MENÜ

Bakan Ersoy; "Terörsüz Türkiye, kalkınmış ve refahı artmış bir Türkiye’dir"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Zonguldak programı kapsamında Filyos Antik Kenti’ni ziyaret etti.Filyos Antik Kenti’ni ziyaretinde kazı alanında incelemelerde bulunan Ersoy, Kazı Başkanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım’dan çalışmal...

Yayınlanma: 08 Ağustos 2025 10:02 Güncelleme: 13 Eylül 2025 11:57
Bakan Ersoy; "Terörsüz Türkiye, kalkınmış ve refahı artmış bir Türkiye’dir"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Zonguldak programı kapsamında Filyos Antik Kenti’ni ziyaret etti.
Filyos Antik Kenti’ni ziyaretinde kazı alanında incelemelerde bulunan Ersoy, Kazı Başkanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bakan Ersoy’un incelemelerine, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan ve diğer protokol üyeleri eşlik etti.
Ziyaretin ardından Türkiye Buluşmaları programı kapsamında AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Bakan Ersoy, kapsamlı açıklamalarda bulundu.
Ersoy, konuşmasının başında geçtiğimiz gün hayatını kaybeden AK Parti Zonguldak eski İl Başkanı Zeki Tosun’u anarak, "Siyasi nezaketi, tecrübesi ve duruşuyla herkesin takdirini kazanmış değerli dava arkadaşımızı minnetle anıyorum. Bu programın ardından Uzun Mehmet Camisi’nde kendisine son görevimizi yerine getireceğiz" dedi.

"Şehirler artık birbirleriyle rekabet ediyor"
AK Parti Genel Merkezi’nin başlattığı Türkiye Buluşmaları kapsamında Zonguldak’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ersoy, kültür ve turizm alanında şehrin sahip olduğu potansiyelin doğru ve etkin yönetilmesi gerektiğini vurguladı.
Turizmde artık ülkeler arası değil, şehirler arası rekabetin yaşandığını söyleyen Ersoy, "Zonguldak’a daha fazla turist gelmesini istiyorsak, hedefler doğrultusunda ortak hareket etmek olacak" dedi.

"Tanıtım atağı Türkiye’yi turizmde zirveye taşıdı"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın turizmi stratejik sektör ilan etmesinin ardından büyük adımlar attıklarını belirten Ersoy, devrim niteliğinde adımlar attıklarını ifade etti. Ersoy, İstanbul, Antalya ve Muğla gibi şehirlerin tanıtım filmlerinin Amerika’da en çok izlenen TV programlarında yayınlandığını ifade etti. Almanya, Japonya ve Rusya gibi ülkelerde yürütülen tanıtım faaliyetlerinin Trabzon, Mardin va Zonguldak gibi şehirleri de kapsadığını söyledi.

"2025’in ilk 6 ayında turizmde 25,8 milyar dolar gelir elde ettik"
Türkiye’nin turizm gelirinde rekor kırdığını belirten Bakan Ersoy, 2025 yılının ilk altı ayında 25,8 milyar dolar turizm geliri elde edildiğini, ziyaretçi sayısının 26 milyonu aştığını ve yıl sonu hedeflerinin 64 milyar dolar olduğunu vurguladı.

"Zonguldak’ı uluslararası rekabete hazırlıyoruz"
Zonguldak’ın doğal ve kültürel güzelliklerine dikkat çeken Ersoy, "Şehirlerimizi uluslararası rekabete hazır hale getirmek için potansiyeli en doğru şekilde analiz edip eksiklerimizi gidermeliyiz. Bakanlık olarak Zonguldak’ın uluslararası yarıştan en yüksek şekilde faydalanması için gereken ne varsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

"Terörsüz Türkiye; kalkınmış, refahını artırmış, kardeşliğini güçlendirmiş bir Türkiye demektir"
Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye’nin kritik bir dönemeçten geçtiğini vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ülkenin geleceğine dair kararlılık mesajları verdi. Konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için artık bizim kaybedecek bir dakikamız dahi yok. Dünyada ülkemizin yıldızını daha da parlatmak adına yapacak çok işimiz var. Cumhuriyetimizin bu ikinci yüzyılında hayallerimizi gerçekleştirmek için şu anda çok önemli bir dönemden geçiyoruz.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli önderliğinde başlayan süreç, Türkiye’yi tarihi bir noktaya getirmiştir. 86 milyonun huzur ve güven içinde kardeşçe yaşamasını esas alan bu sürecin sonunda Türkiye, önündeki en büyük engeli aşmış olacaktır.
Şunu açıkça belirtmek isterim ki; Terörsüz Türkiye; kalkınmış, refahını artırmış, kardeşliğini güçlendirmiş bir Türkiye demektir. Bu da 81 şehrimizdeki 86 milyon vatandaşımızın yaşam standardını daha da yukarılara çekmesi, Zonguldak’ın zenginleşmesi, ekonomik olarak daha da güçlenmesi, Zonguldaklı kardeşlerimizin Türkiye Yüzyılı hedeflerine hep birlikte yürümesi demektir.
Yarım asırdır ülkemizin başına bela olan bu terör illetinden kurtulmak için tarihi bir dönemden geçiyoruz. Biz tarih boyunca büyük badireler atlatmış, en zor zamanlarda büyük zaferler elde etmiş bir milletiz. İnşallah hep birlikte el ele vererek ülkemizin güçlenmesine büyük katkılar sağlayacak bu süreci de hayırlısıyla atlatacağımıza yürekten inanıyoruz.
Biz artık Türkiye’nin gündeminde terör gibi bir olumsuzluğun yer almaması gerektiğine inanıyoruz. Halkımızın yüzü gülsün, ülkemizin sokaklarında barış türküleri söylensin, gençlerimiz geleceğe güvenle baksın, şehirlerimiz dünya kentleriyle rekabet etsin, Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye’nin sözünün, gücünün tüm dünyada etkisini arttırmasını istiyoruz.
İnanıyoruz ki Zonguldak şehrimiz de emekçi ruhu ve iradesiyle bu yürüyüşte her zaman bizimle olacak, barışa, kardeşliğe ve güçlü Türkiye’ye doğru emin adımlarla birlikte yürüyeceğiz.
Biz ay yıldızlı bayrağın gölgesinde bir olmaya, kardeşliğimizi güçlendirmeye, ülkemizin daha aydınlık ve daha güçlü yarınlarını birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemiz için, Zonguldak için hayata geçirdiğimiz tüm çalışmaların hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30