Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin direkt etkisiyle herhangi bir vatandaşın yaralanmadığını belirterek, "Şu anda hastanelerimizde 32 yaralımız var. Bunların 28’i İstanbul’da, diğerleri de ba...
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin direkt etkisiyle herhangi bir vatandaşın yaralanmadığını belirterek, "Şu anda hastanelerimizde 32 yaralımız var. Bunların 28’i İstanbul’da, diğerleri de başka şehirlerimizdeler. Durumları iyi, hayati tehlikeleri yok" dedi.
Bakan Memişoğlu, Edirne’de bir otelde düzenlenen Balkan Ülkeleri Sağlık İş Forumu’nun ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. İstanbul’da meydana gelen depremin ardından yaralanan vatandaşların son durumlarının sorulması üzerine Bakan Memişoğlu, hastanelerde depremin direkt etkisiyle herhangi bir vatandaşın yaralanmadığını belirterek, "Deprem esnasında ve sonrasında korku ve panikle uzaklaşmaya çalışan vatandaşlarımızın yaralanmaları oldu. Şu anda hastanelerimizde 32 yaralımız var. Bunların 28’i İstanbul’da, diğerleri de başka şehirlerimizdeler. Durumları iyi, hayati tehlikeleri yok. Özellikle ortopedik dediğimiz travmaya bağlı yaralılar var" cevabını verdi.
"Bizler deprem öncesinde hazırlıklı olmamız gerekiyor"
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yurt içi ve yurt dışından deprem bölgesine giden vatandaşların şaşırdıklarını kaydeden Bakan Memişoğlu, "Bütün binalar neredeyse yenilenmiş. Şu anda sağlık hizmeti deprem bölgesinde altyapı ve yatak kapasitesi olarak deprem öncesinden daha iyi. Çok acı bir şey var, 52 bin canı geri getiremeyiz. Bizler, deprem öncesinde hazırlıklı olmamız gerekiyor" diye konuştu.
"Helikopterlerimiz hiç kimseden talimat almadan sıfırıncı saniyede havalandı"
İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul’daki ambulansların hiçbir talimat verilmeden direkt olarak sahaya çıktığına değinen Bakan Memişoğlu, "Helikopterlerimiz hiç kimseden talimat almadan sıfırıncı saniyede havalandı. Hastanelerimizi bölgesel olarak Türkiye’deki diğer hastanelerle eşleştirmiş durumdayız. Aynı zamanda aile hekimliklerini, eczanelerimizi dahi planlamış durumdayız. 10 adet büyük hastanemizin deprem esnasında 12 saat kendi kendine yetebilmesi için bir planlama ve hazırlık içindeyiz.
"Herkes hazırlık yapması gerekiyor"
Sağlık Bakanlığı tarafından olası Marmara Depremi’ne karşı gerçekleştirilen tatbikatın sorulması üzerine Memişoğlu, "İstanbul haricindeki 16 ilde şu anda oradaki doktor arkadaşlarımız, yönetici arkadaşlarımız bu hastanelere gelerek, deprem esnasında hangi yoldan nereye geleceklerini bilmesi için insanlara da öğretmeye başlıyor. Herkesin bu hazırlığı yapması gerekiyor. Her bir vatandaşımızın yapması gerekiyor çünkü can değerli geri gelmiyor. Deprem esnasında kendi canımızı nasıl kurtaracağız diye hep beraber düşünmemiz lazım" ifadelerini kullandı.
"Biz eylem planımızı izolatörlü hastanelerimizle ve altyapımızla dünyaya gösteriyoruz"
Bir gazetecinin meydana gelebilecek afetlerden dolayı sağlık turizminin olumsuz etkilenmemesi amacıyla bakanlık olarak devreye alınabilecek eylem planının olup olmadığını sorması üzerine Bakan Memişoğlu, "Biz eylem planımızı izolatörlü hastanelerimizle ve altyapımızla dünyaya gösteriyoruz. Sağlık turizmi denince sadece İstanbul akla gelmemeli. Edirne, Antalya, Nevşehir, Diyarbakır, Rize, Trabzon, Iğdır, Van, Şırnak ve Hatay en az İstanbul kadar iddialı. Türkiye’nin her yerinde sağlık hizmetini en iyi şekilde sunan altyapımız ve insan gücümüz var. Biz özellikle sağlık turizmini lokomotif sektörlerden bir tanesi olarak görüyoruz. Hepsinin binaları ve altyapısı da yeni ve insan gücü de iyi" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, modern tıbbın en güncel cerrahi yöntemlerinden biri olan HoLEP (Holmium Lazer Enükleasyon Prostatektomi) yöntemini bünyesine katarak üroloji alanında yeni bir dönem başlattı. Halk arasında "iyi huylu prostat büyümesi"
Bayburt Devlet Hastanesi, Şubat ayında hastaneye başvuran hasta sayısını açıkladı. Açıklanan verilere göre ayaktan bakılan hasta sayısı 40 bin 986 olarak kayıtlara geçti.Ocak ayında 40 bin 4 olan hasta sayısının Şubat ayında artış gösterdiği görülürken, e
Uzmanlar Ramazan Ayı’nda özellikle sahur vakitlerinde karbonhidrat tüketiminden kaçınılmasının önemli olduğunu vurguladılar, sahurda ve iftarda fazlaca tüketilen çay ve kahvenin vücutta suyun hamlesine sebep olduğu ifade edildi.Erzurum Şehir Hastanesi, Ra
Prof. Dr. Mehmet Ziya Özüer, işitme kaybının erken teşhis ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözülebildiğini söyledi. Özüer, koklear implantın hem doğuştan işitme kaybı yaşayan bebeklerde hem de ileri yaşta ortaya çıkan işitme kayıplarında başarıyla uygulana
Türkiye sağlık sektörünün köklü kuruluşlarından Hayat Hastanesi, 48. yılını geride bırakmanın gururunu yaşıyor. Kurulduğu günden bu yana ‘insana dokunan sağlık’ vizyonuyla hizmet veren Hayat Hastanesi, bilgi birikimi, tecrübesi ve hasta odaklı yaklaşımıyl
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, kanserin biyolojik olarak yaşlanma süreciyle ilişkili olduğunu belirterek, "Bugün şunu biliyoruz ki yaşayan her hücrenin sonu kanser. Sadece hangi organ ve ne zaman ortaya çıkacağını bilmiyoruz" dedi.Prof
Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlıkta İnovasyon Yarışması neticelendi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) "Vita Grup" takımı, hazırladıkları projeyle üniversite öğrenci kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı.10 farklı ül
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’nde gerçekleştirilen ve dünyada "Altın Kan" (Rhnull) olarak bilinen son derece nadir kan grubuna sahip bir hastanın hayatını kurtaran doğum operasyonu, tıp dünyasında önemli bir başarıya imza attı.GAÜN Hematoloji Bi
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "2 yıl içerisinde Malatya’da 121 bin bağımsız bölüm yükseldi "
Siirt’te iki grup arasında silahlı kavga: 1ölü
03Tahran’da meydanlar doldu: "ABD ile ateşkese hayır"
04Ankara’da dernek çalışanları iftarda buluştu
05Diyarbakır’da kolonlarından ses gelen 8 katlı apartman tahliye edildi
06Telefonda konuşurken ölümle burun buruna geldi
07Sosyal medyada küçük yaşta çocuğun darp edildiği videoya ilişkin 3 kişi gözaltına alındı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Tümosan Konyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük