MENÜ

Bakan Güler: "Hiçbir terör örgütünün bölgede kök salmasına müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Biz samimi olarak bu sürecin başarılı olmasını arzu ediyoruz. Ancak bunun için PKK ve iltisaklı tüm gruplar fesih kararı kapsamında Suriye dahil, bulundukları tüm bölgelerde derhal tüm terör faaliyetlerine son vermeli ve

Yayınlanma: 06 Ocak 2026 19:07 Güncelleme: 07 Ocak 2026 01:00
Bakan Güler: "Hiçbir terör örgütünün bölgede kök salmasına müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum"
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Biz samimi olarak bu sürecin başarılı olmasını arzu ediyoruz. Ancak bunun için PKK ve iltisaklı tüm gruplar fesih kararı kapsamında Suriye dahil, bulundukları tüm bölgelerde derhal tüm terör faaliyetlerine son vermeli ve koşulsuz olarak silahlarını teslim etmelidirler. Başta PKK/PYD/YPG/SDG olmak üzere hiçbir terör örgütünün bölgede kök salmasına müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli Savunma Bakanlığında düzenlenen "Madalya Tevcih, Başarılı Birlik ve Personelin Ödüllendirilmesi Töreni"ne katıldı. Törende Bakan Yaşar Güler’in beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Bakan Yardımcıları Alpaslan Kavaklıoğlu, Bilal Durdalı, Musa Heybet ve Salih Ayhan ile birliklerde görevli personel de yer aldı.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, törendeki konuşmasında, "Kahraman personelimizin ortaya koyduğu emeği, gösterdiği fedakârlığı ve sorumluluklarını başarıyla yerine getirmesini taltif ettiğimiz bu özel törende sizlerle birlikte bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu vesileyle görevlerini üstün bir hizmet aşkı ve sorumluluk bilinciyle ifa eden tüm personelimizi ve birliklerimizi canıgönülden kutluyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz büyük ve güçlü Türkiye vizyonunun güvenlik alanındaki en sağlam dayanağıdır. Bu vizyonumuz, yüksek teknolojiye odaklanan operasyonel kabiliyetleri gelişmiş ve her şart altında görevini eksiksiz yerine getiren güçlü, etkin ve caydırıcı bir orduya sahip olmayı esas almaktadır. Bakanlık olarak bu anlayışla ordumuzun imkan ve kabiliyetlerini artırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Çok şükür çabalarımızın neticelerini de sahada açıkça müşahede ediyoruz" dedi.
Mehmetçiklerin gayretiyle terörün bitme noktasına geldiğini vurgulayan Bakan Güler, "Nitekim Kara Kuvvetlerimiz terörle mücadeleden sınır güvenliğine uzanan geniş bir görev alanında ortaya koyduğu emsalsiz mücadeleyle asil milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olmaktadır. Deniz Kuvvetlerimiz; Mavi Vatanımızda, deniz yetki alanlarımızda ve açık denizlerde Türkiye’nin hak ve menfaatlerini kararlılıkla korumakta, uluslararası sularda dünya barışına müstesna katkılar sağlamaktadır. Hava Kuvvetlerimiz ise Gök Vatanımızın emniyetinin sağlanmasından terörle mücadele operasyonlarına ve insani yardım faaliyetlerine kadar üstlendiği pek çok vazifeyi üstün bir başarıyla yerine getirmektedir. Ayrıca kara, deniz ve hava unsurlarımızın müşterek harekât anlayışı içinde uyum ve koordinasyonla görev yapması da Türk ordusunun üstün niteliklerinin en bariz yansımasıdır. Şüphesiz ki ordumuzun bu caydırıcı gücü, en başta terör örgütleriyle mücadelede kendisini göstermiş, kahraman Mehmetçik emsalsiz gayretleriyle terörü bitirme noktasına getirmiştir" diye konuştu.

"Samimi olarak bu sürecin başarılı olmasını arzu ediyoruz"
PKK ve iltisaklı grupların fesih kararı kapsamında Suriye dahil bulundukları bölgelerde terör faaliyetlerini durdurmaları gerektiğini vurgulayan Bakan Güler, "Bunun sonucunda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ‘Terörsüz Türkiye’ süreci başlatılmıştır. Biz samimi olarak bu sürecin başarılı olmasını arzu ediyoruz. Ancak bunun için PKK ve iltisaklı tüm gruplar fesih kararı kapsamında Suriye dahil, bulundukları tüm bölgelerde derhal tüm terör faaliyetlerine son vermeli ve koşulsuz olarak silahlarını teslim etmelidirler. Başta PKK/PYD/YPG/SDG olmak üzere hiçbir terör örgütünün bölgede kök salmasına müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. İcra ettiğimiz tüm faaliyetlerde büyük bir adanmışlıkla vazifelerini icra eden personelimizin tamamı, elbette ki her türlü takdire layıktır. Ancak aralarında temayüz ederek bugün ödül almaya hak kazanan silah ve mesai arkadaşlarımız da başarılarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tamamını temsil etmektedirler. Kahraman ordumuz, sizler gibi personelimizin taşıdığı bu ulvi ruhla güçlüdür. Sizlerin yüksek aidiyet duygusu, adanmışlığı, disiplini ve başarıları ülkemizin bölgesel ve küresel ölçekteki etkinliğini ve itibarını da yükseltmektedir" şeklinde konuştu.
Ödüle layık görülen komutanları tebrik eden Bakan Güler, "Özellikle belirtmeliyim ki ödüle layık görülen silah ve mesai arkadaşlarım, Silahlı Kuvvetlerimizin dünya orduları arasındaki mümtaz yerini daha da ileriye taşıyabilmek için meslek hayatları boyunca özverili çalışmalar yürütmüş, taşıdıkları sorumluluğun gereğini her daim yerine getirmişlerdir. Bu gayretleri nedeniyle; Şeref Madalyası ile taltif edilen Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile Hava Kuvvetler Komutanımız Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nu, Üstün Hizmet Madalyası ile taltif edilen; Kara Kuvvetleri Komutanımız Orgeneral Metin Tokel’i, Genelkurmay İkinci Başkanımız Orgeneral Levent Ergün’ü, Donanma Komutanımız Oramiral Kadir Yıldız’ı, 1’nci Ordu Komutanımız Orgeneral Bahtiyar Ersay’ı, Muharip Hava Kuvveti Komutanımız Orgeneral Rafet Dalkıran’ı yürekten tebrik ediyorum. Aynı şekilde Silahlı Kuvvetlerimizin başarı çıtasını daha yükseklere taşımak için büyük bir gayret ve özveriyle çalışarak madalya ve ödül almaya layık görülen personel ve birliklerimizi de bir kez daha kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"Sporcularımız da 2025 yılında bize sayısız mutluluklar yaşattılar"
2025 yılında askeriye içinden çıkan sporcuları tebrik eden Bakan Güler, "Bunların yanı sıra sporcularımız da 2025 yılında bize sayısız mutluluklar yaşattılar. Nitekim Spor Gücü Komutanlığımız; 14’üncü Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi (CISM) Şampiyonası’nda toplamda 63 rekor kırmış, bu kapsamda takım olarak 231 kupa, ferdî olarak ise 1.402 madalya kazanmış ve büyük bir başarıya imza atmıştır. Atış Takımımız ise ulusal ve uluslararası müsabakalarda 1 dünya rekoru ve 17 Türkiye rekoru kırmış, takım olarak 33 Kupa ve ferdî olarak 137 madalya kazanarak Türkiye Şampiyonlukları elde etmiştir. Kick Boks Takımımız; Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda ferdî olarak 150 madalya kazanmış, ayrıca Türkiye Şampiyonluğu elde etmiştir. Modern Pentatlon Takımımız; Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda 5 Dünya rekoru kırarken, takım olarak 6 kupa ve ferdî olarak da 50 madalya ile Türkiye Şampiyonlukları, ayrıca Ordulararası Dünya Şampiyonluğu elde etmiştir. Aynı şekilde Güreş, Okçuluk ve Deniz Pentatlon Takımlarımız da Dünya Şampiyonlukları kazanmışlardır. Tüm bunların yanı sıra Paraşüt, Satranç, Triatlon, Tırmanma, Yüzme, Yelken, Kürek ve Yat Takımlarımız da çeşitli ulusal ve uluslararası müsabakalarda şampiyonluklar ve dereceler elde etmişlerdir" dedi.
Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğini belirten Bakan Güler, şunları kaydetti:
"Bugün ülkemizin güvenliği, asil milletimizin huzuru ve devletimizin bekası için güçlü, hazırlıklı ve her şartta görevini yerine getirebilen bir orduyu muhafaza etmek en temel sorumluluğumuzdur. Bu yüzden çalışmak hayatınızın ana felsefesi, sabır ve disiplin ise bu yolda asla vazgeçmeyeceğiniz iki meziyet olmalıdır. Aziz Atatürk bu durumu, ’Zafer, zafer benimdir diyebilenin, başarı; başarılı olacağım diye başlayanın ve başardım diyebilenindir’ sözleriyle veciz bir şekilde ifade etmiştir. Asıl olan elde edilen başarıyı koruyabilmek ve onu daha da ileriye taşıyacak iradeyi diri tutabilmektir. Unutulmamalıdır ki şanlı ordumuzun gücü sahip olduğu imkânlarla birlikte bu imkânları en doğru şekilde kullanacak nitelikli personelinden kaynaklanmaktadır. Bu çerçevede bugün ödüllendirilen siz kıymetli personelimizin ve birliklerimizin, gelecekte de bizlere daha nice gurur yaşatacağına yürekten inanıyorum. Sonuç olarak İstiklal Harbi’mizi yöneten ve bugün de ülkemizin güvenlik mimarisinin başat aktörü olan Milli Savunma Bakanlığımız ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerimiz doğrultusunda; Daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürecektir."
ETİKETLER: Bakan, Güler:, "Hiçbir, terör, örgütünün
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Bakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdelatty ve Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi

Bakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdelatty ve Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi

İSLAMABAD (İHA) – Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan’daki temasları kapsamında Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya geldi.Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan’daki temaslarını sürdürüyor. Bakan Fidan

İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den Azerbaycan’a teşekkür mesajı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den Azerbaycan’a teşekkür mesajı

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Azerbaycan Türkçesiyle yaptığı paylaşımda, Bakü hükümeti ve halkına insani yardımlar ve sağlanan lojistik kolaylıklar nedeniyle teşekkür etti.İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Azerbaycan hükümeti ve halkına insani yar

Kırkağaç Şoförler Odası’nda yeni başkan Talha Küçük

Kırkağaç Şoförler Odası’nda yeni başkan Talha Küçük

Manisa Kırkağaç Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimi büyük heyecana sahne oldu. 82 oy alan Talha Küçük, 1 oy farkla yeni başkan olurken; İsmail Akkaş 81 oy, Tuncay Aslan 39 oy, Ahmet Baksi 20 oy ve Erdal Sevgen de 20 oy aldı.Belediye Kültür Merkez

KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu: "Farklı ülkelere gitmek yerine kendi adamızı ziyaret edin"

KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu: "Farklı ülkelere gitmek yerine kendi adamızı ziyaret edin"

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberindeki heyetle Kapadokya bölgesinde inceleme ve temaslarda bulundu. Ataoğlu, Türk vatandaşlarına da çağrıda bulunarak, "Farklı ülkelere gitmek yerine kendi adamız ol

Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır dışişleri bakanları İslamabad’ta buluşacak

Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır dışişleri bakanları İslamabad’ta buluşacak

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Al Suud ve Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty’nin 29-30 Mart’ta İslamabad’ı ziyaret edeceğini duyurdu.Pakistan Dışişleri Bkaanlığından

Zelenskiy: "BAE ile güvenlik ve savunma alanında iş birliği konusunda anlaştık"

Zelenskiy: "BAE ile güvenlik ve savunma alanında iş birliği konusunda anlaştık"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile güvenlik ve savunma alanında iş birliği konusunda anlaştıklarını ifade etti.Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zay

Almanya’da Sol Parti milletvekili, İslamofobik önergeye "Esselamü Aleyküm" diyerek tepki gösterdi

Almanya’da Sol Parti milletvekili, İslamofobik önergeye "Esselamü Aleyküm" diyerek tepki gösterdi

Alman Federal Meclisinde Sol Parti Milletvekili Mareike Hermeier, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisinin (AfD) çocukların ve gençlerin dini baskıdan korunmasına dair önergesinin "İslamofobik bir girişim" olduğunu belirtip konuşmasını, "Esselamü al

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan bölge ülkelerine uyarı: "Bütün dünya savaşın bedelini ödüyor, bu anlamsız savaşın bitmesi gerekiyor"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan bölge ülkelerine uyarı: "Bütün dünya savaşın bedelini ödüyor, bu anlamsız savaşın bitmesi gerekiyor"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bütün dünya savaşın bedelini ödüyor, bu anlamsız savaşın bitmesi gerekiyor" dedi.Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ’STRATCOM Zirvesi 2026’ programında bölgesel ve küresel son gelişmeler

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17