MENÜ

Bakan Kurum: "Ulusal Risk Kalkanı Modelimiz İstanbul çalıştayıyla yeni bir aşamaya geçti"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabından Türkiye'yi afetlere karşı dirençli hale getirmek hedefiyle hayata...

Yayınlanma: 29 Nisan 2023 11:18
Bakan Kurum: "Ulusal Risk Kalkanı Modelimiz İstanbul çalıştayıyla yeni bir aşamaya geçti"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabından Türkiye'yi afetlere karşı dirençli hale getirmek hedefiyle hayata geçirilen Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli İstanbul Çalıştayı'nın düzenlendiğini anlatan bir video yayımladı. Bakan Kurum paylaşımında, "Ulusal Risk Kalkanı Modelimiz İstanbul çalıştayıyla yeni bir aşamaya geçti. Bu çalışmalar afetlere karşı dirençli Türkiye için rehber niteliğinde olacak. Ülkemizi, bilim insanlarımızla tecrübelerimiz ve en güncel teknolojik imkanların ışığında tüm afet risklerine karşı yarınların en güvenli coğrafyası haline getirmeye kararlıyız" ifadelerine yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum," Ulusal Risk Kalkanı Modelimiz İstanbul çalıştayıyla yeni bir aşamaya geçti, bu çalışmalar afetlere karşı dirençli Türkiye için rehber niteliğinde olacak" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Başkanlığında, Türkiye'yi olası sel, yangın gibi felaketlerden korumak adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde hayata geçirilen Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli'ne mesafe kat ettirecek çalışmalara başlandı.

Bakan Kurum, resmi sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımında, Türkiye'yi afetlere karşı dirençli hale getirmek hedefiyle hayata geçirilen Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli çalışmaları çerçevesinde bilim insanları ve uzmanların katılımıyla İstanbul Çalıştayı'nın gerçekleştiği anlatıldı.

150'den fazla bilim insanının bir araya gelerek beyin fırtınası oluşturduğu Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli'nin İstanbul Çalıştayı 26-28 Nisan 2023 tarihlerinde Kartal Titanic Business Otel'de düzenlendi.

"Türkiye'nin çok önde gelen bilim inanları ve kamu kurumunun da temsilcileri ile oluşturulmuş bir kurul ve bu kurul, 16 alt kurul ile birlikte çalışmalarına son sürat devam ediyor"

Çalıştaya katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, "Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli, 6 Şubat depremlerinden çok kısa bir süre sonra Türkiye'nin çok önde gelen bilim insanları ve kamu kurumunun da temsilcileri ile oluşturulmuş bir kurul ve bu kurul, 16 alt kurul ile birlikte çalışmalarına son sürat devam ediyor" dedi.

"Türkiye'de önemli eksikliklerden bir tanesi bilim insanları ile karar vericiler ve yöneticiler arasında iyi bir köprünün olmamasıydı, Ulusal Risk Kalkanı Projesi bunu sağlıyor"

150'den fazla bilim insanı ve uzmanların katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, AFAD Afet Araştırmaları Müdürü Prof. Dr. Kürşat Esat Alyamaç, "Bu afetlere maruz kalmadan öncesinde bir kalkan geliştirmemiz lazım aslında. Bu Risk Kalkanı Modeli de şu ana kadar aslında ülkemizde üniversiteleri ve ilgili paydaş kurum, kuruluşları bir araya getiren çok önemli bir çalışma" ifadelerini kullandı. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Türkiye'de önemli eksikliklerden bir tanesi bilim insanları ile karar vericiler ve yöneticiler arasında iyi bir köprünün olmamasıydı. Ulusal Risk Kalkanı Projesi bunu sağlıyor aslında" şeklinde konuşurken, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Vildan Koçbeker, "Ortak yaşadığımız acıları nasıl çözeriz bunun için kafa yoruyoruz" dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise "Ülkemizin gelecekte deprem başta olmak üzere bütün afetlere dirençli şehirler oluşturmak adına bir yol haritası, bir eylem olanı oluşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Danışmanı Dr. Erol Kesici de "Her şey insanların mutluluğu ve ülkemizin geleceği için" yorumunda bulundu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30