AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, İçişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda Malatya’nın deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde ihtiyaç duyulan altyapı ve ulaşım yatırımları için ilave kaynak talebinde bulunduklarını açıkladı.
AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, İçişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda Malatya’nın deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde ihtiyaç duyulan altyapı ve ulaşım yatırımları için ilave kaynak talebinde bulunduklarını açıkladı.
AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya heyetinin İçişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirdiği temaslara ilişkin açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında düzenlenen toplantıda, deprem sonrası yürütülen çalışmaların mevcut durumu ile kentin öncelikli ihtiyaçlarının kapsamlı şekilde değerlendirildiğini belirten Babacan, özellikle altyapı ve ulaşım yatırımlarına yönelik ek destek talebini gündeme getirdiklerini ifade etti.
Malatya’nın Yeniden Yapılanma Süreci Masaya Yatırıldı
Toplantıya Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları katıldı.
Görüşmede, AFAD koordinasyonunda sürdürülen çalışmaların son durumu ele alınırken, şehir merkezinde ve kırsal mahallelerde devam eden yeniden inşa faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
Altyapı, Yol ve Viyadük Projeleri Gündemdeydi
Toplantıda konut ve ticari alan projelerinin yanı sıra altyapı yatırımları, ulaşım ağları, yol düzenlemeleri ve viyadük projeleri de gündeme geldi. Kentin farklı bölgelerinde devam eden çalışmaların mevcut durumu değerlendirilirken, ihtiyaç duyulan ilave yatırımlar konusunda da görüş alışverişi yapıldı.
AK Parti Malatya Miletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya’nın depremden en fazla etkilenen illerden biri olduğunu hatırlatarak, yürütülen projelerin daha hızlı tamamlanabilmesi için merkezi desteklerin önem taşıdığını vurguladı.
“İlave Destek Talep Ettik”
Toplantıya ilişkin açıklamasında Babacan, deprem bölgesine yönelik özel bir destek talebinde bulunduklarını belirterek, “Bu noktada Sayın Bakanımızdan deprem bölgesi için özel bir ilave destek talep ettik” dedi.
Talep edilen kaynağın özellikle altyapı ve ulaşım yatırımlarının tamamlanmasına katkı sağlamasının hedeflendiği öğrenildi.
Bakanlığa Teşekkür
Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Babacan, Malatya’nın yeniden ayağa kaldırılması için ilgili kurumların koordinasyon içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, İçişleri Bakanlığına destekleri ve ev sahipliği dolayısıyla teşekkür etti.
Deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinin tüm kurumların iş birliğiyle kararlılıkla devam ettiği kaydedildi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ordudan yapılan açıklamada, sabah saatlerinde İran İslam Cumhuriyeti'nden fırlatılan füzelerin tespit edildiği belirtilerek, 20 füzenin hedeflerine ulaşmadan etkisiz hale getirildiği öne sürüldü. Açıklamada, düşürülen füzelere ait parçaların yerleşim bölg
Pakistan Dışişleri Bakanlığı'nın X platformunda yayınladığı bir gönderiye göre Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, dün gece Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile telefon görüşmesi yaptı. Taraflar bölgedeki son gelişmeleri ele aldı, diya
Millî Savunma Bakanlığı (MSB) Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda, Orta Doğu’da yaşanan gelişmelere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunuldu. Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk,
Hint Okyanusu'nun güneydoğusundaki Diamantina Bölgesi'nde, 7.000 metreye kadar derinliklerde bulunan bu buluntu, hem antik fosilleri hem de en az 5,3 milyon yıldır oluşmakta olan aktif balina leşi ekosistemlerini içeriyor. Çin Bilimler Akademisi Derin Den
Yeşilay Antalya Şubesi tarafından düzenlenen sergiyi ziyaret eden Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve heyeti, sergilenen eserleri inceleyerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette, Yeşilay Antalya Şube Başkanı Avukat Osman Zeki Özca
Lübnan Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık Acil Operasyonlar Merkezi, işgal rejiminin ülkeye yönelik saldırılarına ilişkin güncel verileri paylaştı. Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın aktardığı açıklamaya göre, saldırıların başladığı tarihten bu yana şehit ola
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mahkemelerdeki iş yükü dikkate alınarak yargılamaların daha etkin, hızlı ve verimli yürütülmesi amacıyla Edirne'de Bölge İdare Mahkemesi kurulduğunu duyurdu. Gürlek, Edirne Bölge İdare
ABD Başkanı Donald Trump, İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik gerçekleştirilen son askeri saldırılara ilişkin Beyaz Saray'daki Durum Odası'ndan açıklamalarda bulundu. Fox News'e konuşan Trump, saldırılarda 49 adet Tomahawk füzesinin kullanıldığını belirtere
Malatya’da Kayısı Hasadı Öncesi İşçi Ücretleri Açıklandı
Tarlalara Akan Lağım Suyu Mahalleliyi İsyan Ettirdi
03İşgalciler Batı Şeria'da geniş çaplı baskınlar düzenledi: Yaralılar ve tutsaklar var
04Darende’nin Gönül Mirası Özbekistan’da Akademik Gündem Oldu
05Rusya: Gece boyunca 330 Ukrayna İHA’sı düşürüldü
06Van’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı
07MSB: Bölgedeki en büyük istikrarsızlık kaynağı; israil
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük