MENÜ

BAE Lideri Muhammed bin Zayid El Nahyan, Putin ile görüştü

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid El Nahyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede ülkesinin Ukrayna-Rusya savaşında esir takası müzakerelerinde arabuluculuk yaptığını hatırlatarak “BAE, esir ta...

Yayınlanma: 21 Ekim 2024 14:09 Güncelleme: 04 Eylül 2025 05:23
BAE Lideri Muhammed bin Zayid El Nahyan, Putin ile görüştü

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid El Nahyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede ülkesinin Ukrayna-Rusya savaşında esir takası müzakerelerinde arabuluculuk yaptığını hatırlatarak “BAE, esir takası ve insani konularda arabuluculuğa devam ediyor” dedi.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, dün gece saatlerinde Rusya’nın başkenti Moskova’ya geldi. Al Nahyan, havalimanından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in le Novo-Ogarevo’da bulunan Başkanlık rezidansına geçerek Rus lider ile gayrı resmi görüşme gerçekleştirdi. Putin ve Al Nahyan, görüşmede taraflar bölgesel konuların yanı sıra Ukrayna - Rusya savaşını da ele aldı. Resmi temaslarına ise bugün başlayan Al Nahyan, temasları kapsamında Putin ile bu kez de Kremlin’de bir araya geldi. Görüşmede açıklamalarda bulunan Muhammed bin Zayed Al Nahyan, “Rusya ile BAE arasındaki ilişkiler tarihi ve stratejik niteliktedir. Stratejik ortaklığın 2018 yılında ilan edilmesinden bu yana ilişkilerimiz özellikle ekonomik, ticaret, enerji ve diğer konularda niteliksel olarak ilerlemektedir” dedi.
“Ukrayna ile Rusya arasındaki esir takasında arabuluculuğu sürdüreceğiz”
Konuşmasının devamında 2018 yılında BAE ve Rusya arasında petrol dışındaki ticaretin katlanarak arttığını vurgulayan Al Nahyan, “2018 yılında petrol dışı ticaret hacmimiz 2.5 milyar dolar düzeyindeyken geçen yıl bu rakam 11 milyar doların üzerine çıktı” ifadelerini kullandı. Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta taraflar arasında esir takası müzakerelerine devam edildiğini ve ülkesinin de bu müzakerelerde arabulucu rolünü üstlendiğini hatırlatan Al Nahyan, “BAE, insani yardım ve esir takası konularında çaba göstermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeni bir takas gerçekleşti. Bu yöndeki çalışmaları sürdüreceğimizden emin olabilirsiniz. Bu yöndeki tüm çabaları, krizlerin ve çatışmanın çözümü ve dünya barışı için her türlü çabayı da göstermeye hazırız” ifadelerini kullandı. Havacılık alanında da Rusya ile işbirliği yaptıklarını belirten Al Nahyan, Rusya’nın desteğiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na BAE astronotu gönderildiğini de vurgularken Rusya’ya bu anlamda teşekkür ettiklerini de sözlerine ekledi.
“Çok kutuplu dünyanın oluşturulması önerisini destekliyoruz”
Rusya Devlet Başkanı Putin’in hemen hemen her fırsatta dile getirdiği, “Çok kutuplu dünya düzeninin oluşturulması” önerisini kendilerinin desteklediğini söyleyen BAE lideri Al Nahyan, “BAE, tüm ülkelerin gelişeceği çok kutuplu bir dünyanın oluşturulması sürecini destekliyor. Hem BRICS hem de Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) hem de OPEC+ formatındaki etkileşimimiz çerçevesinde de sizi bu konuda destekliyoruz” dedi.
Putin ise BAE lideri Al Nahyan’ın hemen hemen her konuya değindiğini söyleyerek hem esir takası konusunda BAE’nin çabasına teşekkür etti hem de iki ülke arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesinin kendileri açısından olumlu olduğunu belirtti.
Al Nahyan’ın spor ayakkabıları Rus basınında gündem oldu
BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid El Nahyan’ın gece saatlerinde Putin ile yaptığı gayri resmi görüşmede spor ayakkabılarıyla toplantıya katılması Rus basını ve Rus kamuoyunda en çok tartışılan konulardan biri oldu. Birçok medya kuruluşu Kremlin’in yayınladığı görüntü ve fotoğrafları alıntılayarak Al Nahyan’ın görüşmeye spor ayakkabıyla gelmesini başlığına çekerken Al Nahyan’ın Vladimir Putin karşısındaki rahat tavırları da Rus sosyal medya kullanıcıları tarafından da sıklıkla eleştirildi.
Al Nahyan temasları kapsamında yarın Tataristan’ın Kazan kentinde düzenlenecek olan BRICS Zirvesi’ne katılacak.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30