Arnavutluk, Avrupa Siyasi Topluluğu’nun 6. Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor.Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Avrupa Siyasi Topluluğu’nun 6. Zirvesi gerçekleştiriliyor. Zirve kapsamında Avrupa’nın 27 ülke lideri zirve için Tiran’da bir ar...
Arnavutluk, Avrupa Siyasi Topluluğu’nun 6. Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor.
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Avrupa Siyasi Topluluğu’nun 6. Zirvesi gerçekleştiriliyor. Zirve kapsamında Avrupa’nın 27 ülke lideri zirve için Tiran’da bir araya geliyor. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile AB Konseyi Başkanı Antonio Costa’nın liderliğinde gerçekleştirilecek zirvenin ana teması ise "Yeni bir dünyada yeni Avrupa: Birlik, İşbirliği ve Ortak eylem" olarak belirlendi. Liderler ilk olarak güvenlik sorunlarına ve Avrupa’nın geleceğine yönelik ortak vizyona adanmış bir genel oturumda bir araya gelecekler. Zirvede Rusya-Ukrayna Savaşı dahil Avrupa’nın güvenliği ve demokratik dayanıklılığı, rekabet gücü ve ekonomik güvenlik, hareketlilik sorunları ve gençlerin güçlendirilmesi konuları da görüşülecek.
47 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı zirvede Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek.
Geniş güvenlik önlemleri alındı
Zirve kapsamında alınan güvenlik önemleri arttırıldı. Zirvenin yapılacağı bölgede bin 500 güvenlik personelinin görevlendirildi. Tiran Uluslararası Havalimanı ve kent merkezini birbirine bağlayan yolların dışında merkez bölgesinde bulunan yollar trafiğe kapatılırken zirvenin düzenleneceği bölgede geniş bir güvenlik çemberi oluşturuldu. Ayrıca zirveye katılacak ülkelerin heyetleri için de 600 koruma polisinden oluşan bir ekip görevlendirildi.
Okullar tatil edildi
Zirve nedeniyle Arnavutluk’ta alınan geniş güvenlik önlemlerin yanı sıra hükümetin kararı ile devlet kurumları ve başkentte bulunan okullarda 15-16 Mayıs tarihlerinde tatil kararı verildi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ABD Başkanı Donald Trump, "Türk askerlerinin Gazze’de konuşlandırılmasını bekliyor musunuz?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var ve bu konuyu konuşacağız. Eğer uygunsa, bence bu iyi bir şey, Netanyahu ile görüşeceğiz. Bu konuyu ko
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın vefatının ardından Şehzadeler Belediyesi’ne taziye ziyaretinde bulundu.Kanser ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Şehzadeler B
AK Parti Vezirköprü 97. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda teşkilat çalışmaları masaya yatırılırken, birlik ve beraberlik vurgusu öne çıktı.Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Muzaffer Ç
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Halid el-Hamad el-Sabah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Görüşmede Türkiye ile Kuveyt ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hiçbir iç ve dış mahreçli saldırı, suikast veya sabotaj haklı davamızdan, ’Terörsüz Türkiye’ kararlığımızdan geri döndüremeyecektir" dedi.MHP lideri Bahçeli, Yalova’da 3 polisin şehit olduğu
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, haftalık basın toplantısında, İsrail’in Somali’nin ayrılıkçı bölgesi Somaliland’ı "ülke" olarak tanıma kararına tepki göstererek, "Hiçbir ülke kendi bencil çıkarları için diğer ülkelerin iç ayrılıkçı güçlerini teş
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yalova’da DEAŞ’a yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Tunç, soruşturma kapsamında 5 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini ifade ederek, 5 şüphelinin gözaltına alındığını aktardı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "Yalova’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda şehit olan kahraman polislerimize Allah’tan rahmet, yaralı polislerimize ve bekçimize acil şifalar diliyorum."
ABD Başkanı Donald Trump, "İran’a yaptığımız şeyi yapmasaydık Orta Doğu’da barış sağlanamazdı, imzalanan bir anlaşma olmazdı. İran’ın gücü ve prestiji büyük ölçüde azaldı. Orta Doğu’da en büyük tehlike onlar" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok iyi tanıyorum ve hepinizin bildiği gibi, o benim çok iyi bir arkadaşımdır. Ona inanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Netanyahu da ona saygı duyuyor" dedi.
03Bursa’da tekel bayisine silahlı saldırı: 2 yaralı
04Trump: “Türkiye’ye F-35 satışını çok ciddi olarak düşünüyoruz"
05Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu
06Iğdır’da aç kalan 3 vaşak köye indi
07Dev dalgalar, ölü yunus balığının kalıntılarını sahile sürükledi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük