MENÜ

Bakan Kacır: “OSB’lerde gayrimenkul geliri elde etme amaçlı izinsiz devir veya kiralamaya izin vermeyeceğiz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye’deki tüm OSB’lerde henüz tahsis edilmemiş tüm sanayi alanı envanterinin her ayın ilk pazartesi günü sanayicilerin erişimine çevrim içi ortamda açılmasını sağlayacağız ve böylelikle önü...

Yayınlanma: 05 Eylül 2024 19:29 Güncelleme: 12 Eylül 2025 02:25
Bakan Kacır: “OSB’lerde gayrimenkul geliri elde etme amaçlı izinsiz devir veya kiralamaya izin vermeyeceğiz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye’deki tüm OSB’lerde henüz tahsis edilmemiş tüm sanayi alanı envanterinin her ayın ilk pazartesi günü sanayicilerin erişimine çevrim içi ortamda açılmasını sağlayacağız ve böylelikle önümüzdeki dönemde Türkiye’nin tüm OSB’lerinde sanayi yatırımlarının hızlanmasına vesile olacağız. OSB’lerde gayrimenkul geliri elde etme amaçlı izinsiz devir veya kiralamaya izin vermeyeceğiz" dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak için geldiği Samsun’da Ticaret ve Sanayi Odası’nda(TSO) sanayicilerle buluştu. Toplantı öncesi basının karşısına geçen Bakan Kacır, Resmi Gazete’de yayımlanan Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliği’nin ayrıntılarını açıkladı. Kacır, açıklamanın arından sanayicilerle birlikte yapılacak toplantıya katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu yaptı.

“Tahsis edilmemiş tüm sanayi alanı envanteri, sanayicilerin erişimine çevrim içi ortamda açılacak”
Sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında Ekonomik Organizasyon Kurulu üyesi bakanlarla birlikte orta vadeli programın güncellenmiş 2025-2027 planını kamuoyuyla paylaştıklarını ifade eden Bakan Kacır, “Bugün Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliği’nde bir değişiklik yayımladık. Aslında reform niteliğinde değişiklikleri kamuoyuyla paylaşmış olduk. Hedefimiz önümüzdeki dönemde sanayi alanlarının yatırımcılara tahsisini hızlandıracak, organize sanayi bölgelerinin ön tahsis yoluyla kaynak geliştirmelerini sağlayacak düzenlemeler yaptık. Böylelikle kamulaştırma ve altyapı inşaat süreçlerini daha hızlı bir şekilde tamamlamayı amaçlıyoruz. Özellikle bütün Türkiye’deki tüm OSB’lerde henüz tahsis edilmemiş tüm sanayi alanı envanterinin her ayın ilk pazartesi günü sanayicilerin erişimine çevrim içi ortamda açılmasını sağlayacağız ve böylelikle önümüzdeki dönemde Türkiye’nin tüm OSB’lerinde sanayi yatırımlarının hızlanmasına vesile olacağız” diye konuştu.

“OSB’lerde gayrimenkul geliri elde etme amaçlı izinsiz devir veya kiralamaya izin vermeyeceğiz”
Bakan Kacır, "Yine OSB’lerdeki tahsis koşullarını şeffaflık anlayışı içinde tüm yatırımcılara OSB yönetimlerimizin duyurmasını icbar ediyoruz. OSB’lerde çalışanlar için lojman bölgeleri oluşturulmasının bugünkü yönetmenlik değişikliğiyle birlikte önünü açmış olduk. Yine organize ve sanayi bölgelerinin kuruluş ve genişleme süreçlerinde stratejik yatırımlar için rezerv alanları oluşturmasını da yönetmenlik değişikliği kapsamında öngörüyoruz. OSB’lerde gayrimenkul geliri elde etme amaçlı izinsiz devir veya kiralama işlemleri konusunda çok daha sıkı tedbirler alacağız ve bunlara asla izin vermeyeceğiz. Tahsis edilen alanlarda yatırımların gerçekleşmesi için tanımlanmış sürelere uyum konusunda da ilave tedbirleri yönetmenlik değişikliğiyle birlikte almış olduk. İnşallah önümüzdeki dönemde hem organize sanayi bölgelerimiz ki sayısı 360’a erişti- hem endüstri bölgelerimiz ki bugün Türkiye’de 45 endüstri bölgemiz var. Türkiye’nin üretim gücünün lokomotifi olmayı sürdürecek ve tekrar ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“Havza OSB’yi 10 milyon metrekarelik dev bir organize sanayi bölgesi haline getirmeyi amaçlıyoruz”
“Samsun için önümüzdeki dönemde özellikle otomotiv sanayi gibi, makine sanayi gibi savunma sanayi gibi yüksek katma değerli alanlarda ve yine Samsun’un dünya çapında önce olduğu tıbbi cihaz üretimi gibi alanlarda hem uluslararası hem Türkiye’den yatırımların Samsun’da daha hızlı bir şekilde hayat bulması için Samsun’un, bu bölgenin cazibe merkezi hüviyetini daha güçlü şekilde önümüzdeki dönemde sürdürmesi için inşallah mevcut ihracat düzeyini 3-4 misli seviyelere hep birlikte çıkarmak için çok daha fazla gayret göstereceğiz. Samsun çok güzel bir şehir” diyen Bakan Kacır, “Samsun, sanayi ve teknoloji yol haritamızda önümüzdeki dönemde çok önemli, çok kıymetli yeri olan bir şehrimiz. Arzu ediyoruz ki Samsun nasıl Güneydoğu Anadolu Bölgemizde Gaziantep, Akdeniz Bölgemizde Mersin, lokomotif şehirler olarak bölgenin kalkınmasına üreten şehirler rolüyle öncülük ediyorsa, inşallah önümüzdeki dönemde hem Orta Anadolu’nun Karadeniz’e açılan kapısı olarak hem de tüm Karadeniz Bölgesi’nin öncü şehri olarak özellikle kurduğumuz yeni organize sanayi bölgeleriyle birlikte bu rolü burada üstlensin. İnşallah önümüzdeki dönemde sayısını 10’a yükselttiğimiz organize sanayi bölgelerinde hem Türk hem uluslararası yatırımcıların büyük ölçekli yatırımlarını hızlandırmaya gayret edeceğiz. Buraya gelmeden önce Havza OSB’ye uğradık ki orayı inşallah önümüzdeki dönemde 10 milyon metrekarelik dev bir organize sanayi bölgesi haline getirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
Programa ayrıca Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Dr. Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Halit Doğan, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Mürzioğlu, Çarşamba Ticaret Borsası(ÇTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, ÇTB Genel Sekreteri Sercan Yaşar, ilçe belediye başkanları, iş insanları ve davetliler katıldı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30