MENÜ

Bakan Kacır: "Hiçbir ülkenin saldırı düşüncesini aklının ucundan dahi geçiremeyeceği bir caydırıcılık seviyesine ulaşacağız"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz yeni hamlelerle, hiçbir ülkenin Türkiye’ye karşı en ufak bir saldırı düşüncesini aklının ucundan dahi geçiremeyeceği bir caydırıcılık seviyesine ulaşaca...

Yayınlanma: 19 Haziran 2025 10:39 Güncelleme: 13 Eylül 2025 14:24
Bakan Kacır: "Hiçbir ülkenin saldırı düşüncesini aklının ucundan dahi geçiremeyeceği bir caydırıcılık seviyesine ulaşacağız"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz yeni hamlelerle, hiçbir ülkenin Türkiye’ye karşı en ufak bir saldırı düşüncesini aklının ucundan dahi geçiremeyeceği bir caydırıcılık seviyesine ulaşacağız" dedi.
"Bağlantısallığın Yeni Çağı Forumu" Türksat’ın ev sahipliğinde ATO Congresium’da gerçekleştirildi. Forumun açılış konuşmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve Türksat Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay yaptı.

"Dünyanın her noktasından hiçbir kısıt olmadan görüntü alabiliyoruz"
Bakan Kacır, konuşmasında Türkiye’nin uydu teknolojisinde çok ileri noktalara geldiğini aktararak, "GÖKTÜRK 2B: Yüzde 90’ın üzerinde yerlilik oranıyla ürettiğimiz ve geçtiğimiz ay Türk Hava Kuvvetlerimizin envanterine giren GÖKTÜRK 2B uydusuyla, dünyanın her noktasından hiçbir kısıt olmadan görüntü alabiliyoruz. Alçak irtifa yörüngede görev yapan yer gözlem uydularımızdan sonra, yer sabit yörüngede görev yapan haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A ile kabiliyetlerimizi bir üst lige çıkardık. Güç elektroniklerinden uçuş bilgisayarına, yıldız izlerden tepki tekeri ve elektrikli itki sistemine 24 farklı kategoride 84 ekipmanı yerli imkanlarla geliştirdiğimiz uydumuzda yüzde 80’in üzerinde yerlilik seviyesine eriştik" ifadelerini kullandı.

"TÜRKSAT 7A uydumuzun çalışmalarına başladık"
Yörüngesine yerleşerek hizmet vermeye başlayan TÜRKSAT 6A’nın ardından yeni uydu için düğmeye basıldığını belirten Kacır, "Yüksek hızlı veri iletim kapasitesi ve esnek kapsama özelliklerine sahip; afet iletişimi, kamu hizmetleri ve güvenli haberleşme ihtiyacına cevap verecek ek görev yüklerini bünyesinde barındıracak TÜRKSAT 7A uydumuzun çalışmalarına başladık. Başarılı uzay tarihçesi bulunan uçuş ve kontrol yazılımlarımızı entegre ederek uydumuzda en üst düzeyde yerlilik oranına ulaşmayı ve milli sistemlerimizin kullanımının sürekliliğini sağlamayı hedefliyoruz. Yeni nesil takım uydularımız İMECE-2 ve İMECE-3’le uzaydan yüksek çözünürlüklü gözlem kabiliyetlerimizi daha ileri taşıyacağız" ifadelerine yer verdi.

"Uzayda varlığımızı ve izimizi milli ve özgün teknolojilerle kalıcı hale getirmek ülkemizin istiklali ve istikbali açısından öncelikli hedeflerimiz arasında"
Gerçekleştirilen projelerin devamının hızla geleceğini söyleyen Bakan Kacır, "Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz yeni hamlelerle, hiçbir ülkenin Türkiye’ye karşı en ufak bir saldırı düşüncesini aklının ucundan dahi geçiremeyeceği bir caydırıcılık seviyesine ulaşacağız. Dünyanın kara, deniz ve hava kuvvetlerinden sonra uzay kuvvetlerini konuştuğu bir dönemde; uzayda varlığımızı ve izimizi milli ve özgün teknolojilerle kalıcı hale getirmek, egemenlik haklarımızı uzayda da korumak, ülkemizin istiklali ve istikbali açısından öncelikli hedeflerimiz arasında" dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Şili’nin Devlet Başkanı seçiminin galibi aşırı sağın adayı Kast oldu

Şili’nin Devlet Başkanı seçiminin galibi aşırı sağın adayı Kast oldu

Şili’de devlet Başkanlığı seçiminin ikinci turunu Cumhuriyetçi Parti’nin aşırı sağcı adayı Jose Antonio Kast kazandı.Şili dün yeni devlet başkanını belirlemek üzere dün sandık başına gitti. Devlet Başkanlığı seçiminin ikinci turunu Cumhuriyetçi Parti’nin

AB Yüksek Temsilcisi Kallas: "Donbas ele geçirilirse kale düşer ve ardından tüm Ukrayna için ilerlerler"

AB Yüksek Temsilcisi Kallas: "Donbas ele geçirilirse kale düşer ve ardından tüm Ukrayna için ilerlerler"

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas bölgesine ilişkin, "Donbas’ın Putin’in nihai hedefi olmadığını anlamamız gerekiyor. Donbas ele geçirilirse kale düşer ve ardından

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Trafik Kanunu’na ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Trafik Kanunu’na ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Trafik Kanunu’nun ne zaman geleceğine ilişkin "Ocak ayının ilk haftası" dedi.Yerlikaya, 2026 Merkezi Yönetim ve 2024 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerine katılmak üzere TBMM’ye geldi. Genel Kurul girişinde gazetecilerin

Berlin’de 5 saat süren ABD-Ukrayna arasındaki görüşmeden sonuç çıkmadı

Berlin’de 5 saat süren ABD-Ukrayna arasındaki görüşmeden sonuç çıkmadı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff liderliğindeki heyetlerin Almanya’nın başkenti Berlin’deki 5 saati aşan görüşmesinden bir sonuç çıkmazken, görüşmelerin yarın devam edeceği aç

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’ye: "Biz sizin yıllardır kağıt üzerinde dolaştırdığınız modeli kayıt dışılıktan çıkartıp hukuki bir zemine oturttuk"

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’ye: "Biz sizin yıllardır kağıt üzerinde dolaştırdığınız modeli kayıt dışılıktan çıkartıp hukuki bir zemine oturttuk"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP’nin mesleki eğitimle ilgili eleştirilerine ilişkin, "Biz sizin yıllardır kağıt üzerinde dolaştırdığınız modeli kayıt dışılıktan çıkartıp hukuki bir zemine oturttuk. Denetimi güçlendirdik, çocuğun emeğini devletin güven

BM Genel Sekreteri Guterres: "Bugün Irak, güven ve istikrar içinde olan bir ülkedir"

BM Genel Sekreteri Guterres: "Bugün Irak, güven ve istikrar içinde olan bir ülkedir"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Irak Yardım Misyonu’nun (UNAMI) çalışmalarının resmen sona ermesi nedeniyle başkent Bağdat’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında, "Irak’ın terör ve dış müdahale üstesinden gelme konusundak

ABD, Belarus’a yönelik potasyum yaptırımını kaldırdı

ABD, Belarus’a yönelik potasyum yaptırımını kaldırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Belarus Özel Temsilcisi John Coale, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ABD’nin Belarus’a uygulanan potasyum yaptırımlarının kaldırıldığını bildirirken, Belaruslu yetkililer ise ü

Bakan Uraloğlu: "2 milyar 700 milyon lira tasarruf sağlayacağız"

Bakan Uraloğlu: "2 milyar 700 milyon lira tasarruf sağlayacağız"

Van Çevre Yolu’nun birinci ve üçüncü etapları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.Açılış töreninde konuşan Bakan Uraloğlu, Van’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Van’ın tarihi ve

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 06:03
Güneş 07:31
Öğle 12:28
İkindi 14:54
Akşam 17:15
Yatsı 18:38

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
39
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
36
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
35
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
29
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
26
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
20
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
20
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
16
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
15
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
14
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9