MENÜ

Bakan Kacır: "23 yıla asırlık başarılar sığdırarak, büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa ettik"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın liderliğinde 23 yıla asırlık başarılar sığdırarak büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa ettiklerini belirterek, "Savunma sanayiinde dünyada emsal teşkil eden bir...

Yayınlanma: 04 Ağustos 2025 19:01 Güncelleme: 13 Eylül 2025 23:03
Bakan Kacır: "23 yıla asırlık başarılar sığdırarak, büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa ettik"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın liderliğinde 23 yıla asırlık başarılar sığdırarak büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa ettiklerini belirterek, "Savunma sanayiinde dünyada emsal teşkil eden bir ülke konumuna yükseldik. Kendi SİHA’larını, eğitim uçaklarını, helikopterlerini, deniz platformlarını, kara araçlarını, uydularını üreten, geliştiren bir ülkeyiz" dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak için Bingöl’e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Fırat Kalkınma Ajansı projelerinin toplu açılış törenine katıldı. Yaptığı konuşmada Bingöl’ün kalkınmasına ve büyümesine katkı sağlayacak 12 projeyi Fırat Kalkınma Ajansı eliyle kente kazandırdıklarını dile getiren Bakan Kacır, "Şehrimizi yeni yatırımlarla ihya etmeye, bölgemizin parlayan yıldızı haline getirmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 23 yıla asırlık başarılar sığdırarak, büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa ettik. Hayalleri gerçek, imkansız denileni mümkün kıldık. Ar-Ge’yi ve yüksek katma değerli üretimi önceleyen kalkınma modelimizle ülkemizi dünyanın önde gelen üretim ve teknoloji geliştirme üsleri arasına taşıdık. Savunma sanayiinde dünyada emsal teşkil eden bir ülke konumuna yükseldik. Kendi SİHA’larını, eğitim uçaklarını, helikopterlerini, deniz platformlarını, kara araçlarını, uydularını üreten, geliştiren bir ülkeyiz. Milletimizin 60 yıllık yerli ve milli otomobil hayalini elektrikli ve akıllı aracımız Togg’la gerçeğe dönüştürmüş bir ülkeyiz" diye konuştu.
Bakan Kacır, "23 yıl önce 36 milyar dolar olan yıllık ürün ihracatımız, gelişmiş sanayi altyapımız, esnek üretim kabiliyetimiz ve lojistik avantajlarımızla 269,4 milyar dolara ulaştı. Artık güneş panelinden ticari araçlara, beyaz eşyadan demir çeliğe pek çok alanda Avrupa değer zincirlerinin en önemli halkalarından biriyiz. Bu başarı hikayesini 81 şehrimizi yatırım, istihdam, üretim ve ihracatla buluşturarak elde ettik. Bereketli topraklarıyla, kadim tarihiyle Bingöl’ümüz de kalkınma ve büyüme yolculuğumuzda vizyon projelerimizin merkezinde yer alıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yatırım ortamını güçlendiren teşvik mekanizmalarımız ile planlı sanayi alanlarıyla, KOBİ’lerimize sağladığımız imkânlarla ve bölgesel kalkınma projelerimizle Bingöl’ü kalkınmanın simge şehri haline getirdik. Bakınız geçtiğimiz 23 yılda şehrimizdeki planlı sanayi altyapısını güçlendirmek için Bingöl Organize Sanayi Bölgesi’nin üretime geçmesini sağladık. OSB’mizde bin 200’den fazla istihdam oluşturduk. Bingöl Organize Sanayi Bölgesi’nin 92 hektarlık genişleme alanının altyapı işlerini ve arıtma tesisini tamamlayarak en kısa sürede sanayicilerimizin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.
Bingöl’ün büyüme ve kalkınmasında söz sahibi KOBİ’lere KOSGEB eliyle son 23 yılda 969 milyon lira destek verdiklerini dile getiren Kacır, "Yatırım teşvik sistemimizle şehrimizde gerçekleşecek 54 milyar lira yatırımın ve 14 binden fazla istihdamın önünü açtık. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz mayısta cumhurbaşkanımızın kararıyla yeni teşvik sistemimiz yürürlüğe girdi. Bingöl’de hayata geçecek yatırım projelerini güçlü teşvik unsurlarıyla desteklemeye; üretimi, istihdamı büyütmeye devam ediyoruz. Yeni modelimizdeki öncelikli yatırımlar kapsamında Bingöl’de yapılacak yatırımlarda istihdam edilecek çalışanların SGK işveren paylarını 12 yıl boyunca bakanlığımız karşılayacak. Yatırımın OSB’de olması halinde bu süreyi 14 yıl olarak uyguluyoruz. 10 yıl süreyle de çalışanlarımız için sigorta pirimi desteği sağlıyoruz. Şehrimizde yapılacak yatırımlarda kullanılacak krediler için finansman desteğini 24 milyon liraya çıkardık. 10,75 puan faiz/kar payı desteği sunuyoruz. Yatırımın niteliğine göre yüzde 30’a varan yatırıma katkı oranı ile vergi indirimi sağlıyoruz. Bugün de Fırat Kalkınma Ajansımız eliyle şehrimizin büyüme ve kalkınma yolculuğunda her biri birer kilometre taşı olan, toplam bütçesi 343 milyon lirayı aşan 12 projeyi hayata geçirmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30