Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Fadıma ablamızın mutluluğunu görüp de heyecanlanmamak olur mu? Bu mutluluğu tüm yüzlerde görmek için bize ne durmak var ne de yorulmak" dedi.Kahramanmaraş depremlerinde oturdu...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Fadıma ablamızın mutluluğunu görüp de heyecanlanmamak olur mu? Bu mutluluğu tüm yüzlerde görmek için bize ne durmak var ne de yorulmak" dedi.
Kahramanmaraş depremlerinde oturdukları ev ağır hasar gören Polat ailesi, Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Aşağıkarafakılı Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan yeni evlerine yerleşti. 57 yaşındaki Fadıma Polat, eşi 55 yaşındaki Halil Polat, 3’ü de bedensel engelli olan çocukları 16 yaşındaki Fatma, 20 yaşındaki Ahmet ve 26 yaşındaki Ayşe ile birlikte zor günleri geride bıraktı. Daha önce çadırda ve konteynerde ramazanı yaşayan aile, şimdi doğalgazlı bir evde huzur içinde ramazan ayını bekliyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Fadıma ablamızın mutluluğunu görüp de heyecanlanmamak olur mu? Bu mutluluğu tüm yüzlerde görmek için bize ne durmak var ne de yorulmak" dedi.
"Ömrümüz olursa görürmüşüz"
Deprem gecesini "Kıyametin bir örneğiydi, sabahlar olmadı, gün ışımadı" sözleriyle anlatan Fadıma Polat şöyle konuştu:
"Evi ve anahtarı verince bende bir sinir boşalması oldu, ağlamaya başladım. Oradakilere, ‘Ağabeyim siz böyle evi verdiniz çok şükür ama ne vakit taşınırız?’ dedim. O da ‘Evi hemen yarın temizle otur’ dedi. Daha önce biz sobalı evdeydik, doğalgazlı bir evde hiç yaşamadık. Yerleşince öyle bir geniş, öyle bir ferah geldi ki. Buraya geldim secdeye yattım. Çünkü hiç ümidimiz yoktu. Biz nereden göreceğiz bu evleri diyorduk. Ama ömrümüz olursa görürmüşüz. Allah razı olsun devletimiz bize gösterdi. O ev özleminden sonra hayat varmış dedik. Buraya gelince zannettim ki cennete girdik."
"Bu sene ramazanı hevesle bekliyoruz"
Fadıma Polat, bu yıl bambaşka bir ramazan heyecanı yaşadıklarını dile getirerek, "Biz iki senedir bayram yaşamadık. Kızım diyor ki, ‘Anne ramazanı iple çekiyorum, merakla bekliyorum.’ Çünkü biz bu sene evimizde daha tatlı bir oruç tutacağız inşallah. Biz onu merakla, hevesle bekliyoruz. Çünkü neden? Çadırda, konteynerde sabah sahura kalkınca yer olmadığı için çocuklarımı kaldırıp yemek hazırlıyordum. Engelli çocuklar, sıcak yataklarından kalkması biraz zor oluyordu. Ama mecbur kalkıyorlardı, çünkü yer yoktu. Bu sene kendilerini rahatsız etmeyeceğim. Allaha şükürler olsun. Yemeğimi hazırlayacağım, çocuklarımı çağıracağım. Yerlerine yatacaklar. Merakla, sabırla bir güzel ramazan nasip etsin rabbim" dedi.
"Çevre bakanı bizi yalnız bırakmadı"
"Dışarıda yağmur yağıyor, biz devletin yaptığı sıcak yuvamızda oturuyoruz" diyen Fadıma Polat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti. Polat, "Çevre Bakanı’ndan Allah binlerce kez razı olsun. Tuttuğu altın olsun. Ben onun annesi sayılırım. Bizi yalnız bırakmadı. Depremin olduğu günden bugüne kadar devlet elinden gelenin fazlasını yaptı. Her dakika yanımızda gibi hissettik. Devletin gücüyle bu millet ayakta durdu. Bizlere de bir cesaret verdi. Demek ki devletimiz bizim arkamızda, bizi bırakmıyor dedik" şeklinde konuştu.
Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Aşağıkarafakılı Mahallesi’nde 3 bin 878 konutun yapımı tamamlandı. Bu konutların 2 bin 222’si hak sahiplerine teslim edildi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
İzmir Körfezi’nde 3,5 büyüklüğünde deprem
Balıkesir'de 31 düzensiz göçmen yakalandı
03Hindistan’da havai fişek fabrikasında patlama
04ABD saldırdı, İran misilleme yaptı: Trump "daha büyük saldırı" tehdidinde bulundu
05Gazze'de ateşkes kâğıt üzerinde kaldı: İkisi çocuk biri kadın 7 şehit
06Zelenskiy hava yolu şirketlerini uyardı: Rus hava sahası sivil havacılık açısından tehlikeli
07Doğu Karadeniz kıyıları ile bazı doğu illerinde sağanak bekleniyor
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor