Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOKİ'nin yaptığı konutlarda varlıklı insanların oturduğu iddialarına ilişkin, "Şimdi bize, "Bu sosyal konutlarda sırtı kalınlar, zenginler oturuyor" iddiasına bir tane örnek gösterebilir mi? O yüzden mi 5 milyon alt gelir grubunda yer alan vatandaşımız, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyasına başvuruyor?" dedi. Konutların sosyal donatılarıyla, parklarıyla, yeşil alanlarıyla yapıldığının altını çizen Bakan Kurum, "Bu konutlar maket değil ya, Sayın Kılıçdaroğlu gitsin hepsini saysın" diye konuştu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile ilgili iddialarına yanıt verdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOKİ'nin yaptığı konutlarda varlıklı insanların oturduğu iddialarına ilişkin olarak Kurum, "Şimdi bize, "Bu sosyal konutlarda sırtı kalınlar, zenginler oturuyor" iddiasına bir tane örnek gösterebilir mi? O yüzden mi 5 milyon alt gelir grubunda yer alan vatandaşımız, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyasına başvuruyor?" dedi. Muhalefetin algı siyaseti yaptığını dile getiren Bakan Kurum, "Evet, TOKİ'de oturanların arkaları kalın, çünkü arkalarında Recep Tayyip Erdoğan var" ifadelerini kullandı.
Bakan Kurum, yaptıkları konutların tüm gerçekliğiyle ortada olduğuna vurgu yaparak, "Konutları sosyal donatılarıyla, okullarıyla, parkları ve yeşil alanlarıyla yaptık. Bu konutlar maket değil ya, Sayın Kılıçdaroğlu gitsin hepsini saysın" dedi.
"Sayın Kılıçdaroğlu, TOKİ konutlarına gidip vatandaşın derdini sorup, bir çayını içmiş mi?"
Dönüşüme mesnetsiz iddialarla "çomak sokan" Kılıçdaroğlu'nun bir kez bile TOKİ konutlarına gidip, vatandaşları ziyaret etmediğini ifade eden Bakan Kurum, "Derdi neymiş vatandaşın, talebi var mıymış sormuş mu? Vatandaşların evinde çayını içmiş mi? Şantiyeye bile gitmemiştir kendisi. Ben TOKİ'den sorumlu bakanım, biz neden bilmiyoruz onların yaptıkları konutları?" değerlendirmesini yaptı.
TOKİ'nin evleri, gelirleri 15 bini aşmayan vatandaşlar için inşa ettiğini ve tüm sürecin noter huzurunda gerçekleştiğini açıklayan Bakan Kurum, 6'lı masanın boş vaatler ve algı oyunlarıyla vatandaşın aklını karıştırmaya çalıştığını anlattı.
"Onlar, inşallah 14 Mayıs'ta evlerinde kahve içmeye devam edecekler"
"Madem biz lüks konutlar yapıyoruz, siz de yapın. İzmir'de, Ankara'da yapın, millete sunun" diyen Bakan Kurum, "Kusura bakmayın ama siz daha verdiğiniz sözleri tutmuyorsunuz. Sözlerinizi tutmadığınız bir yerde algı üretemezsiniz, milleti yanlış yönlendiremezsiniz; siz ancak 15 Temmuz'da milletin canını ortaya koyarak vermiş olduğu mücadeleden kaçarsınız. Evde kahvenizi yudumlayıp, televizyon izlersiniz. Ama hiç merak etmesinler, onlar inşallah 14 Mayıs'ta evlerinde kahve içmeye devam edecekler" ifadelerini kullandı.
"Televizyonlarda, 11 ilimizde konutlarımızın bitirildiğini, bizim de anahtarlarını teslim ettiğimiz törenleri izleyecekler"
14 Mayıs'ta muhalefetin evlerinde televizyon izlerken tek gerçek manzarayla karşılaşacağını söyleyen Bakan Kurum, "Kahve içip televizyon izlerken 11 ilimizde konutlarımızın bitirildiğini, bizim de anahtarlarını teslim ettiğimiz töreni izleyecekler. Kahve içmeye çok vakitleri olacak. Siyaset sahnesinden, tarihinden 14 Mayıs'ta silinecekler" dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Ispanaklı Ekmek Daveti Gönülleri Isıttı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
Zecorner Kayseri̇spor