MENÜ

Aydın’da suça geçit yok: Ağustos verileri açıklandı

Aydın Valiliği, güvenlik güçlerinin Ağustos 2025’te yürüttüğü çalışmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.Aydın Valiliği’nden duyurulan veriler kapsamında, asayiş, malvarlığına karşı işlenen suçlar, uyuşturucu ve organize suçlarda geçen yıla göre düşüş y

Yayınlanma: 02 Eylül 2025 08:30 Güncelleme: 07 Eylül 2025 20:28
Aydın’da suça geçit yok: Ağustos verileri açıklandı
Aydın Valiliği, güvenlik güçlerinin Ağustos 2025’te yürüttüğü çalışmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Aydın Valiliği’nden duyurulan veriler kapsamında, asayiş, malvarlığına karşı işlenen suçlar, uyuşturucu ve organize suçlarda geçen yıla göre düşüş yaşanırken, suçların aydınlatılma oranlarında ise artış gözlendi.

Terörle mücadele kapsamında PKK/KCK’ya yönelik 3, FETÖ’ye yönelik 3, THKP/C, TKP/ML ve DHKP/C’ye yönelik toplam 9 olmak üzere 15 operasyon düzenlendi.

Asayiş suçlarında geçtiğimiz yılın Ağustos ayında bin 549 olay kaydedilirken bu sayı 2025 Ağustos’unda yüzde 6,8 azalışla bin 443’e düştü. Suçların aydınlatma oranı ise yüzde 92’den yüzde 96’ya yükseldi. Malvarlığına karşı işlenen suçlarda da önemli bir düşüş yaşandı; geçen yıl 440 olan vaka sayısı yüzde 10,5 azalarak 394’e düştü. Aydınlatma oranı da yüzde 34’ten yüzde 46’ya çıktı.

Aranan şahıslara yönelik çalışmalarda; 0-5 yıl arası hapis cezası ile aranan 240, 5-10 yıl arası 1, 10 yıl üzeri 3 olmak üzere toplam 244 hükümlü yakalandı. Ayrıca ifade için aranan 440 kişi hakkında da işlem yapıldı.

Ruhsatsız silah operasyonlarında 31 tabanca, 18 kurusıkı tabanca, 22 av tüfeği olmak üzere 71 silah ele geçirilirken, 68 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Organize suçlara yönelik operasyonlarda ise 3 bölgesel, 5 yerel olmak üzere 11 operasyon gerçekleştirildi. 197 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda 142’si tutuklanarak cezaevine gönderildi, 22’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 8 organize suç çetesi çökertilirken, 225 milyon TL değerindeki malvarlığına da el konuldu.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında 34 operasyonda 62 kişi gözaltına alındı, bunlardan 33’ü tutuklandı. Operasyonlarda 24 kilo 667 gram esrar, metamfetamin, skunk, kokain, bonzai, 16 bin 497 adet ecstasy ve sentetik ecza ile 276 kök kenevir ele geçirildi.

Siber suçlarla mücadelede 93 şüpheli hesap tespit edildi. Terörle bağlantılı 21 şahıs hakkında işlem yapılırken, çevrimiçi çocuk istismarına yönelik 7 operasyonda 9 kişi yakalandı.

Trafik denetimlerinde ise geçtiğimiz yıl Ağustos ayında kontrol edilen araç sayısı 145 bin 901 iken bu yıl bu sayı 150 bin 751’e yükseldi. Geçtiğimiz yıl 33 bin 457 araca işlem yapılırken bu yıl bu sayı 29 bin 79’a geriledi. Geçen yıl Ağustos ayında 8 kişinin hayatını kaybettiği kazalarda bu yıl ölü sayısı 3’e düştü.

Aydın’da geçici koruma altındaki Suriyelilerin sayısı 7 bin 320, ikamet izniyle kalan yabancıların sayısı ise 9 bin 989 olarak kaydedildi.

Düzensiz göçle mücadelede 74 operasyonda 79 kişi gözaltına alındı, 68’i tutuklandı. 111 düzensiz göçmen tespit edilirken 36 lastik-fiber bota el konuldu.

Turizm tesisleri ve günlük kiralanan konutlara yönelik denetimlerde 13 tesise yaptırım uygulanmazken, 32 konuttan 8’ine toplam 1 milyon 151 bin 440 TL idari para cezası kesildi.

Valilik açıklamasında, "Huzur, güven ve istikrarın devamı için gece gündüz demeden mücadelemiz sürecektir" ifadelerine yer verildi.
ETİKETLER: aydın,suça,geçit,yok,ağustos,verileri,açıklandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Batman'da 12 yaşındaki Enes, ilk bursluluk parasını Gazze'ye bağışladı

Batman'da 12 yaşındaki Enes, ilk bursluluk parasını Gazze'ye bağışladı

Batman'da yaşayan 12 yaşındaki Enes Turan, kazandığı bursluluk sınavının ardından aldığı ilk burs parasını Gazze'deki mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelere bağışlayarak örnek bir davranış sergiledi. Enes Turan, burs parasını Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ul

İstanbul'da 310,5 milyon TL değerinde elektronik sigara ele geçirildi

İstanbul'da 310,5 milyon TL değerinde elektronik sigara ele geçirildi

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Gümrükler Muhafaza ekiplerinin kaçakçılıkla mücadele kapsamında İstanbul'da iki ayrı operasyon gerçekleştirdiği belirtildi. Operasyonlarda piyasa değeri 310,5 milyon TL olduğu değerlendirilen toplam 142 bin 100 e

Epstein ve eski Prens Andrew'un Balmoral Kalesi'ndeki konaklamasına soruşturma

Epstein ve eski Prens Andrew'un Balmoral Kalesi'ndeki konaklamasına soruşturma

İskoçya polisi, ABD'li milyarder ve cinsel suçlardan hüküm giymiş Jeffrey Epstein'ın, suç ortağı Ghislaine Maxwell ile birlikte İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde bulunduğu döneme ilişkin inceleme yürütüyor. Soruşturma, o dönem prens olan Andrew Mountbatten

Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, H.K. (29), E.K. (36), O.K. (26) ve B.K'nin (27) evlerinde ve üzerlerinde arama gerçekleştirdi. Aramalarda 6 bin 953 sentetik ecza hapın yanı sıra 3 uyuşturucu kullanma ap

Trump yönetiminin seçim görevlilerine yönelik tehditlerine yargıdan uyarı emri

Trump yönetiminin seçim görevlilerine yönelik tehditlerine yargıdan uyarı emri

Karar, Trump yönetiminin ara seçimler öncesinde seçim süreçleri üzerindeki federal denetimini genişletmeye yönelik tartışmalı girişimlerine yargı engeli olarak değerlendirildi. ABD Bölge Yargıcı Trina Thompson, Adalet Bakanlığının, vatandaş olmayan kişile

ABD’den Ukrayna’ya 2,1 milyar dolarlık Patriot füze satışına onay

ABD’den Ukrayna’ya 2,1 milyar dolarlık Patriot füze satışına onay

Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmeyi hedefleyen Patriot füze satışına Washington’dan onay çıktı. ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı Siyasi-Askerî İşler Bürosu, yaklaşık 2,1 milyar dolarlık paketin Ukrayna hükümetinin talebi üzerine hazırlandığını açıkl

Şanlıurfa'da 5 yıl 10 ay hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Şanlıurfa'da 5 yıl 10 ay hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda, "Bir Yabancıyı Ülkeye Sokan ve Ülkede Kalmasına İmkân Sağlama" suçundan hakkında 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis c

İstanbul Kadıköy'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İstanbul Kadıköy'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği ekipleri, uyuşturucu madde satışının önüne geçmek amacıyla çalışma yürüttü. Rasimpaşa Mahallesi'nde devriye gezen polisler, şüpheli davranışlarda bulunan bir kişinin bir araca bindiğini tespit etti.

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:23
Güneş 06:46
Öğle 12:15
İkindi 15:09
Akşam 17:35
Yatsı 18:52

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
25
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
20
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
19
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
18
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
11
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3