MENÜ

Bakan Memişoğlu: "72 branşın 69’una aynı gün randevu veriyoruz"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Türkiye’de her bir vatandaş bugün 12 kez sağlık hizmeti alıyor. Bugün OECD ortalaması 6 bile değil bazı ülkelerde. Bazı çok gelişmiş gördüğümüz ülkelerde insanlar, bırakın ameliyat olmayı, uzman hekime görünmek için 6 ay ra

Yayınlanma: 09 Ocak 2026 20:12 Güncelleme: 10 Ocak 2026 12:25
Bakan Memişoğlu: "72 branşın 69’una aynı gün randevu veriyoruz"
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Türkiye’de her bir vatandaş bugün 12 kez sağlık hizmeti alıyor. Bugün OECD ortalaması 6 bile değil bazı ülkelerde. Bazı çok gelişmiş gördüğümüz ülkelerde insanlar, bırakın ameliyat olmayı, uzman hekime görünmek için 6 ay randevu bekliyor. Biz, 72 branşın 69’una aynı gün randevu veriyoruz" dedi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Balıkesir’in Susurluk ilçesinde yapımı tamamlanan devlet hastanesinin açışına katıldı. 17 bin metrekarelik alan üzerine kurulan
Susurluk Devlet Hastanesi’nin 65 yataklı olduğunu belirten Bakan Memişoğlu, "Burası, 65 yataklı 17 bin metrekarelik bir eser. Çünkü 65 yatağın her bir metrekaresi, yaklaşık 270 metrekare, tek bir yatağa düşüyor. Bu hastanenin bütün yatakları tek kişilik, çift kişilik, tuvaletli, banyolu, televizyonlu buzdolaplı" diye konuştu.
Hastanede medeni ve insani bir sağlık hizmeti sunulacağını aktaran Memişoğlu, 2002 yılı öncesinde hastanelerde 8 kişilik odalarda kimin hasta, kimin refakatçi, kimin doktor, kimin çalışan olduğunun bilinmediğini anlattı. Memişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu anda Türkiye’de 271 bin hasta yatağında senede 1 milyar kez insanlarımıza hizmet veren, 48 binin üzerinde yoğun bakımı olan, 1,5 milyon sağlık çalışanımızla dünyanın en iyi sağlık hizmetini veriyoruz. Bu, bizim 24 senede gece gündüz çalıştığımızı, insanlarımızın, vatandaşlarımızın hizmetkarı olduğumuzu gösterir. Bu, Türkiye’yi dünyada söz sahibi kılan ve dünyaya da ’Dünya, beşten büyüktür’ diyebilen bir lider, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde oldu. Lideri dirayet gösterip liderlik yapınca bu toplum, bu medeniyet, dünyayı, üç kıtayı yönetebilen bir özelliğe, bir geleneğe ve genetiğe sahip. Bugün baktığımız zaman etrafımıza ateşten çember var. Hepimiz güvende, aynı zamanda geleceğe daha iyi, umutlu bakan bir medeniyeti, ülkeyi yaşıyoruz. Daha da iyi olacağız, daha da çok çalışacağız, daha da birlikte olacağız."
Türkiye’de bin 500 devlet hastanesinde 271 bin yatak olduğu bilgisini veren Memişoğlu, "Türkiye’de her bir vatandaş bugün 12 kez sağlık hizmeti alıyor. Bugün OECD ortalaması 6 bile değil bazı ülkelerde. Bazı çok gelişmiş gördüğümüz ülkelerde insanlar, bırakın ameliyat olmayı, uzman hekime görünmek için 6 ay randevu bekliyor. Biz, 72 branşın 69’una aynı gün randevu veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Sağlığın teknolojisini, bilimini üretmek için de çalışıyoruz"
Bakan Memişoğlu, sağlık alanında Türkiye’nin lig atladığını dile getirerek, "Biz artık o ligin 1’incisi olmak için uğraşıyoruz. Sadece sağlık hizmeti vermek için değil, aynı zamanda sağlıkta yeni şeyler söyleyip, bundan sonra birçok malzemesini, cihazını, ilacını üretmek için çalışmaya başladık. Sadece sağlık hizmeti değil, aynı zamanda dünyaya sağlığın teknolojisini, sağlığın bilimini üretmek için de çalışıyoruz. Bizler, sizlerin hizmetkarıyız. Sizler daha iyi sağlık hizmeti alın, vatandaşlarımız sağlıklı kalsın veya hastalandığında daha iyi sağlık şartlarında, altyapıda hizmet alsın diye çalışıyoruz. Bugün sadece bir günde 3 milyon kez insanlarımıza bakabilen, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile sadece bir günde 1,7 milyon insana hastaneden randevu verebilen bir kapasiteye sahibiz" diyerek, bu başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur’un da konuştuğu törende, daha sonra İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar’ın duasının ardından kurdele kesildi. Ardından Bakan Memişoğlu, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir ile birlikte hastaneyi gezdi.
ETİKETLER: Bakan, Memişoğlu:, "72, branşın, 69’una
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

Suriye Devlet Başkanı eş-Şara ile AB liderlerinden ilk görüşme

Suriye Devlet Başkanı eş-Şara ile AB liderlerinden ilk görüşme

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Esad rejiminin devrilmesinden bu yana ilk kez ülkeyi ziyaret eden Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’i kabul etti.AB Konseyi Başkanı Antonio Costa ve AB Komis

AK Parti Grup Başkanı Güler: "2026 yılı Ocak döneminden itibaren en düşük emekli maaşı ödemesi 20 bin lira olarak uygulanacaktır"

AK Parti Grup Başkanı Güler: "2026 yılı Ocak döneminden itibaren en düşük emekli maaşı ödemesi 20 bin lira olarak uygulanacaktır"

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Sosyal devlet ülkesinin bir gereği olarak 2026 yılı Ocak döneminden itibaren en düşük emekli maaşı ödemesi 20 bin lira olarak uygulanacaktır" dedi.TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM’de yaptığı basın açık

Kamu yatırımlarının merkezi Canik, inovatif projelerle öne çıkıyor

Kamu yatırımlarının merkezi Canik, inovatif projelerle öne çıkıyor

Samsun’un Canik ilçesi, merkezi ve yerel yönetim iş birliğiyle hayata geçirilen kamu yatırımları ve inovatif projelerle öne çıkıyor. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçenin kamu yatırımlarıyla Türkiye’nin parlayan merkezlerinden biri haline geldi

Trump: "(Venezuela) Daha önce beklenen ikinci saldırı dalgasını iptal ettim"

Trump: "(Venezuela) Daha önce beklenen ikinci saldırı dalgasını iptal ettim"

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD ve Venezuela, özellikle petrol ve gaz altyapılarını çok daha büyük, daha iyi ve daha modern bir şekilde yeniden inşa etme konusunda iyi bir iş birliği içinde çalışıyorlar. Bu iş birliği nedeniyle, daha önce beklenen ikinci s

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Cumhurbaşkanımızın, tüm etnik ve mezhebi gruplarıyla tüm Suriye’nin bir ve beraber olması için verdiği mücadeleye yıllar ve tüm bölge halkları şahittir."

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Cumhurbaşkanımızın, tüm etnik ve mezhebi gruplarıyla tüm Suriye’nin bir ve beraber olması için verdiği mücadeleye yıllar ve tüm bölge halkları şahittir."

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Cumhurbaşkanımızın, tüm etnik ve mezhebi gruplarıyla tüm Suriye’nin bir ve beraber olması için verdiği mücadeleye yıllar ve tüm bölge halkları şahittir."

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Bugün, 1994’teki İSKİ skandalının daha büyüğüne şahit oluyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Bugün, 1994’teki İSKİ skandalının daha büyüğüne şahit oluyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1994 İstanbul yerel seçimleri öncesindeki İSKİ skandalına atıfta bulunarak, "Bugün konuştuğumuz rakamlar, o dönemle kıyaslanamayacak kadar büyük. O günün yolsuzluğu ve usulsüzlüğü gizlenmeye çalışılıyordu. Bugün ise hiçbir

Grönland’da muhalefet: "Grönland, Danimarka olmadan ABD hükümetiyle doğrudan görüşmeler yapmalı"

Grönland’da muhalefet: "Grönland, Danimarka olmadan ABD hükümetiyle doğrudan görüşmeler yapmalı"

Grönland’da ana muhalefet lideri Pele Broberg, Grönland’ın Danimarka olmadan ABD hükümetiyle doğrudan görüşmeler yapması gerektiğini söyleyerek, "Mevcut yönetimimizi, Danimarka olmadan ABD ile diyalog kurmaya teşvik ediyoruz. Çünkü Danimarka, ara buluculu

AK Parti Genel Başkan Vekili Ala: "Özgür Özel, çirkin ve seviyesiz itham ve iftiraların sözcülüğünü yapmakta ısrar ediyor"

AK Parti Genel Başkan Vekili Ala: "Özgür Özel, çirkin ve seviyesiz itham ve iftiraların sözcülüğünü yapmakta ısrar ediyor"

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çirkin ve seviyesiz itham ve iftiraların sözcülüğünü yapmakta ısrar ediyor" dedi.AK Parti Genel Başkan Vekili Ala, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sözlerine sosyal medya hesabından yap

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
42
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
39
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
35
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
32
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
29
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
23
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
23
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
21
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
17
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
15
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9