Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen Arap Birliği’nin 34. Zirvesi Sonuç Bildirisi’nde Filistin halkının topraklarından göç ettirilmesini reddederek, Gazze Şeridi’de ateşkesin derhal sağlanması çağrısı bulundu.Irak’ın başkenti Bağdat’t...
Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen Arap Birliği’nin 34. Zirvesi Sonuç Bildirisi’nde Filistin halkının topraklarından göç ettirilmesini reddederek, Gazze Şeridi’de ateşkesin derhal sağlanması çağrısı bulundu.
Irak’ın başkenti Bağdat’ta bugün "Diyalog, Dayanışma ve Kalkınma" temasıyla düzenlenen 34. Arap Birliği Zirvesi’nin Sonuç Bildirisi yayımlandı. Bildiride, Arap ülkeleri olarak temel amacın, ortak çabaları birleştirerek bölge halklarının çıkarlarını gerçekleştirmek olduğu vurgulandı. Filistin halkının zorla göç ettirilmesini kesin bir dille reddeden bildiride, "Gazze Şeridi’ne acil insani yardım ulaştırılması zorunludur. Gazze Şeridi’nde kan dökülmesinin durdurulması için uluslararası topluma çağrı yapıyoruz. Filistin meselesi bölgenin merkezi sorunudur ve Gazze Şeridi’nde derhal ateşkes sağlanmalıdır" ifadeleri yer aldı.
Gazze Şeridi’nin yeniden inşası için uluslararası destek çağrısı
Sonuç bildirisinde uluslararası topluma, Gazze Şeridi’nin yeniden inşası için siyasi, mali ve hukuki destek sağlama çağrısı yapılırken, "Filistin halkının zorla göç ettirilmesine kesinlikle karşıyız. Gazze Şeridi’nin yeniden inşasına yönelik Arap-İslam planına destek veriyoruz" denildi.
İki devletli çözüm için zaman çizelgesi talebi
Bildiride, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK), iki devletli çözümün uygulanması ve bu sürece zaman sınırı getirilmesi için gerekli adımları atması çağrısında bulunuldu.
"Suriye topraklarının iç işlerine tüm müdahaleleri reddediyoruz"
Arap liderler, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldırma kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Bildiride, "Suriye topraklarının birliğine desteğimizi yineliyor, iç işlerine tüm müdahaleleri reddediyoruz. İsrail’in Suriye’ye yönelik sürekli saldırılarını da şiddetle kınıyoruz" denildi.
Öte yandan Sudan’daki çatışmalara da değinilen bildiride, "Sudan’daki çatışmaların sona ermesi için siyasi çözüm bulunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.
İspanya Başbakanı Sanchez onur konuğu olarak katılmıştı
Irak’ın 13 yıl aradan sonra ev sahipliği yaptığı zirveye Katar, Filistin, Mısır, Yemen, Somali, Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün, Lübnan, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Sudan, Suriye, Tunus, Cezayir, Bahreyn, Cibuti, Komorlar, Fas, Moritanya ve Libya’nın yanı sıra onur konuğu İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Mahmud Ali Yusuf, AB Körfez Özel Temsilcisi Luigi Di Maio ve Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mihail Bogdanov katılmıştı. Zirve’de Gazze Şeridi’nin insani krize ağırlık verilirken, Suriye meselesi, Yemen ve Sudan gündemin ana başlıkları arasında yer almıştı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ABD ve İsrail medyasına göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın savaşı sona erdirmek için İran’a sunduğu 15 maddelik planda, "Tahran yönetiminin Natanz, İsfahan ve Fordow nükleer tesislerini sökmesi, her türlü zenginleştirme faaliyetine son vermesi, balistik fü
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’la görüştü.TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, dün geldiği KKTC’de temaslarını sürdürüyor. Akar, sabah saatlerinde KKTC Cumhur
Danimarka’da Başbakan Mette Frederiksen liderliğindeki Sosyal Demokratlar Partisi, dün yapılan seçimden birinci çıktı, ancak parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı. Hiçbir partinin tek başına iktidar için gerekli sandalyeye ulaşamaması sonucunda gözler koalis
Denizli Yeşilköy Ortaokulu 1980-1986 dönemi mezunları yıllar sonra hatıra ormanı oluşturmak için bir araya gelirken, fidan dikimi sırasında ayakkabısının kirlenmemesine özen gösteren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan galoş giydi.1980-1986 yılları
ABD basını, adı açıklanmayan yetkililere değinerek Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi düzenlenmesi için taraflara baskı yaptığını yazdı.ABD Başkanı Donald Trump, İran ile görüşmeler yapıldığını iddia ederken İ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."
Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaptığı açıklamada, "Bizim her zaman her yerde söylediğimiz gibi, bütün platformlarda kullandığımız gibi K
Lübnan Dışişleri Bakanı Youssef Raggi, İran Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’nin "istenmeyen kişi" olarak ilan edildiği ve ülkeden sınır dışı edilmesi yönünde karar alındığını duyurdu.Lübnan yönetimi, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’yi i
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
07Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük