MENÜ

Bakan Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya Osman Kavala tepkisi: "Almanya haddini bileceksin "

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'de bir yargı süreci var. Yargı yeri geldiği zaman gerekli kararı verir. Osman Kavala ile ilgili de kararını...

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:11 Güncelleme: 11 Eylül 2025 12:41
Bakan Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya Osman Kavala tepkisi: "Almanya haddini bileceksin "

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'de bir yargı süreci var. Yargı yeri geldiği zaman gerekli kararı verir. Osman Kavala ile ilgili de kararını verdi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile ilgili yargı kararları varken, bazı ülkeler neden Osman Kavala'yı ön plana çıkarıyorlar. Almanya bizim kendi vatandaşımız için neden benim büyükelçimi bakanlığa çağırıyor. Biz de gereğini yaptık. Alman büyükelçisini çağırdık bakanlığımıza. Hadlerini bildirdik. Bizim içişlerimize karışamazsınız. Almanya haddini bileceksin" dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığının iftar programı Mimar Sinan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. İftara Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise video konferans yöntemi ile bağlandı.

"Ukrayna savaşı ile ilgili yaptığımız çaban ortadadır"

Vatandaşlara seslenen Bakan Çavuşoğlu, "Covidd'en toparlanmayı görmüştük ki Rusya-Ukrayna savaşı başladı. Diğer taraftan yüksek enerji fiyatları ve 50 yıldır dünyada görülmeyen yüksek enflasyon ve işsizlik yansımaları da var. Türkiye'yi de bu olumsuz gelişmelerin etkilememesi mümkün değil. Mutlaka etkiliyor ve etkiledi. Enflasyon gibi bizim de rahatsız olduğumuz sorunları çözmemiz gerekiyor. Olumsuz gelişmelerin etkilerini en aza indirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Sadece kendimizi düşünmüyoruz. Küresel sistemin de reforma edilmesi gerektiğini söyleyerek bu doğrultuda çaba sarf ediyoruz. Ukrayna savaşı ile ilgili yaptığımız çaban ortadadır. Bugün seven sevmeyen kim varsa herkes Türkiye'nin bu konuda oynadığı rolü biliyor ve taktir ediyor. Yanı başımızda bulunan bir yangını söndürmek için çaba sarf ediyoruz. Ama bunu bizden başka başaran bir ülke ve bir lider yok" dedi.

"Latin Amerika ile ticaretimiz 1 milyardan 15 milyar dolara çıktı"

Dünyada Türkiye'nin oynadığı rolü bilmeyenin olmadığını belirten Çavuşoğlu, "En ücra köşelerde 3 bin 4 bin nüfuslu ülkeler bile Türkiye'yi biliyor ve tanıyor. Türkiye artık bölgesel bir güç değil küresel bir güç derken bunu söylüyoruz, bunu anlatmaya çalışıyoruz. 6 Latin Amerika ülkesini ziyaret ettim. Brezilya'da 2 toplantı yaptık. Hepsinin ortak söylediği şudur; "Türkiye'nin yaptığını hiç kimse yapamazdı, iyi ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var. İyi ki siz varsınız." Birçok bakanla görüştük. Hepsi Türkiye ile görüşmek istiyor. Türk firmalarının oralarda yatırım yapmasını istiyorlar. Her biri her ülke Türk savunma sanayisinden istifade etmek istiyorlar. Kendi ülkelerinde yatırım yapmak istiyorlar. Bu kadar ülke neden Türkiye ile işbirliği yapmak istiyor? Çünkü Türkiye'yi, Türk insanını seviyorlar. Bizim onlara yaklaşımımızı seviyorlar. Latin Amerika ile ticaretimiz 1 milyardan 15 milyar dolara çıktı. Temsilciklerimiz 6 iken 18 çıktı. Onların da bizde elçilik sayısı 16 oldu" sözlerine yer verdi.

"Filistin davasına ve Kudüs'e her zaman herkesten daha fazla sahip çıkmaya devam edeceğiz"

Asya ülkeleri ile somut projeler hayata geçirdiklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye küresel bir güç. Türk beklenendir, Türk bir umuttur. İlişkilerimizin limonu olduğu ülkeler ile de ilişkilerimizi güçlendirmek için adımlar atıyoruz. Bizim İsrail ile olan ilişkimiz hiçbir zaman Filistin pahasına olmaz. Filistin davasına ve Kudüs'e her zaman herkesten daha fazla sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizim normalleşme sürecimize ne diyorlar? Şimdi bahane bulmaya başladılar o sebep bu sebep. Bakmayın bunların böyle söylediğine. 2 sene önce de neden bu ülkeler ile kötüsünüz diye sorguluyorlardı. Biz ne yaptığımızı biliyoruz ülkemizden ve kendimizden eminiz. Büyük düşünüyoruz. Hiç kimseyi küçümsemiyoruz. Gücümüzü kimsensin aleyhine kullanmıyoruz. Bunları yapabilmek için güçlü olmamız gerekiyor. Türkiye'nin ekonomisi bitmiş, Türkiye sıfırı tüketmiş ülke gibi tablo çizmeye çalışıyorlar. Bunlar yalandır. Sizin zamanınızda ihracat 36 milyar dolardı şimdi 250 milyar dolara çıktı. Türkiye dünyanın en büyük 11. ülkesidir. Nerede bitmiş Türkiye? Geçmişte de buna benzer sorular yaşadık. Hepsini aştık. Aşacağız" diye konuştu.

"Alman büyükelçisini çağırdık bakanlığımıza, hadlerini bildirdik"

Başkalarından talimat alarak Türkiye'de politika üretmenin doğru bir şey olmadığını belirten Çavuşoğlu, "Bu bağımsız Türkiye anlayışına aykırıdır. Türkiye'de bir yargı süreci var. Yargı yeri geldiği zaman gerekli kararı verir. Osman Kavala ile ilgili de kararını verdi. Türk yargısı sadece bir kişi ile ilgili mi karar veriyor. Binlerce milyonlarca davalar var. Birçok reform yaptık yapmaya devam ediyoruz. Bu kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile ilgili yargı kararları varken, bazı ülkeler neden Osman Kavala'yı ön plana çıkarıyorlar. Bizim Almanya'da 3.5 milyon civarında vatandaşımız var. Orada da Türkler ile ilgili davalar oluyor. Almanya bizim kendi vatandaşımız için neden benim büyükelçimi bakanlığa çağırıyor. Çünkü bunlar fonluyor bunlar kullanıyorlar. Türkiye'nin içine müdahale etmek için bu tür insanları kullanıyorlar. Biz de gereğini yaptık. Alman büyükelçisini çağırdık bakanlığımıza. Hadlerini bildirdik. Bizim içişlerimize karışamazsınız" dedi.

"Siz Türk milletinden üstün değilsiniz"

Almanya'nın Türkiye'nin içişlerine karışamayacağını belirten Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Haddini bileceksin. Aynı şekilde Alman büyükelçiye de Türk iç siyasetine müdahale etmemesi gerektiğini hatırlattık. Büyükelçinin görevi bellidir. İçeride belli partilere talimat vererek onları dizayn etmeye çalışarak Türkiye'nin iç siyasetini yönetmeye çalışıyorlar. Siz Türk milletinden üstün değilsiniz. Türkiye'de kararı Türk milleti verir. Ülkemize tepeden bakanlara ders vermeye çalışanlara hadlerini bildiriyoruz. Biz onların iç siyasetine karışmıyoruz onlar da karışamaz. Ramazan ayında İslam düşmanlığı had safhada. Eleştirmek hakkımızdır. Bunun da bir limiti vardır. Raporlar hazırlayıp gerekli yerlere iletiyoruz. Bunlar varsa rapor edilir."

"Bundan sonra da 2023 hedeflerimiz için çalışmaya gayret edeceğiz"

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise, "Buluşmamızın asıl amacı birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirip bir ve beraber olduğumuzu tüm Antalya'ya göstermektir. Oylarımızı arttırarak yolumuza devam ettik. Bundan sonra da 2023 hedeflerimiz için çalışmaya gayret edeceğiz. Ramazanda hep birlikte Antalya'da on binlerce hemşerimizin gönül sofrasına konuk olduk. 19 ilçemizde gönül soframızda buluştuk. Gece gündüz demeden hep birlikte güzel ve bereketli çalışmalara imza attık. Durmak yol yola devam diyoruz. Davaya emek vermiş herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise konuşmasında partililerin Ramazan bayramını kutlayarak katılımlarından ötürü teşekkür etti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30