliği taşıdığına işaret etti. Bununla birlikte, bazı kişilerin önceki ihbarları taklit ederek benzer tehditlerde bulunmuş veya kişisel husumetlerle hareket etmiş olabileceği ihtimali de dışlanmadı.
Hiçbir ülke henüz ihbarların arkasında kimin bulunduğunu açıklamadı. Ancak gelişmeler, Avrupa genelinde son dönemde artan sabotaj saldırıları ve girişimlerinin ardından yaşandı. Almanya'daki elektrik trafo merkezlerinden Baltık bölgesindeki savunma tesislerine, Fransa'daki süpermarketlerin soğutma sistemlerinden Almanya'daki Leipzig Havalimanı'na kadar çeşitli hedeflere yönelik saldırılar ve sabotaj girişimleri kaydedildi.
İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, ulusal televizyon kanalı TVE'ye yaptığı açıklamada, yaşananların arkasında tam olarak ne olduğunun belirlenmesinin zaman alacağını ancak Avrupa genelinde aynı yöntemle bu kadar çok olay yaşanmasının tesadüf olamayacağını ifade etti.
Albares "En makul varsayım, hibrit saldırganlık girişimi ve bir tür psikolojik savaşla karşı karşıya olduğumuzdur." değerlendirmesinde bulunarak Avrupa'nın benzer tehditlerin devamına hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu madde satışının deşifre edilmesine yönelik çalışma gerçekleştirdi. Yürütülen çalışmalar kapsamında H.H.Ü. isimli şüphelinin ar
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) taşra teşkilatı kadrolarında istihdam edilmek üzere 100 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alımı yapılacağını duyurdu. Alımın KPSS puanı esas alınarak gerçekleştirileceği bildirildi. Başv
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, uyuşturucu veya uyarıcı madde sokak satıcılarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 4 ilde işlem başlatıldığını duyurdu. Başsavcılığın açıklamasına göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar netices
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iş yerlerini hedef alan saldırılar ile suç örgütü faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışma yürüttü. İstanbul merkezli 3 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzen
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bünyesinde istihdam edilmek üzere 100 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alacağını duyurdu. Resmî Gazete'de yayımlanan ilana göre alımlar, tek aşamalı sözlü sınav sonucuna göre gerçekleştirilecek. Taşra teşkilatının Genel İd
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hakkında 8 yıl 4 ay hapis cezası bulunan kişi, Yunus timleri tarafından yakalandı. Hükümlü, emniyetteki işlemlerinin ardından ceza infaz kurumuna teslim edildi. (İLKHA)
Teknoloji şirketi Google, küresel veri altyapısını genişletme stratejisi kapsamında ABD'nin Wyoming eyaletindeki ilk büyük ölçekli veri merkezi projesini hayata geçireceğini açıkladı. Şirket tarafından yapılan duyuruya göre proje için uzun vadede toplam 1
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Afyonkarahisar'da meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı alındığını duyurdu. RTÜK'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Afyonkarahisar 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 2026/5725 D. İş sayılı ka
Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen "İNTİBAK Çalıştayı" tamamlandı
Sudan sınırında çıkan çatışmada iki Mısır askeri öldü
03Fon soruşturmasında Fatma Betül Sayan Kaya'ya tutuklama talebi
04Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonlarında 24 şüpheli tutuklandı
05Kırıkkale'de 792 adet sentetik ecza hap ele geçirildi: 2 tutuklama
06Ağrı'da yüksek kesimler beyaza büründü, ulaşımda aksamalar yaşanıyor
07Siirt çevre yolunda trafik kazası: 3 kişi yaralandı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor