MENÜ

Bakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Karargahı’nda ittifak üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı.Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’nın başkent

Yayınlanma: 03 Aralık 2025 12:06 Güncelleme: 03 Aralık 2025 14:30
Bakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Karargahı’nda ittifak üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı. NATO Karargahı’ndaki toplantı salonuna NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile birlikte giren Fidan, toplantı öncesinde Rutte ve ittifak üyesi ülkelerin dışişleri bakanları ile ayak üstü sohbet etti.

Toplantıyı Rutte açtı
Toplantı, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte’nin açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasının basına açık bölümünde Rutte, "Bu oturumda, NATO liderlerinin Lahey’deki tarihi zirvede bir araya gelmesinin ardından kolektif savunmamızı güçlendirme konusunda kaydedilen ilerlemeyi değerlendireceğiz. Ayrıca, 2026 yılı temmuz ayında Ankara’da yapılacak bir sonraki zirveye hazırlanmaya başladığımız için müttefiklerin yapmaları gereken diğer konulara bakacağız" dedi.

"Rusya, uzun vadeli bir hesaplaşmaya hazırlanıyor"
NATO’nun gerçek ve kalıcı tehlikelerle karşı karşıya olduğunu söyleyen Mark Rutte, "Rusya, caydırıcılığımızı sınamaya devam ediyor. Jetler ve dronlarla hava sahamızı ihlal ediyor, sabotajlar gerçekleştiriyor ve sularımıza casus gemiler gönderiyor. Bu eylemler pervasız ve tehlikelidir. Rusya, bu süreçte yalnız değil. Halklarımızı huzursuz etmek ve uluslararası kuralları çiğneme konusunda Çin, Kuzey Kore ve İran ile yakın bir şekilde çalışıyor. Uzun vadeli bir hesaplaşmaya hazırlanıyorlar. Ve biz de güç, birlik ve kararlılık ile karşılık veriyoruz" diye konuştu.
Avrupalı müttefiklerin ve Kanada’nın, savunma yatırımlarını artırdığını vurgulayan Rutte, "Fakat elimizdekilerle yetinmeyi göze alamayız. Hepimizin ağırlık koyması ve hızlı davranması gerekiyor. Savunmamız için temel kabiliyetleri geliştirmemiz, satın almamız, üretimi teşvik etmemiz gerekiyor. Dayanıklılığı artırmak için sanayiye, altyapıya ve inovasyona yatırım yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Ukrayna, desteğimize her zamankinden fazla ihtiyaç duyuyor"
NATO’nun Ukrayna’yı daha fazla desteklemesi gerektiğini de ifade eden Rutte, "Rusya’nın füzeleri ölüm ve yıkıma neden olmaya devam ediyor. Kış geldi. Ukrayna, desteğimize her zamankinden fazla ihtiyaç duyuyor. Hepimiz akan kanın durmasını istiyoruz ve Başkan Turmp’ın bu savaşı bitirmeye yönelik devam eden çabalarını güçlü bir memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, "Ukrayna’nın bugün kendini savunabilmesi ve ilerideki saldırganlıkları önleyebilmesi için acil ihtiyaç duyduğu ekipmanı ulaştırmak amacıyla PURL programına katkılarımızı hızlandırmalıyız. Bugün öğleden sonra NATO Ukrayna Konseyi’nin çalışma yemeğinde Bakan Sybiha bizleri en son gelişmeler, Ukrayna’nın acil ihtiyaçları ve barış çabaları hakkında bilgilendirecek" diyerek sözlerini tamamladı.
Brüksel’deki program, NATO Dışişleri Bakanları Aile Fotoğrafı ve ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas’ın da katılımıyla gerçekleştirilecek NATO-Ukrayna Konseyi çalışma yemeği ile devam edecek.
ETİKETLER: Bakan, Fidan,, NATO, Dışişleri, Bakanları
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30