Avrupa Parlamentosu, Ukrayna’ya sağlanacak olan ve geri ödemesi Rusya’nın Avrupa’daki dondurulmuş varlıklarından elde edilecek getirilerle yapılacak olan 35 milyar euroluk krediye yeşil ışık yaktı.Avrupa Parlamentosu, Ukrayna’ya Rus va...
Avrupa Parlamentosu, Ukrayna’ya sağlanacak olan ve geri ödemesi Rusya’nın Avrupa’daki dondurulmuş varlıklarından elde edilecek getirilerle yapılacak olan 35 milyar euroluk krediye yeşil ışık yaktı.
Avrupa Parlamentosu, Ukrayna’ya Rus varlıklarıyla ödenecek 35 milyar euro kredi vermeyi kabul etti. Geri ödemesi Rusya’nın Avrupa’daki dondurulmuş varlıklarından elde edilecek getirilerle yapılacak krediye ilişkin Avrupa Parlamentosundaki oylamada, 518 parlamenter lehte, 56 parlamenter de aleyhte oy kullandı.
Söz konusu kredi, Ukrayna’ya 50 milyar dolara kadar mali destek sağlanmasını hedefleyen G7 mali destek paketinin Avrupa Birliği (AB) tarafından sağlanan kısmını oluşturuyor.
Avrupa Parlamentosunun Ukrayna’ya Ekonomik Destek Raportörü Karin Karlsbro, yaptığı açıklamada, “Ukrayna, cesur vatandaşlarıyla yalnızca kendi mevcudiyeti ve özgürlüğü için değil, demokrasi, insan hakları, özgürlük ve uluslararası hukuku savunmak adına hepimiz için Rus saldırısına karşı direnmeye devam ediyor. Mali desteğe duyulan ihtiyaç hem çok büyük hem de acil. Rusya, Ukraynalılara saldırmanın ve ülkenin altyapısını, şehirlerini, köylerini ve evlerini acımasızca yıkmanın bedelini ödemelidir. Ukrayna’yı yeniden inşa etmenin yükü, ülkenin yıkımından sorumlu olanlar, yani Rusya, tarafından karşılanacaktır” dedi.
Yeni kurulan Ukrayna Kredi İşbirliği Mekanizması, AB’de dondurulmuş Rusya Merkez Bankası varlıklarından elde edilecek gelecekteki gelirleri Ukrayna’nın kullanımına sunuyor. Bu fonlar, Ukrayna’nın AB ve G7 ortaklarından alınan kredinin geri ödemesinde kullanılacak. Kredi, Ukrayna’nın demokratik mekanizmaları etkin bir şekilde sürdürmesi, insan haklarına saygı göstermesi ve bir mutabakat zaptında belirlenecek diğer siyasi şartlara bağlılığına dayalı tutulacak. AB’nin katkıda bulunacağı nihai miktar, G7’deki diğer partnerlerin sağlayacağı kredilerin büyüklüğüne bağlı olarak değişebilecek.
AB Resmi Gazetesinde yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek
Teklif, AB üyesi hükümetler tarafından zaten onaylandığı için Avrupa Parlamentosundaki oylamanın ardından Avrupa Konseyi’nin de düzenlemeyi yazılı bir prosedürle kabul etmesi planlanıyor. Düzenleme, AB Resmi Gazetesinde yayınlandıktan sonraki gün yürürlüğe girecek.
Rusya’ya ait yaklaşık 300 milyar dolarlık varlık dondurulmuştu
Batı ülkeleri, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başladığı 2022 yılı şubat ayından bu yana, büyük kısmı Rusya Merkez Bankası’na ait olmak üzere yaklaşık 300 milyar dolarlık Rus varlığını dondurmuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Rusya'da akaryakıt krizi büyüyor
Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki Ankara'ya geldi
03Ordu'da 1 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 3 tutuklama
04İngiltere'de başbakanlığın en büyük adayı Andy Burnham
05Bitlis'te yasa dışı avcılığa 146 bin lira ceza
06İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı
07Dışişleri Bakanlığından Katar'daki patlamaya ilişkin taziye mesajı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük