Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yakında Suriye’ye gaz tedariğine başlayacaklarını açıkladı.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen 9. OPEC Uluslararası Sem...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yakında Suriye’ye gaz tedariğine başlayacaklarını açıkladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen 9. OPEC Uluslararası Semineri’ne katıldı. Seminerde "Petrol Piyasaları: Enerji Güvenliği, Büyüme ve Refah" başlıklı bakanlar oturumunda bir konuşma yapan Bayraktar, Türkiye’nin enerji vizyonunu anlattı. Bayraktar, temel politikalarının enerjide arz güvenliğini sağlamak, dışa bağımlılığı azaltmak ve karbon nötr bir ekonomi haline gelmek olduğunu belirterek "Her gün pazara 2 milyon varil petrol ve 86 milyon insanımıza yetecek bir teravatlık elektrik tedarik etmemiz gerekiyor. Bu yüzden tek bir enerji kaynağını veya tek bir teknolojiyi seçme lüksümüz yok" dedi.
4 Kat Hedefi
Arz güvenliği noktasında yenilenebilir enerjiye odakladıklarını kaydeden Bayraktar, "Çok iddialı bir yenilenebilir enerji programımız var. Önümüzdeki 10 yıl içinde güneş ve rüzgâr kapasitemizi 4 katına çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
16 milyon haneye gaz
Bayraktar, 2020 yılında Karadeniz’de büyük bir gaz rezervi keşfettiklerini hatırlatarak "Bugün itibariyle buradan 4 milyon haneye doğal gaz tedarik ediyoruz. Gelecek yıl bunu ikiye katlayacağız. 2028’de de 16 milyon haneye yetecek gazı Karadeniz’den çıkaracağız" dedi.
"Hayır diyemeyiz"
Petrol tarafında geleneksel olmayan yöntemlerle üretim yapma konusunda Diyarbakır’da 4 blok belirlediklerini, yine aynı yöntemlerle doğal gaz da üretebileceklerini anlatan Bayraktar, "Arz güvenliği ve dış bağımlılığı azaltma noktasında nükleere ‘Hayır’ diyemeyiz. 20 gigavatlık bir nükleer kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.
Altyapı kapasitesi
Bayraktar, Irak Türkiye Petrol Boru Hattı’nın açılmasını umduğunu ifade ederek buradaki günlük bir buçuk milyon varillik büyük bir kapasite olduğunu söyledi. Doğal gazda oluşturdukları altyapı ile LNG alıp yeniden gazlaştırabildiklerini veya gazı Avrupa’ya satabildiklerin vurgulayan Bayraktar, bir FSRU gemisini yaz sezonu için Mısır’a göndereceklerini kaydetti.
"Hayatı normalleştireceğiz"
Yakında Suriye’ye gaz tedarikine başlayacaklarını bildiren Bayraktar, "Belki SOCAR bu projede bizimle ortak olacaktır. Umarım Suriye’deki hayatı normalleştiririz." dedi.
Mevkidaşlarıyla görüştü
Bakan Bayraktar, Viyana programı kapsamında Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov, Venezuela Başkan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Delcy Rodrguez ile Irak Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük