MENÜ

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasında 4’üncü hafta sona erdi: 162 sanığın savunması tamamlandı

Belediye başkanlarına rüşvet vererek ihale süreçlerini organize ettiği iddia edilen ve liderliğini Aziz İhsan Aktaş’ın yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik hazırlanan iddianame kapsamında 200 sanığın yargılandığı davada, 4’üncü hafta sona erdi. 4 haft

Yayınlanma: 20 Şubat 2026 16:10 Güncelleme: 20 Şubat 2026 15:30
Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasında 4’üncü hafta sona erdi: 162 sanığın savunması tamamlandı
Belediye başkanlarına rüşvet vererek ihale süreçlerini organize ettiği iddia edilen ve liderliğini Aziz İhsan Aktaş’ın yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik hazırlanan iddianame kapsamında 200 sanığın yargılandığı davada, 4’üncü hafta sona erdi. 4 hafta boyunca süren yargılamada toplam 162 tutuklu ve tutuksuz sanığın savunması tamamladı. Önümüzdeki hafta görülecek duruşmada ara kararını açıklaması bekleniyor.
Liderliğini Aziz İhsan Aktaş’ın yaptığı öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütü tarafından aralarında tutuklanmalarının ardından görevlerinden uzaklaştırılan sanıklar Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, tahliye edilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile tahliye edilip görevine iade edilen Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin de bulunduğu belediye başkanlarına rüşvet verilerek ihale süreçlerinin organize edilmesi iddiasına yönelik hazırlanan iddianame kapsamında 200 sanıklı davanın 4’üncü haftası tamamlandı. Yargılamada toplam 162 tutuklu ve tutuksuz sanığın savunması tamamladı.

Aktaş: Tüm iş ve işlemler mevzuata uygun, şeffaf ve ticari teamüller çerçevesinde gerçekleştirilmiştir
İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce Marmara Ceza İnfaz Kurumları Silivri Kampüsü’nde devam eden yargılamada sanıklar ilk kez 27 Ocak günü hakim karşısına çıkmıştı. 11 Şubat günü görülen duruşmada ise, iddianamede örgüt lideri olduğu öne sürülen, toplamda 187 yıldan 450 yıla kadar hapsi talep edilen ve 4 Haziran 2025 günü ‘etkin pişmanlık’ hükümleri kapsamında adli kontrol tedbiriyle tahliye edilen Aziz İhsan Aktaş yaklaşık 5 saat savunma yaptı. Aktaş’ın savunmasına özetle, "Sanıkların yaptığı ihalelere fesat karıştırma suçuna ilişkin inkar savunmaları yersizdir. Bana itirafçı değil, iftiracı diyorlar. Benim böyle olmadığımı burada kanıtlayacağım. Daha önce verdiğim etkin pişmanlık hükümleri ifadelerini kabul ediyorum. Tüm iş ve işlemler mevzuata uygun, şeffaf ve ticari teamüller çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Bu işlerden AK Parti belediyelerinden 100, CHP belediyelerinden 120, siyaset üstü kurumlar olan devlet dairelerinden 9, diğer parti, kayyum idareleri ve bağımsız kuruluşlardan 50 sayıda iş alınmıştır. Dolayısıyla CHP’li belediyelerden almış olduğumuz iş sayısı, AK Parti belediyelerinden almış olduğumuz iş sayısından fazladır" ifadelerini kullanmıştı.

Akpolat: Ben hiçbir karanlık örgüte üye olmadım
Görevinden uzaklaştırılan tutuklu Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 4 Şubat günü gerçekleştirilen oturumda savunmasını yapmıştı. Akpolat için iddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Müdürlüğü’ne elektronik postayla yapılan ihbarda Beşiktaş Belediyesi’ndeki ihalelerde firmalarının sahibi Aktaş’ın, 100 milyon lira rüşvet dağıttığı öne sürülmüştü. Hakkında 133 yıldan 337 yıla kadar hapsi talep edilen Akpolat savunmasında, "Biz gözaltına alınmadan haftalar önce basında, Rıza Akpolat’ın talimatı doğrultusunda yapıldı denilen şey, hastane satışı ve ihaleye çıkmasıdır. Orada bizim verdiğimiz bir talimat vardır. Ben hiçbir karanlık örgüte üye olmadım. Yaklaşık 3 milyon insana temel belediyecilik hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bizim iş insanlarına, belediyeye hizmet veren müteahhitlere, firmalara ödeyemediğimiz paralar; belediyenin borçlu olmasının temel ve teknik sebebi budur. Bu bir tercih değildir, bu bir zorunluluktur. Bununla ilgili bir önlem alınmadığı için bu ödeme dengesizliği ciddi şekilde zarar vermektedir ve o yüzden de Beşiktaş Belediyesi borçludur. Bu borçlu olmasından kaynaklı da mülk satışı gündeme gelmiştir" demişti.
Suç örgütünün kurumlara ihaleler almasında en kritik kişilerden biri olduğu, ihalelerde gizli kalması gereken bilgilere vakıf olup bu bilgileri örgüt lideri ve yöneticileriyle paylaştığı, tüm ihale süreçlerini örgüt lehine organize ettiği, bu nedenle hiyerarşik yapıya dahil olduğu öne sürülen tutuksuz sanık Mustafa Mutlu savunmasında, "Aziz İhsan Aktaş’tan benim iş almam veya onun beni bir kuruma yerleştirmesi imkansızdır. Aziz İhsan Aktaş’ın düşmanlarının verdiği ifadeler sonucu sanık olarak yargılanıyorum. Ozan İş, çeklerin ödeneceğini söyleyip, firmaları oyalıyordu. Mesai bitince de, ihale firmalarına para yok diyordu. Ozan İş, Aziz İhsan Aktaş ve akrabalarının paralarını ödemeyerek, onları zor kullanmaya itti" şeklinde konuşmuştu.

Zeydan Karalar dahil 9 sanık tahliye edilmişti
5 Şubat günü görülen oturumda, Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanıkların durumlarına ilişkin değerlendirmede bulunmuştu. Savcılık, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çalış, İSFALT Muhasebe Müdürü Oktay Aktaş ile Avcılar Belediyesi İhale Alma Yetkilisi İbrahim Koçyiğit’in tutuklulukta bulundukları süre göz önünde bulundurularak adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyelerini talep etmişti. Ayrıca, 30 sanığın da üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti göz önünde bulundurularak adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını belirterek, tutukluluk halinin devamını istemişti. Aynı gün tutukluluk değerlendirmesi yapan mahkeme heyeti ise, tutuklu sanıklar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Zeydan Karalar’ın da bulunduğu 9 sanığın, tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurularak, ‘yurt dışına çıkış yasağı’ tedbiriyle tahliyelerine, aralarında Rıza Akpolat, Utku Caner Çaykara, Oya Tekin ile Kadir Aydar’ın da bulunduğu, 24 sanığın ise tutukluluk hallerinin ayrı ayrı devamına karar vermişti.
Aziz İhsan Aktaş’ın da bulunduğu 167 tutuksuz sanık, 9 Şubat günü görülen oturumda savunma yapmaya başlamıştı. 9 Şubat gününden itibaren, tutuksuz sanıkların savunmalarına devam ediliyor.
Yargılamada önümüzdeki hafta ara karar açıklanacak
Öte yandan bugünkü oturum, tutuksuz sanıkların savunmalarına devam edilmek üzere 23 Şubat tarihine ertelendi. Yargılama süresinin bugün itibariyle dolması, ancak savunmaların tamamlanmamış olmasından dolayı, tutuksuz sanıkların savunmalarına, Pazartesiden itibaren, kampüs içerisinde bulunan küçük salonda devam edilecek. Savunmaların bitmesinin ardından, savcılığın talebinin alınacağını, talebe karşılık ise avukatların söz alacak ve ara karar açıklanacak.
ETİKETLER: Aziz, İhsan, Aktaş, suç, örgütü
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ünlülere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında ifadeye çağırılan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli adliyeye geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ünlülere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında ifadeye çağırılan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli adliyeye geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ünlülere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında ifadeye çağırılan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli adliyeye geldi.

Gazipaşa’da Ramazan denetimleri aralıksız sürüyor

Gazipaşa’da Ramazan denetimleri aralıksız sürüyor

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde, Ramazan ayında gıda denetimleri sıklaştırıldı.Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayında artan alışveriş hareketliliği doğrultusunda pazar yerleri, zincir ve yerel marketler, manavlar, üretim tesisleri,

Niğde’de ’IBAN Kiralamak Suçtur’ farkındalığı

Niğde’de ’IBAN Kiralamak Suçtur’ farkındalığı

Niğde’de siber suçların önlenmesine yönelik farkındalık çalışmaları kapsamında bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi.Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Siberay Farkındalık Faaliyetleri çerçevesinde yürütülen çalışma; Niğde Cumh

Niğde’de narkotik ekiplerinden bilgilendirme

Niğde’de narkotik ekiplerinden bilgilendirme

Niğde’de uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen önleyici faaliyetler çerçevesinde bilgilendirme çalışmaları aralıksız devam ediyor.Niğde İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 9-15 Şubat 202

Şişli’de korkutan yangın: Taksim yönü bir süreliğine trafiğe kapandı

Şişli’de korkutan yangın: Taksim yönü bir süreliğine trafiğe kapandı

Şişli’de 9 katlı bir binanın bacasında çıkan yangın itfaiye ekiplerini alarma geçirdi. Yangın büyümeden söndürülürken, Taksim yönü bir süreliğine trafiğe kapandı.Edinilen bilgiye göre yangın saat 10.00 sıralarında İnönü Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerin

Bafra’da tütün operasyonu: 75 kilo kaçak ürün ele geçirildi

Bafra’da tütün operasyonu: 75 kilo kaçak ürün ele geçirildi

Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen kaçak tütün operasyonunda 75 kilo kıyılmış tütün ele geçirilidi, 1 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü

Bursa’da bağ evinden hırsızlık yapan şüpheli yakalandı

Bursa’da bağ evinden hırsızlık yapan şüpheli yakalandı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde bir bağ evinden yaklaşık 50 bin lira değerinde eşya çalan şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak tutuklandı.Edinilen bilgiye göre, Aydınpınar Mahallesi’nde bulunan bağ evinden yaklaşık 50 bin lira değerindeki e

Van’da trafik kazası: 1 yaralı

Van’da trafik kazası: 1 yaralı

Van’ın Tuşba ilçesinde kapalı kasa kamyonetin kaza yapması sonucu 1 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre kaza, Oto Sanayi Sitesi ışıklarında gece saatlerinde meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 65 BE 178 plakalı Citroen marka hafif ticari kapalı

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
55
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
52
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
45
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
41
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
40
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
33
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
30
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
28
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
26
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
23
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
23
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
21
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
20
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
19
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
18
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
16
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
12