Açılış programına Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Temiz, Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Abdullah Sertkaya, Artuklu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nurullah Kurtay, Mardi
Açılış programına Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Temiz, Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Abdullah Sertkaya, Artuklu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nurullah Kurtay, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özhan Orhan ve hastane yönetimi katıldı.
Gerçekleştirilen kurdele kesiminin ardından İnme Merkezi ve Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi ziyaret edilerek merkezin çalışma alanları ve sunacağı sağlık hizmetleri hakkında bilgi verildi.
6 yataklı İnme ve Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi olarak hizmet verecek merkezde, inme hastalarının hızlı değerlendirilmesi, uygun hastalarda medikal tedavi, beyin anjiyografisi ve damar içi girişimsel işlemler gerçekleştirilecek. Hastanede bulunan iki anjiyografi cihazı da tanı ve tedavi süreçlerinde kullanılacak. Önümüzdeki süreçte karotis stentleme işlemlerinin de gerçekleştirilmesi planlanıyor.
İlk defa mekanik trombektomi başarıyla gerçekleştirildi
İnme; beyin damarlarının tıkanması veya kanaması sonucu ortaya çıkan, hızlı müdahale edilmediğinde yaşamı tehdit edebilen ve kalıcı engelliliğe yol açabilen ciddi bir sağlık sorunudur. İnme tedavisinde zamanla yarışılırken, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete giren İnme Merkezi, hastaların ileri tedavilere kendi şehirlerinde ve zaman kaybetmeden ulaşabilmesine imkan sağlayacak.
Bu kapsamda, konuşma bozukluğu ve vücudunun sağ tarafında güç kaybı gelişmesinin ardından yaklaşık iki saat içerisinde hastaneye ulaştırılan Birgül Yılmaz'ın (57) tıkalı beyin damarı, gerçekleştirilen mekanik trombektomi işlemiyle başarıyla açıldı.
Tedavi sonrasında nörolojik sekel gelişmeyen hasta, sağlıkla taburcu edilerek ailesine kavuştu.
Mardin’de ilk kez gerçekleştirilen bu başarılı müdahale, kentte ileri inme tedavileri açısından önemli bir dönüm noktası oldu.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, İnme Merkezi’nin Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle Mardin’de önemli bir sağlık hizmetini hayata geçirdiğini belirterek, merkezin hem tanı hem de tedavi hizmetlerini kapsayacağını ifade etti.
Merkezin hayata geçirilmesinde emeği bulunan akademisyenlere, hastane yöneticilerine ve sağlık çalışanlarına teşekkür eden Yavuz, özellikle İnme Merkezi’nde görev yapacak sağlık çalışanlarının büyük bir sorumluluk üstlendiğine dikkat çekti.
Yavuz, Mardin’de yaşayan vatandaşlara daha kaliteli, nitelikli ve bilimsel sağlık hizmeti sunmak için çalışan sağlık personelinin büyük bir özveri ortaya koyduğunu belirterek, “En büyük alkışı onlar hak ediyor.” ifadelerini kullandı.
İnme Merkezi ve Nöroloji Yoğun Bakım Sorumlusu Uzm. Dr. Fikret Bakla, inme Merkezi sayesinde hastaların çevre illere sevk edilmeden hızlı şekilde değerlendirilip tedavi edilebileceğini belirterek, merkezde medikal tedavinin yanı sıra damar içi anjiyografi ile pıhtı çıkarma işlemlerinin ve tanısal beyin anjiyografilerinin gerçekleştirileceğini ifade etti.
Önümüzdeki süreçte karotis stentleme işlemlerinin de yapılmasının planlandığını belirten Bakla, merkezin hem Mardin hem de çevre iller için önemli bir sağlık hizmeti noktası olacağını vurguladı.

“Şu an çok iyi, çok memnunuz”
Mekanik trombektomi ile tedavi edilen Birgül Yılmaz’ın eşi Cengiz Yılmaz, yaşadıkları süreci anlattı.
Evde yemek öncesinde sohbet ettikleri sırada eşinin konuşmasında ani bozulma meydana geldiğini belirten hasta yakını, hızlı şekilde ilçe hastanesine başvurduklarını, yapılan değerlendirmelerin ardından Mardin’e sevk edildiklerini söyledi.
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaştıklarında sağlık ekiplerinin hızlı şekilde müdahale ettiğini belirten hasta yakını, eşinin anjiyoya alınarak tıkalı damarının açıldığını ifade ederek “Şu an çok şükür durumu iyi, çok memnunuz. Elhamdülillah.” dedi. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Okul çağındaki bazı çocuklar tuvaletlerin temiz olmadığını düşündüğü, mahremiyet konusunda rahatsızlık yaşadığı veya ders ve oyun zamanını bölmek istemediği için idrarını uzun süre tutabiliyor. Bazı çocuklarda ise okulda tuvalete çıkmamak için su tüketimi
Şanlıurfa'da sağlık hizmetlerine erişimin artırılması amacıyla kent merkezi ve ilçelerde yeni sağlık tesislerinin yapımı sürdürülüyor. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2 bin yatak kapasiteli Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin hizmete alınm
Basın toplantısında konuşan Trump, Rusya tarafının sürecin kontrol altında olduğuna yönelik açıklamalar yaptığını hatırlatarak konuyu yakından takip ettiklerini söyledi. “Biz öyle düşünmüyoruz. Yakında öğreneceğiz ama biz öyle düşünmüyoruz. Umuyoruz ki bu
Batman’da farklı şikâyetler nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvuran A.K.’nin yapılan tetkiklerinde sol böbrek üstü bezinde yaklaşık 7 santimetre büyüklüğünde kitle tespit edildi. Yapılan değerlendirmelerin ardından, hastanın ameliyat edilmesine karar veri
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Bingöl Devlet Hastanesi’nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştuğunu açıkladı. Çelik, yeni statüyle birlikte hastanenin ileri düzey sağlık hizmetlerinin yanı sıra eğitim, bilimsel araştırma ve uzmanlık eğitimi alanlar
Hastanede hem nörolojik hem ortopedik rehabilitasyon alanlarında uygulanan modern yöntemler, hastaların fonksiyonel kazanımlarını artırırken termal suyun sağladığı destekleyici tedavi ortamı da iyileşme süreçlerine katkı sunuyor. Üniversite hastanesinde g
Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, etkin, sürdürülebilir ve erişilebilir sağlık hiz
Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi, Diyarbakır il geneli ile Siirt, Şanlıurfa ve Batman'ın bazı bölgelerinde yarın yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurarak vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını
Mersin'de uyuşturucu ve ruhsatsız silahla yakalanan şüpheli tutuklandı
Bakan Çiftçi: Lüksemburg makamlarıyla çok boyutlu iş birliğine hazırız
03Türkiye ile Slovakya arasında enerji alanında iş birliği mutabakatı imzalandı
04Otobüsün gizli bölmesinde 20 düzensiz göçmen yakalandı: 2 tutuklama
05Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonlarında 5 şüpheli tutuklandı
06Ordu merkezli 27 ilde dolandırıcılık operasyonu: 52 gözaltı
07Kurgulanmış trafik kazalarıyla haksız kazanç sağlama soruşturmasında 58 tutuklama
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor