Fransa Senatosu, 15 Kasım'da tüm Avrupa Birliği ülkelerinin Azerbaycan'a yaptırım uygulamasını isteyen karar taslağını oylayacak.
Fransa Senatosu, 15 Kasım'da tüm Avrupa Birliği ülkelerinin Azerbaycan'a yaptırım uygulamasını isteyen karar taslağını oylayacak. Azerbaycan vatandaşları, Fransız sitesi mesopinions.com'da imzaladıkları dilekçeyle Fransa Senatosu ve halkına çağrıda bulundu.
Fransa Senatosu'nun 6 üyesi tarafından 3 Ekim 2022'de hazırlanan ve AB ülkelerinden Azerbaycan'a yaptırım uygulaması istenen karar taslağı 15 Kasım'da senatoda görüşülecek. Senatonun önergesinin 21. maddesi Azerbaycan'ı "toplu katliam" yapmakla suçlarken, davanın Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde incelenmesi talep edildi. Azerbaycan'ın farklı şehirlerinden 10 Azerbaycan vatandaşı, Fransız dilekçe sitesi mesopinions üzerinde yayınladıkları bir dilekçeyi imzaya açarak Fransa Senatosu ve halkına çağrıda bulundu. Kısa sürede toplanan imza sayısı 46 bini aşarken, dilekçede senatodaki karar taslağının Ermenistan-Azerbaycan ihtilafına taraflı bir bakış açısı sunduğunun altı çizildi. Karar taslağında sadece Ermeni tarafının çıkarlarının savunulduğu, milyonlarca Azerbaycanlının yaşadığı acılar, kayıplar, fedakarlıklar, isteklerinin tamamen görmezden gelindiği ve suçun Azerbaycan'a atıldığı belirtildi.
Senatonun önergesinin 21. maddesi Azerbaycan'ı "toplu katliam" yapmakla suçluyor
Gence, Lenkeran, Bakü gibi illerden farklı yaş, cinsiyet ve sosyal statüdeki Azerbaycanlılar tarafından imzaya sunulan dilekçede, bir milleti tercih edip diğerine karşı ayrımcılık yapmanın etnik hoşgörüsüzlük ve ırkçılığın aleni bir göstergesi olduğu belirtildi. Dilekçede, "Ekim 2020'de Ermenistan Silahlı Kuvvetleri en büyük şehirlerimizden biri olan Gence'ye 5 kez roket fırlattı. O yılın sonbaharında Azerbaycan'da bir dizi şehir bombalandı. O sırada 50'si çocuk 454 kişi yaralandı. Ölü sayısı 27'si kadın, 12'si çocuk 93 kişiye ulaştı. Son iki yılda Fransız Senatosu'nun tek bir üyesi bile bu toplu suçtan sorumlu olanların soruşturulması ve cezalandırılması için herhangi bir kınama veya başka bir çağrıda bulunmadı" ifadelerine yer verildi.
Dilekçede, senatodaki karar taslağının 20. paragrafında Azerbaycan'ın bölgedeki Ermenilerin geri dönüş hakkını garanti altına alma talebinin şart koşulmasına da dikkat çekildi. Karabağ'ın Ermenistan tarafından 28 yıl önceki işgali sırasında yerinden edilen Azerbaycanlıların geri dönüş hakkı için Fransız Senatosu'nun herhangi bir talepte bulunmadığı hatırlatıldı. Fransız halkına yapılan çağrıda Azerbaycanlılara yönelik diğer ayrımcılıklara da değinilirken, bunun nedeninin dünyanın en büyük Ermeni diasporasının Fransa'da bulunması olduğu vurgulandı.
Dilekçenin yazarları, Türk halkından da Azerbaycan'a yardımcı olmaları için dilekçeyi imzalama ricasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile telefonda görüştü. İki lider, görüşmede Türkiye ile Endonezya ikili i
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth İran’a yönelik saldırılara ilişkin düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin hedeflerinin "değişmediğini" ifade etti. Hegseth, İran donanmasına ait 120’den fazla geminin batırıldığını, 11 denizaltısının da imha edildiğini be
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile yaptığı görüşmede, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik tacizlerinin kabul edilemeyeceğini, İsrail’in İslam’ın ilk kıblesine girişleri engelleyerek geleceğini tehdit altına almasına karşı M
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bakanlık personeli ile bayramlaştı.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bakanlık personeli ve birim amirleriyle bayramlaştı.
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Ramazan Bayramı öncesinde belediye personeliyle bir araya gelerek bayramlaştı.Kepez Belediyesi’nde geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı. Başkanlık makamında düzenlenen programa, belediyede görev yapan memur ve işçile
Türk Devletleri Teşkilatı tarafından 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçilen Ankara’da kentin tarihi binaları ve mekanlarını konu alan resim sergisi açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, düzenlenen etkinliklerle Ankara’yı Türk devletleri ar
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan ayının son teravih namazı sonrası şehir merkezinde esnafla ve vatandaşlarla bir araya geldi.Türbeönü Çarşıları ve Tarihi Bedesten’de esnafı ziyaret ederek hayırlı işler dileyen, bayram alışveri
Demirci dükkanında patlama: 1 ölü, 2 yaralı
Bartın’da 4 araçlı zincirleme kaza: 2 yaralı
03Otomobilin çarptığı motosikletli tıp fakültesi öğrencisi hayatını kaybetti
04Ankara’da bıçaklı kavga: 2 yaralı
05Bayram günü mahalle savaş alanına döndü: 3 ölü, 22 yaralı
06Erzurum’da şüpheli ölüm: Boğazından bıçaklanmış halde bulundu
07İşçi lojmanları alevlere teslim oldu
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük