Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı’nda “Türkiye Yüzyılı Vizyonu doğrultusunda, yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme yollarıyla Ülkemizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz" d...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı’nda “Türkiye Yüzyılı Vizyonu doğrultusunda, yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme yollarıyla Ülkemizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hindistan’da düzenlenen G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı’nda konuşma yaptı. G20 dönem başkanı Hindistan Hükümeti’ne ev sahipliği için teşekkür eden Işıkhan, yıl boyunca İstihdam Çalışma Grubu’na katkı sunan tüm G20 üyelerinin delegelerini de özverilerinden dolayı tebrik etti.
Bakan Işıkhan, son dönemlerde üretim yöntemleri ve işyerlerinin temel dinamiklerindeki yaşanan hızlı gelişmelerin çalışma dünyasını benzeri görülmemiş bir şekilde değiştirdiğini de vurguladı. Bu dönüşümden dünyanın her bölgesinin eşit derecede fayda sağlayamadığını dile getiren Işıkhan, "Bazı ülkeler yeni teknoloji, beceri ve üretim modelleri geliştirerek bu yeni döneme uyum sağlarken; dünyanın birçok bölgesi ne yazık ki halen bu sürecin hızına ayak uydurmakta zorlanmaktadır. Bu eğilimin ana sonuçlarından birisi de küresel beceri açığının daha da derinleşmesidir" ifadelerini kullandı.
“2 milyon kişiye, geleceğin işleri odaklı mesleki eğitim sağladık”
Bakanlığın, işyerlerinin temel dinamiklerinin geliştirilmesi yönünde yaptığı çalışmalara da değinen Işıkhan, "Bakanlık olarak son 5 yılda mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları ile yaklaşık 2 milyon kişiye, geleceğin işleri odaklı mesleki eğitim sağladık" dedi.
“Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat yollarıyla ülkemizi güçlendirmeyi hedefliyoruz”
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yüzüncü yılını kutladığını belirten Işıkhan, yeni yüzyıla güçlü bir başlangıç yapmak istediklerini söyleyerek, "Bu amaçla, önümüzdeki beş yıl için demokratik olarak bir kez daha seçilen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu ’Türkiye Yüzyılı Vizyonu’ doğrultusunda, yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme yollarıyla Ülkemizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
"Milyonlarca insan açlık riskinden Tahıl Koridoru Anlaşmasıyla kurtarıldı"
Küresel sorunların çözümünde diplomasi ve diyaloğun önemine değinen Bakan Işıkhan, buna örnek olarak Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel gayretleri ile mümkün hale geldiğini belirterek, "Her birimizin takdir edeceği üzere, özellikle dünyanın en yoksul bölgelerinde yaşamakta olan milyonlarca insan, açlık riskinden bu anlaşma sayesinde kurtarılabilmiştir" ifadesini kullandı.
Bakan Işıkhan, konuşmasında, Şubat ayında meydana gelen depremler sırasında ve sonrasında Türkiye’ye yardım eden tüm ülke ve uluslararası kuruluşlara teşekkür etti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor