Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Malatya’da düzenlenen Sanayi ve Teknoloji Projeleri Açılış Töreni’nde 714 iş yerinin anahtar teslimini gerçekleştirdiklerini, yeni etapların temelini attıklarını ve şehrin sanayi altyapısını güçlendirecek mil
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Malatya’da düzenlenen Sanayi ve Teknoloji Projeleri Açılış Töreni’nde 714 iş yerinin anahtar teslimini gerçekleştirdiklerini, yeni etapların temelini attıklarını ve şehrin sanayi altyapısını güçlendirecek milyarlarca liralık yatırımın hayata geçirildiğini açıkladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleştirilen Malatya Sanayi ve Teknoloji Projeleri Açılışı ile Yeşilyurt Sanayi Sitesi 1. Etap anahtar teslimi ve 2. Etap temel atma töreni, geniş katılımla gerçekleştirildi. Programda Malatya’nın deprem sonrası yeniden yapılanma süreci, üretim kapasitesinin artırılması ve istihdamın güçlendirilmesine yönelik projeler kamuoyuyla paylaşıldı.
Kacır: “Malatya’nın Sanayi Altyapısını Güçlendiriyoruz”
Konuşmasında Malatya’nın üretim kültürüne ve girişimci potansiyeline vurgu yapan Bakan Kacır, son 23 yılda organize sanayi bölgelerinin büyüklüğünün 650 hektardan 2 bin 341 hektara çıkarıldığını, istihdamın ise 5 bin 480’den 25 bine yükseldiğini belirtti.
Deprem sonrası süreçte üretimin kesintiye uğramaması adına 640 hektarlık dört yeni sanayi alanı ilan edildiğini ve sanayi tesislerinin yeniden ayağa kaldırılması için 7,3 milyar lira finansman sağlandığını ifade eden Kacır, Malatya Merkez 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin 347 hektarlık bölümünün sanayicilerin hizmetine sunulduğunu açıkladı.
Yeşilyurt Sanayi Sitesi kapsamında 714 iş yerinin anahtarlarının hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Kacır, 192 iş yerinden oluşan 2. etabın temelinin atıldığını, ilerleyen süreçte toplam 600 iş yerini kapsayacak 3, 4, 5 ve 6. etapların da tamamlanacağını kaydetti.
KOBİ’lere 8,7 Milyar Liralık Destek
KOBİ’lerin Malatya ekonomisinin omurgasını oluşturduğunu vurgulayan Kacır, depremden etkilenen işletmelere KOSGEB aracılığıyla 8 milyar 700 milyon lira destek sağlandığını ifade etti. Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Malatya’da 29 milyar liralık yatırımın ve 22 bin 800’den fazla istihdamın önünün açıldığını dile getirdi.
Yeni teşvik sistemi çerçevesinde organize sanayi bölgelerinde çalışanların sigorta primi işveren paylarının 14 yıl, çalışan paylarının ise 10 yıl boyunca Bakanlık tarafından karşılanacağını belirten Kacır, yatırım ortamının güçlendirilmesine yönelik desteklerin süreceğini vurguladı.
Yerel Kalkınma ve Sosyal Projeler
Fırat Kalkınma Ajansı aracılığıyla Malatya’da 365 projeye 1 milyar 200 milyon lira destek verildiğini, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi eliyle 216 projeye 1,9 milyar lira kaynak aktarıldığını belirten Kacır, kadınlara ve gençlere yönelik meslek edindirme, sosyal yaşam ve teknoloji merkezlerinin de devreye alındığını ifade etti.
Gençlerin teknoloji üretim süreçlerine aktif katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen TEKNOFEST organizasyonlarına dikkat çeken Kacır, TÜBİTAK ve Deneyap atölyeleri aracılığıyla Türkiye’nin teknoloji geliştiren bir nesil yetiştirdiğini kaydetti.
Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyonunun kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade eden Kacır, Malatya’nın üretim, yatırım, istihdam ve ihracat ekseninde stratejik konumunu daha da güçlendireceklerini belirtti.
Vali Yavuz: “Malatya Ayağa Kalkıyor”
Malatya Valisi Seddar Yavuz, deprem sonrası süreçte devlet-millet dayanışmasının en güçlü örneklerinden birinin Malatya’da sergilendiğini ifade etti. 714 iş yerinin hizmete alınmasının ekonomik canlanma açısından kritik bir eşik olduğunu belirten Yavuz, faaliyetlerine başlayan esnaf sayısının hızla arttığını söyledi.
Başkan Er: “Ankara-Yerel Uyumuyla Güçlü Sinerji”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise Ankara ile yerel yönetimler arasında kurulan güçlü koordinasyonun şehrin hızlı toparlanmasında belirleyici olduğunu vurguladı. Deprem sonrası süreçte bakanlıkların Malatya’ya özel hassasiyet gösterdiğini ifade etti.
Tüfenkçi: “Malatya’ya Ayrı Bir Hassasiyet”
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi de konuşmasında, bakanlıkların Malatya’ya yönelik talepleri yakından takip ettiğini belirterek, organize sanayi bölgesindeki arıtma projelerinin tamamlanmasıyla yeni yatırımların önünün açılacağını kaydetti.
Program, açılış kurdelesinin kesilmesi ve anahtar teslim töreniyle sona erdi. Hayata geçirilen ve temeli atılan projelerin Malatya’nın üretim kapasitesini artırması, istihdamı güçlendirmesi ve şehrin ekonomik direncini kalıcı şekilde tahkim etmesi hedefleniyor.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S
Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen
AFAD verilerine göre Bingöl’ün Yedisu ilçesinde sabah saatlerinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine
Final Dönüşü Kaza: Yeşilyurtspor Taraftarlarını Taşıyan Otobüs Devrildi
Valilikten Yeşilyurtspor Taraftar Kazasına İlişkin Açıklama
03Malatya Doğa Koleji’nde 19 Mayıs Coşkusu
04Hüseyin Doğan Dede Malatya’da Dualarla Anıldı
05Yeşilyurtspor Yönetiminden Yaralı Taraftarlara Hastane Ziyareti
06Dolu Yağışı Sonrası Kayısı Bahçelerinde Hasar Tespiti Başlatıldı
07Palanga Mayıs'ta Sarıya Büründü
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor