MENÜ

Bakan Göktaş: "Geçmişte başörtüsü nedeniyle ayrımcılığa maruz kalan kadınlar bugün bilimin, üretimin ve liderliğin rotasını çizen aktörlerdir"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Geçmişte başörtüsü, kimliği ya da inancı nedeniyle ayrımcılığa maruz kalan kadınlar bugün bilimin, üretimin ve liderliğin rotasını çizen, geleceğimizi inşa eden aktörlerdir" dedi.

Yayınlanma: 17 Temmuz 2025 09:44 Güncelleme: 05 Eylül 2025 02:03
Bakan Göktaş: "Geçmişte başörtüsü nedeniyle ayrımcılığa maruz kalan kadınlar bugün bilimin, üretimin ve liderliğin rotasını çizen aktörlerdir"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Geçmişte başörtüsü, kimliği ya da inancı nedeniyle ayrımcılığa maruz kalan kadınlar bugün bilimin, üretimin ve liderliğin rotasını çizen, geleceğimizi inşa eden aktörlerdir" dedi.
Kadınlara yönelik sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesine yönelik tüm çalışmaları izlemek, değerlendirmek, koordinasyon ve iş birliğini sağlamak amacıyla 8 Mart’ta Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle kurulan Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu 1’inci Toplantısı, Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş başkanlığında gerçekleşti. Düzenlenen programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldı.Düzenlenen programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldı.
Programda açılış konuşmasını yapan Bakan Göktaş bu toplantının sürdürülebilir kalkınma için büyük bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Bizler bu konudaki stratejiyi ve hedeflerimizi belirleyecek şekilde hareket etmeliyiz ve bu noktada kuşatıcı politikalar oluşturuyoruz. Hizmetlerimizin etkinliğini arttırmak, çalışmaların yerelde izlenmesi, değerlendirilmesi, kurumlar arası güçlü bir koordinasyon ve iş birliğiyle mümkündür. Bugünkü toplantımızda da bu iş birliğinin temel dinamiklerini hep birlikte belirleyeceğiz. Ortak hedeflerimizi ve önceliklerimizi şekillendireceğiz" ifadelerini kullandı.
Kadınların pek çok alanda değişim ve dönüşümün öncüsü olduğunu dile getiren Göktaş, "Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak ve toplumsal adaleti tesis etmek, ancak kadınların yaşamın her alanına etkin katılımıyla mümkündür. Üretimden yönetime, bilgiden karar alma süreçlerine kadar her düzeyde kadınların eşit ve adil biçimde yer alması bu hedeflerin temelidir" dedi.
"Bugün kadınların gücüyle yükselen bir Türkiye var"
Geçmişte kadınların ayrımcılığa maruz kaldığını hatırlatan Göktaş, "Geçmişte başörtüsü, kimliği ya da inancı nedeniyle ayrımcılığa maruz kalan kadınlar, bugün bilimin, üretimin ve liderliğin rotasını çizen, geleceğimizi inşa eden aktörlerdir. Başarılarıyla sadece ülkemizi değil, uluslararası düzeyde de takdir toplayan, ilham veren ve örnek gösterilen bir konuma yükselmiştir. Bugün kadınların gücüyle yükselen bir Türkiye var. Bu noktaya gelmemizde hiç şüphesiz hayata geçirilen politikalar belirleyici olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.
"Mevcut yapıların kapasitesini artırarak kurumlar arası iş birliğimizi güçlendireceğiz"
Koordinasyon Kurulu toplantısıyla kadınlara yönelik hizmetleri daha etkili şekilde yürüteceklerini aktaran Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Merkezden yerele kurumlar arası eş güdümü güçlendirerek sahaya yansımasını hızlandırmayı amaçlıyoruz. 81 ilimizde vali başkanlığında oluşturulan koordinasyon kurulları ile kadının güçlenmesine yönelik politikalarımızın yerelden uygulanmasını ve sürekli takibini sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca kadın erkek fırsat eşitliğinin tüm ulusal plan, program ve strateji belgelerine entegre edilmesi yönünde güçlü bir irade ortaya koyuyoruz. Böylece 2024- 2028 kadının güçlenmesi strateji belgesi ve eylem planımızın da somut sonuçlar doğrulacak şekilde uygulanmasını sağlayacağız. Kadınların iş gücüne tam katılımı sağlamak, girişimcilik potansiyellerini desteklemek ve sürdürülebilir ekonomik değerlerin oluşumunu hızlandırmak için çalışacağız. Kadınların güçlenmesine yönelik faaliyetlerin veri temelli ve merkezi bir sistemle gizlenmesini sağlamak için yeni kurumsal mekanizmalar oluşturacağız. Mevcut yapıların kapasitesini artırarak kurumlar arası iş birliğimizi güçlendireceğiz."
"Tüm kuşatıcılığımızla ülkemizin her yerindeki kadınların sesi olmaya devam edeceğiz"
Koordinasyon kurulu bünyesinde 4 başlıkta alt komiteler oluşturacaklarını söyleyen Göktaş, şunları kaydetti:
"Bu komiteler bakım sorumlulukları ve iş aile yaşamı uyumlaştırılması alt komitesi, hekim değişikliği çevre ve kadınların rolü alt komitesi, karar alma mekanizmalarında kadın temsiliyetin güçlendirilmesi alt komitesi, yerel kalkınma alt komitesidir. Her bir başlık çalışmalarımızı oldukça geniş alanda sürdürdüğümüze örnek teşkil etmektedir. Tüm kuşatıcılığımızla ülkemizin her yerindeki kadınların sesi olmaya devam edeceğiz. Kadınların tüm alanlarda daha etkin ve eşit şekilde yer alabilmesi için ihtiyaçları tespit edecek ve çözüm odaklı politikalar geliştirmeye devam edeceğiz."

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30