Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Bulgaristan'daki temasları kapsamında Bulgaristan Başbakanı Galab Donev ile bir araya geldi.
Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Bulgaristan'daki temasları kapsamında Bulgaristan Başbakanı Galab Donev ile bir araya geldi.
Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Bulgaristan'daki temaslarına devam ediyor. Nehammer, Bulgaristan Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmenin ardından Bulgaristan Başbakanı Galab Donev ile bir araya geldi.
Donev, Nehammer'e hitaben yaptığı açıklamada "Bizim ana önceliğimiz Schengen üyeliği olacak. Bugünkü ziyaretin hem Bulgaristan, hem Avusturya, hem AB'ye bu yönde katkı sağlayacağına inanıyorum. Bulgaristan'ın Schengen'e alınması güçlü ekonomik ortaklık ve hepimizin menfaatine olan sınırların daha iyi korunmasına neden olacak" dedi.
Nehammer ise yaptığı açıklamada, "Schengen alanında problemler var ve biz onlara odaklanmak istiyoruz. Schengen bölgesinin bir sınırla daha genişlemesi söz konusu olunca, bu sınırların güvenli olması şarttır" ifadelerini kullanarak, Bulgaristan- Türkiye sınırındaki güvenliğin daha iyi olması ve mülteci akının önlenmesine atıfta bulundu.
Nehammer, "Avusturya Schengen'in iç sınırlarında bulunmasına rağmen, 100 bin sığınma dilekçesi aldı. Onlardan 75 bini ilk defa sunulan sığınma müracaatlarıdır. Bu insanlar Avusturya'ya gelmeden önce başka ülkelerden, başka sınırlardan geçti. Burada organize suç çeteleri ve uyuşturucu ile insan kaçakçılığı söz konusu. Avusturya, Bulgaristan ve Romanya'yı katılım yolunda bırakmayacak. Şimdi çözülmesi gereken sınır güvenliği problemleri var" dedi.
Avrupa Komisyonu'ndan başta Bulgaristan- Türkiye sınırının güvenliği ve mülteci akımının engellenmesi için 2 milyar euro kaynak isteyeceğini yineleyen Nehammer, AB'nin ana hedefinin dış sınırların korunması olması gerektiğini vurguladı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
İstanbul Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük