Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Laos’ta katıldığı ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Altıncı Üçlü Toplantısı’nda gerçekleştirdiği konuşmasında, “Türkiye’nin hedefi ASEAN’ın Diyalog Ortağı olmaktır” dedi.Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, temasl...
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Laos’ta katıldığı ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Altıncı Üçlü Toplantısı’nda gerçekleştirdiği konuşmasında, “Türkiye’nin hedefi ASEAN’ın Diyalog Ortağı olmaktır” dedi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Laos’ta Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) 57. Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında düzenlenen Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Altıncı Üçlü Toplantısı’na katıldı. Bakan Fidan, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada uluslararası düzende sistematik şoklar ve bozulmalarla karşı karşıya olduğunu ifade ederek büyük güçler arasındaki rekabet yoğunlaştıkça, karmaşık jeopolitik denklemlerin ortaya çıktığını söyledi. Ukrayna’daki savaşın yankılanan etkileri, mesafenin artçı şoklardan korumadığını gösterdiğini kaydeden Bakan Fidan, “Bizler burada barış ve kalkınma için iş birliğini görüşmek üzere toplanırken, Filistinliler büyük bir trajedi yaşamak zorunda bırakılıyor” ifadesini kullandı.
Bakan Fidan, “İsrail, zulümleriyle uluslararası hukuku ihlal etmeye, insanlık vicdanını rencide etmeye, barış ve istikrara zarar vermeye devam ediyor. Coğrafi gerilimin tırmanması hâlâ bir ihtimaldir. İsrail’in, BM Güvenlik Konseyi kararları ve Uluslararası Adalet Divanı’nın ön tedbirleri de dahil olmak üzere uluslararası hukuka açıkça meydan okuması, mevcut uluslararası düzenin eksikliklerini ortaya koymaktadır” açıklamasını yaptı.
Dışişleri Bakanı Fidan, artan enerji maliyetleri, yükselen enflasyon ve dünya genelinde yaklaşmakta olan gıda krizi daha şeffaf, adil ve kapsayıcı bir uluslararası iş birliğini gerektirdiğini sözlerine ekledi.
“Türkiye’nin hedefi ASEAN’ın Diyalog Ortağı olmaktır”
Bakan Fidan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Asya-Pasifik bölgesinin de kendine has jeopolitik ve jeo-ekonomik sınamaları bulunmaktadır. Bu karmaşık zeminde Türkiye bölgesel sahiplenmeyi teşvik etmekte ve etkin çok taraflılığı desteklemektedir. Çünkü barış ve kalkınma, karşılıklı olarak birbirini güçlendiren süreçlerdir. Bu nedenle Türkiye, uluslararası ortaklarıyla siyasi diyalog ve kalkınma odaklı bölgesel iş birliğini kapsayan ikili bir politika gündemi geliştirmiştir. ASEAN bu uluslararası ortaklardan biridir. Türkiye, ASEAN’ın Asya-Pasifik ve Hint Okyanusu bölgelerindeki merkezi rolünün farkındadır. Hem geleneksel hem de yeni iş birliği alanlarında mevcut potansiyelimizi tam anlamıyla kullanmak istiyoruz. İş birliğimizi çeşitlendirmenin ve kapsamını proje uygulamalarının ötesine taşımanın tam zamanıdır. Tekrar ifade etmem gerekirse: Türkiye’nin hedefi ASEAN’ın Diyalog Ortağı olmaktır. Bu, ASEAN ile daha kapsayıcı ve yapılandırılmış bir diyalog ve iş birliğine sahip olmamızı sağlayacaktır”
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda ve Japonya, Hürmüz Boğazı’ndaki duruma ilişkin yayınladıkları ortak açıklamada, "Boğazdan güvenli geçişin sağlanmasına yönelik uygun çabalara katkıda bulunmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz" denildi.İngiltere,
Konya’da Ramazan Bayramı dolayısıyla protokol bayramlaşma programı düzenlendi.Konya Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programı Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Programda, protokol üyeleri bayramlaştı. Programa, Konya Valisi İbrahim A
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile telefonda görüştü. İki lider, görüşmede Türkiye ile Endonezya ikili i
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth İran’a yönelik saldırılara ilişkin düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin hedeflerinin "değişmediğini" ifade etti. Hegseth, İran donanmasına ait 120’den fazla geminin batırıldığını, 11 denizaltısının da imha edildiğini be
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile yaptığı görüşmede, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik tacizlerinin kabul edilemeyeceğini, İsrail’in İslam’ın ilk kıblesine girişleri engelleyerek geleceğini tehdit altına almasına karşı M
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bakanlık personeli ile bayramlaştı.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bakanlık personeli ve birim amirleriyle bayramlaştı.
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Ramazan Bayramı öncesinde belediye personeliyle bir araya gelerek bayramlaştı.Kepez Belediyesi’nde geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı. Başkanlık makamında düzenlenen programa, belediyede görev yapan memur ve işçile
Bayram günü mahalle savaş alanına döndü: 3 ölü, 22 yaralı
Otomobilin çarptığı motosikletli tıp fakültesi öğrencisi hayatını kaybetti
03Ankara’da bıçaklı kavga: 2 yaralı
04Demirci dükkanında patlama: 1 ölü, 2 yaralı
05İran’ın İsrail’e saldırısında Mescid-i Aksa yakınlarına füze parçası düştü: 1 yaralı
06İsrail’den Beyrut’taki Hizbullah hedeflerine yeni saldırı dalgası
07Bağdat Uluslararası Havalimanı’ndaki ABD üssüne İHA saldırısı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük